W czym najlepiej nosić Omnie

• 75 Odpowiedzi
  • 7545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ravek71

• 21
  • Sprzęt: Samsung i900DXHK1/M2D04
Odp: W czym najlepiej nosić Omnie
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 05, 2008, 00:47:01 »
Rozumiem ze kazdy chce chronic swoj telefon ale bez przesady. Ja mam naklejona folie nosze w kieszeni gdzie nic nie ma oprocz telefonu i uwazam ze to w zupelnosi wystarczy. Ostatnio widzialem sytuacje jak kolesiowi dzwonil telefon a ten najpierw do kieszeni, potem wyciagnal omnie w pokrowcu (skorzanym na full wypasie i wogole ;p ) pozniej sie meczyl troche z otwarciem pokrowca ( nie mogl zlapac za pasek zeby otworzyc, domyslam sie ze mial zmarzniete rece :P ) kiedy w koncu juz mial odebrac telefon przestal dzwonic. Zastanowcie sie nad praktycznym zastosowaniem niektorych wynalazkow tupu super pokrowce. Pozdrawiam

*

tucz

« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 05, 2008, 09:16:28 »
ja na poczatku zastanawialem sie jak chronic Omnie, ale po rozwazeniu za i przeciw rowniez pozostalem przy ostroznym noszeniu w kieszeni
a do tego to sluzbowy, wiec mniej serce boli jak cos jej sie stanie ;)

« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 05, 2008, 22:27:28 »
Ja mam invisible shield od miesiąca. Telefon lepiej trzyma się w dłoni, jest mniej śliski. Jeżlei chodzi o pisanie rysikiem to jest lekko gorzej niż bez folii. Obsługa palcem nie stanowi problemu (wersja softu SAHJ3). Telefon noszę w kaburze na pasku, kabura wyściełana jest zamszem i ten lekko przykleja się do krawędzi folii i co jakiś czas muszę usuwać paproszki. Generalnie folia jest prawie niezauważalna (9 na 10 osób ze znajomych nie zauważyło że ona jest naklejona). Oczywiście jak już się wie to ją widać. Swojego czasu używałem folii brando do wyświetlacza w Acerze N50 i tamta folia lepiej sprawdza się na wyświetlacz - lepiej obsługuje się rysikiem, i mniej się brudzi. Ale jeżeli chodzi o ochronę to invisible shield jest chyba lepsza - jest bardziej plastyczna. Lekko się ugina pod naciskiem i nie rysuje się. To tak jak by to była galaretka umieszczona pomiędzy dwiema powierzchniami folli, a wszystko to w grubości ok 0,3mm. Dodam jeszcze że IS kupiłem na allegro i ją reklamowałem, bo zaczęły mi na niej pokazywać się jakieś plamy (zaciemnienia) widoczne tylko przy zgaszonym ekranie. Trochę mnie to denerwowało. O dziwo po wysłaniu zdjęć facet bez mrugnięcia wysłał drugą (kompletną !!), bo podobno dożywotnia gwarancja. Na forum jestem rzadko, jak ktoś ma jakieś pytania to GG1968825 i cierpliwe czekać ;)

« Odpowiedź #63 dnia: Grudzień 06, 2008, 17:54:47 »
Chcialbym sie od kolegi dowiedziec, jak wypada to etui. Czy polecilbys kupno tego "opakowania", jak z wykonaniem (na fotkach wyglada bardzo plastikowo - ciezko wierzyc opisowi, ze to skora), czy bardzo zwiekszaja sie gabaryty telefonu (chodzi mi o noszenie w kieszeni spodni) i ogolne wrazenia.
Pozdrawiam.

orginalnego samsunga nie polecam bo  pokrowiec nie zakrywa calosci ekranu
(wyciecie z boku by mozna bylo zlapac i wyjac fona)

kupilem wczoraj , dzis wsadzilem w kieszen z kluczami i mam 3 rysy :(

jedynie moge powiedziec ze jakosciowo jest b.dobry,
telefonu zbytnio nie powieksza,
tyle tylko ze jak mam uwazac gdzie wsadzam to juz wole bez...

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #64 dnia: Grudzień 07, 2008, 14:19:15 »
Rozumiem ze kazdy chce chronic swoj telefon ale bez przesady. Ja mam naklejona folie nosze w kieszeni gdzie nic nie ma oprocz telefonu i uwazam ze to w zupelnosi wystarczy. Ostatnio widzialem sytuacje jak kolesiowi dzwonil telefon a ten najpierw do kieszeni, potem wyciagnal omnie w pokrowcu (skorzanym na full wypasie i wogole ;p ) pozniej sie meczyl troche z otwarciem pokrowca ( nie mogl zlapac za pasek zeby otworzyc, domyslam sie ze mial zmarzniete rece :P ) kiedy w koncu juz mial odebrac telefon przestal dzwonic. Zastanowcie sie nad praktycznym zastosowaniem niektorych wynalazkow tupu super pokrowce. Pozdrawiam

uzywam kabury i zestawu sluchawkowego bluetooth.. telefonu jak dzwoni w ogole nie wyciagam z kieszeni, a jak sam chce gdzies zadzwonic to swietnie dziala programik wybierania glosowego wiec tez telefonu nie wyciagam :)
wszystko zalezy jak sobie ktos sobie wszystko poustawia :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline ravek71

• 21
  • Sprzęt: Samsung i900DXHK1/M2D04
« Odpowiedź #65 dnia: Grudzień 07, 2008, 14:56:50 »

uzywam kabury i zestawu sluchawkowego bluetooth.. telefonu jak dzwoni w ogole nie wyciagam z kieszeni, a jak sam chce gdzies zadzwonic to swietnie dziala programik wybierania glosowego wiec tez telefonu nie wyciagam :)

