W menu start brak folderu Google maps

• 17 Odpowiedzi
  • 2521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

W menu start brak folderu Google maps
« dnia: Listopad 06, 2008, 16:45:05 »
Witam
Mam Omnie z plusa i brak w menu start i w programach programu Google maps  i nie wiem jak wejść w nawigację :sleepy:szukałem przez szukajkę i lipa ale widzę że jest tu kopalnia wiedzy,są tu ludzie którzy znają się na tym i proszę ich o pomoc  :mrgreen:
pozdrawiam
nowy

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
Odp: W menu start brak folderu Google maps
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2008, 16:51:45 »
nie kazdy soft to ma... ja w orangowskim romie tez nie mialem tego... ani zadnej innej mapy (no poza automapa w zestawie;) )... tazke zmiana roma... lub dogranie recznie google maps ew innych nawigacji
Pozdro Ryrzy

*

Offline groniar

• 8
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900  Nokia N95
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2008, 17:05:27 »
Dokładnie. W ROM-ie SAHH7 od Plusa nie ma Google Maps. Ja ściągnąłem sobie ze strony i zainstalowałem.
Po update do SAHJ1 pojawił się od razu w menu. Myślę, że takie rozwiązanie jest lepsze, bo nie zabiera pamięci urządzenia. Tak więc najlepsze rozwiązanie to według mnie aktualizacja ROM-u. Oczywiście trzeba poczytać wątki o tym jak to zrobić, bo nie którzy mieli z tym problemy.

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2008, 18:38:56 »
A ja mam ROM od pomarańczowych(HH6) i mam google maps. Zainstalujcie sobie Total Comandera i poszukajcie w katalogu Windows (w TC jest opcja szukaj).

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2008, 18:36:52 »
Dokładnie. W ROM-ie SAHH7 od Plusa nie ma Google Maps. Ja ściągnąłem sobie ze strony i zainstalowałem.
Po update do SAHJ1 pojawił się od razu w menu. Myślę, że takie rozwiązanie jest lepsze, bo nie zabiera pamięci urządzenia. Tak więc najlepsze rozwiązanie to według mnie aktualizacja ROM-u. Oczywiście trzeba poczytać wątki o tym jak to zrobić, bo nie którzy mieli z tym problemy.

a możesz podaćt tą stronke z której ściągłeś sobie google maps bo ja tego nie umie znaleść....

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 08, 2008, 20:15:37 »

ales powiedzial :) nie zzera pamieci :) a Ty myslisz ze oni (czyt. programisci samsunga) gdzie Ci ta google maps wladowali w powietrze :) zobacz sobie ile wolnej pamieci ma ROM lite z modaco pozbawiony tych wlasnie rzeczy a ile ma Twoja omnia z tym pelnym ROMem.. lepszym rozwiazaniem jest instalowac dodatkowe programy bo mozna je zainstalowac na dysku a nie w pamieci wewnetrznej
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Andych

• 9
  • Sprzęt: Axim X50V, Omnia
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2008, 22:06:02 »
a możesz podaćt tą stronke z której ściągłeś sobie google maps bo ja tego nie umie znaleść....
Ja z tąd pobrałem: http://google-maps-mobile.uptodown.com/en/windowsmobile

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2008, 22:13:59 »
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2008, 23:55:09 »
Ja z tąd pobrałem: http://google-maps-mobile.uptodown.com/en/windowsmobile

a czy zakożystanie z Google Maps się coś płaci?? np za transmisje danych czy takie tam

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2008, 00:11:43 »
Tak za transmisje się płaci. Możesz też korzystać przez WIFI.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 10, 2008, 00:16:20 »
Tak za transmisje się płaci. Możesz też korzystać przez WIFI.

a jak cenowo sie to ma mniej więcej???

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 10, 2008, 00:30:41 »
Zależy od sieci.

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 10, 2008, 08:26:36 »
omnia z plusa ma Google Maps, nie ma tylko skrotu w programach. trzeba poszukac w katalogu windows. podobnie ma sie sprawa z shozu. przegladalem ostatnio katalog windows i pare fajnych rzeczy znalazlem

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 10, 2008, 10:07:33 »
A te fajne rzeczy to co? Może mi się też przyda. A co to jest szozu?

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 10, 2008, 13:15:26 »
omnia z plusa ma Google Maps, nie ma tylko skrotu w programach. trzeba poszukac w katalogu windows. podobnie ma sie sprawa z shozu. przegladalem ostatnio katalog windows i pare fajnych rzeczy znalazlem

Dokładnie jak w Orange (napisałem to wyżej w tym poście).

A te fajne rzeczy to co? Może mi się też przyda. A co to jest szozu?

Google Maps to to samo co na kompie a ShoZu to jakiś mało przydatny (przynajmniej dla mnie) programik do udostępniania zdjęć i  filmików w internecie.

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 10, 2008, 13:19:33 »
Dzięki. Znalazłem google maps w katalogu windows, ale jak to zrobić żeby pokazał się w "Menu główne" omni lub w miejscu bardziej dostępnym niż katalog windows?

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 10, 2008, 13:49:45 »
Skopiuj sobie np. windows >> menu start >> programy. I będzie w programach. Aha skopiuj plik .lnk

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 10, 2008, 14:24:53 »
Dzięki. Udało się. Wcześniej miałem problem z widocznością plików w eksploratorze (nie widział zawartości menu start pomimo zaznaczenia opcji "pokaż wszystkie pliki". Pokazał wszystkie pliki po około 30 min.