W czym najlepiej nosić Omnie

• 75 Odpowiedzi
  • 7558 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: W czym najlepiej nosić Omnie
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 11, 2008, 22:33:43 »
witam,
ja ze swojej strony polecam coś takiego:
http://allegro.pl/item463624035_hqgsm_skorzane_etui_leather_i900_omnia_smycz_poz.html
właśnie złożyłem zamówienie i czekam na dostawę
pzdr

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 11, 2008, 23:16:01 »
sluchajcie:P http://allegro.pl/item467278124_forcell_kabura_apple_iphone_3g_i900_omnia_czarna.html

zamówiłem tą :) tylko, ze duzo taniej, bo 24 zł to mnie wyniosło z przesyłą:D jak dojdzie do mnie do sie moge wypowiedziec:D a pewnie jutro dojdzie:) pozdro wam

*

Offline CZOUK

• 38
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA 2 + MICRO 8GB
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 12, 2008, 12:35:50 »
ja nosze  f  tornistsze  :D

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 12, 2008, 12:45:58 »
witam,
http://allegro.pl/item463624035_hqgsm_skorzane_etui_leather_i900_omnia_smycz_poz.html
pzdr

jak mozna polecac cos czego jeszcze sie niema  :O

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 13, 2008, 17:04:29 »
(polecałem z wyglądu)

przyszła ta forcell i jest naprawde godna polecenia, skorka miekka w dotyku, ładnie wykonana, silne magnesy, na pasek i do spodni bez paska mocowanie, bardzo mi sie podoba, miałem 4 kabury w swojej karierze Palmtopowej i ta jest zdecydowania najładniejsza i najbardziej dobra jakościowo.. towar naprawde warty polecenia:)

« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 13, 2008, 23:03:31 »
witam,
pzdr

jak mozna polecac cos czego jeszcze sie niema  :O

mogłem to uczynić, kolega zamówił do swojego I900 taką kaburę już dużo wcześniej. miałem okazje kożystać przez 2 dni. naprawdę warto zainwestować parę złotych i mieć pewność że twoja omnia będzie nadal świetnie wyglądała.
co do rozmów to tylko kwestia przyzwyczajenia.
pzdr

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 14, 2008, 09:52:28 »
mogłem to uczynić, kolega zamówił do swojego I900 taką kaburę już dużo wcześniej. miałem okazje kożystać przez 2 dni. naprawdę warto zainwestować parę złotych i mieć pewność że twoja omnia będzie nadal świetnie wyglądała.
co do rozmów to tylko kwestia przyzwyczajenia.
pzdr

teraz rozumiem :D rzeczywiscie kabura wyglada nawet nawet (na zdjeciu)  :grin:

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 14, 2008, 10:43:38 »
ja musze zweryfikowac moj poglad na ta sprawe. Ktos na tym forum uswiadamial mnie ze ekrannik jest jakis wzmocniony. No i niestety mam juz ryse na ekranie. A nie uzywam jej jakichs ekstremalnych warunkach, tak wiec jakis bardzo wzmocniony ekranik nie jest. Swoja droga sa jakies sposoby pozbycia sie rysy?

*

Offline oszolom6

• 10
  • Welcome to TEXAS
  • Sprzęt: Omnia 16GB, E90, E51
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 14, 2008, 11:32:11 »
Ja będę dziś/poniedziałek zamawiał InvisibleShield

Czy ktoś jest chętny.

Rozliczać się będziemy jak przyjdą do mnie.

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 14, 2008, 15:27:29 »
Ja będę dziś/poniedziałek zamawiał InvisibleShield

Czy ktoś jest chętny.

Rozliczać się będziemy jak przyjdą do mnie.
Trzeba było wcześniej gadać :):):)  Ja już czekam na sowją niewidzialna tarczę  :mrgreen:

*

Offline oszolom6

• 10
  • Welcome to TEXAS
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 14, 2008, 16:12:25 »

Trzeba było wcześniej gadać :):):)  Ja już czekam na sowją niewidzialna tarczę  :mrgreen:

wstrzymałem sie bo mój omnibus w serisie lezy i kwiczy (zmiana romu ;)) i dlatego tak wyszo.