No tego nie przewidzialem i zgodze sie z Toba calkowicie ze takie rozwiaznie ma wtedy sens,  ale nie ma sensu kabura i telefon co chwila wyciagany zeby odebrac/zadzwonic.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #66 dnia: Grudzień 07, 2008, 16:26:32 »

No tego nie przewidzialem i zgodze sie z Toba calkowicie ze takie rozwiaznie ma wtedy sens,  ale nie ma sensu kabura i telefon co chwila wyciagany zeby odebrac/zadzwonic.

jak ktos nie uzywa zestawu to co za roznica czy wyciaga telefon z kabury czy z telefonu :)?
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline $ROGAL$

• **
  • 117
  • Sprzęt: Nexus 6p, Xiaomi RN4x
« Odpowiedź #67 dnia: Grudzień 11, 2008, 17:58:23 »
jak ktos nie uzywa zestawu to co za roznica czy wyciaga telefon z kabury czy z telefonu :)?
Przeczytaj jeszcze raz to co napisales <lol>

Ja zakupilem ostatnio etui FORCELL w kolorze bialym, konkretnie takie cudo:

Jest swietnie wykonane, a co najlepsze kosztuje 15zl :D Ma dodatkowy pasek w srodku, ktory pozwala wysunac telefon, chociaz wyciecia z boku umozliwiaja bezproblemowe wyciagniecie sprzetu. Uzywalem juz takiego etui wraz z Motorola a920 i a925 (tam byly zalaczone oryginalnie w komplecie) i jest to naprawde swietne rozwiazanie w codziennym uzytkowaniu, dlatego nabylem cos podobnego ponownie. A te wszystkie dziadostwa Krusell itp. sa faktycznie nieporeczne.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #68 dnia: Grudzień 11, 2008, 19:14:09 »
Mam coś bardzo podobnego w kolorze czarnym
http://www.allegro.pl/item499817789_futeral_sakiewka_ego_i900_omnia_black.html ,
potwierdzam, że jest to bardzo wygodne...

*

Offline Hidan

• 20
« Odpowiedź #69 dnia: Grudzień 11, 2008, 19:54:46 »
A da sie ja w ogole gdzies nosic?  :O biegacie po miescie z przedluzaczem do ladowarki czy jak?  :mrgreen:

« Odpowiedź #70 dnia: Grudzień 11, 2008, 19:57:26 »
... ja chyba do pokrowca dokupię dwie bateriie :P 

A tak w ogole fajny futerał robi nokia N SERIES...

*

Offline Of

• 39
  • Sprzęt: Omnia I / SGS II
« Odpowiedź #71 dnia: Grudzień 11, 2008, 21:37:53 »
Jeżeli chodzi o jakoś wykonania, ja również polecam etui Forcell. Umieszczając w nim telefon "do góry nogami" :) mamy swobodny dostęp do slotu na słuchawki. W takim ustawieniu odpada niestety możliwość doczepienia do telefonu smyczy lub rysika.

« Odpowiedź #72 dnia: Grudzień 12, 2008, 17:42:02 »
Ja przedchwila kupilem folie na wyswietlacz My screen protector universal, wycialem przykleilem i uznalem ze wygalda fatalnie. Sam nie wiem czy ta folia jest trefna czy ja ją zle przykleilem?

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #73 dnia: Grudzień 14, 2008, 19:22:30 »
Kupiłem dziś w MM w Częstochowie kaburę na pasek do iPhona - pasuje idealnie, może nie jest to naturalna skóra, ale naprawdę estetycznie wykonane. Poniżej podpinam zdjęcia, może komuś też spasuje  :D

« Odpowiedź #74 dnia: Grudzień 14, 2008, 23:16:34 »
Ja się skusiłem na invisible shield ale teraz strasznie żałuje tej stówy. Może jak ktoś umie profesjonalnie naklejać to ok ale ja to takich nie należę i o ile przód i tył wyszły spoko to reszta masarka (próbowałem po parę razy przykleić i nic ). Poza tym jak już ktoś tu wspomniał bród się lepi do brzegów itp. Poza tym na jednym z rogów skończył się ten jak by klej i już się nie klei i musiałem odciąć. ogólnie za ta cenę nie warto. Może jak się nosi w futerale dodatkowo to ok ale w kieszeni odpada. Straszna lipa

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
  • Sprzęt: Omnia i900SAHH6/BKHH6 i900BVHH6
« Odpowiedź #75 dnia: Grudzień 19, 2008, 15:18:05 »
Witam i proszę o radę .
Kupiłem etui silikonowe do Omnii takie jak na załączonym zdjęciu i mam "mały" problem . Chodzi o to , że po założeniu na telefon dłuższe boki otworu na ekran nie mają kształtu prostej lecz łuku i wygląda to  :mad: .... powiedzmy przed świętami "nie najlepiej". Czy ktoś ma może takie etui i poradził sobie z tym problemem ?
Co do zakupu to świadomie wybrałem takie rozwiązanie gdyż :
1) bez tego strasznie ślizga się w dłoni ;
2) Jest to chociaż częściowa osłona obiektywu (gdy kładę na stole aparat to nie dotyka on obiektywem i lampą podłoża.
PS.
A może jest inne rozwiązanie które spełnia powyższe założenia i jest lepiej dopasowane do tego telefonu (nie chcę "kabury" lub innego pokrowca.
Romy : i900 SAHH6/BKHH6 -> SAHJ5/RyM2D1