Ok zamówiełem 5 sztuk jak ktos chetny to zapraszam 4 odsprzedam po normalnej cenie wg przelicznika dolara + wysyłka PP. (moze byc przez Allegro)

« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 19, 2008, 08:50:33 »
Eee tam, ja jakaś skąpa jestem i wolę coś tańszego. Chciałam kupić te plastikowe obudowy ale facet uświadomił mnie że jak uderzę gdzieś to mi może pęknąć i dlatego wzięłam tego pospolitego "olika" który jest wg mnie super a nie drogi :)
I mam takie pytanko od razu, bo mam naklejoną folię od brado, ale niestety podczas zakładania wdał mi cię mały paproch i przez to w tym miejscu ta folia dobrze nie przylega. Czy mogę to jakoś poprawić?? :/
Z góry dziękuję za odpowiedź, najlepiej priv żeby tu nie zaśmiecać nie w temacie :)

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 19, 2008, 15:12:12 »
Zdejmij folie, przemyj ją wodą, wysusz i załóż na Omnie.

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 20, 2008, 07:38:51 »
Mam tą folię:
http://www.allegro.pl/item479622671_folia_brando_samsung_i900_omnia_blyszczaca.html
Szycha z nią można też tak zrobić jak mówisz??

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 20, 2008, 08:24:07 »
tak, nawet w opisie aukcji jest napisane ze mozesz ja samodzielnie czyscic :)

jesli masz paproch to moze nie odrywaj calej tylko do miejsca w ktorym jest i go delikatnie usun.

_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 20, 2008, 09:00:36 »
Eee tam, ja jakaś skąpa jestem i wolę coś tańszego. Chciałam kupić te plastikowe obudowy ale facet uświadomił mnie że jak uderzę gdzieś to mi może pęknąć i dlatego wzięłam tego pospolitego "olika" który jest wg mnie super a nie drogi :)
I mam takie pytanko od razu, bo mam naklejoną folię od brado, ale niestety podczas zakładania wdał mi cię mały paproch i przez to w tym miejscu ta folia dobrze nie przylega. Czy mogę to jakoś poprawić?? :/
Z góry dziękuję za odpowiedź, najlepiej priv żeby tu nie zaśmiecać nie w temacie :)
ja ze swojej strony proponuje nie zdejmować całej foli, tylko do miejsca w którym znajduje się ten pyłekpo odklejeniu jeśli pyłek będzie na wyświetlaczu to zdmuchnij go, lub uzyj patyczka do uszu.
jeśli natomiast będzie umiejscowiony na foli to przyklej do niej delikatnie kawałek taśmy klejącej, po czym ją zdejmij (wtedy już z tym paproszkiem)
pozdrawiam

« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 20, 2008, 17:31:36 »
Tia, ale najpierw powiedzcie jak ją odkleić :/

*

Offline elku87

• **
  • 171
  • LUMIA 800
  • Sprzęt: Nokia LUMIA 800
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 20, 2008, 17:34:41 »
no jak odkleic?!... gdzies musisz za rog zlapac i ostroznie ciagnac w strone paprocha....

« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 20, 2008, 17:37:08 »
Oki już mam, podważyłam wykałaczką ;) Dzięki chłopaki za pomoc. Zbankrutuję na piwie dla was ;)

*

Offline $ROGAL$

• **
  • 117
  • Sprzęt: Nexus 6p, Xiaomi RN4x
« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 20, 2008, 18:29:21 »
Majstry, a powiedzcie mi jak z obsluga LCD w OMNII po zaaplikowaniu invisibleSHIELD? Nie jestem zwolennikiem naklejania czegokolwiek na wyswietlacz, bo z praktyki wiem, ze zawsze to pewien dyskomfort. No i jak z jakoscia obrazu, tzn. czy invisibleSHIELD nie rozmazuje obrazu? I oczywiscie kwestia uzywania rysika na takiej folii (chodzi glownie o odreczne pisanie notatek itd., gdzie trzeba przesuwac rysik po powierzchni LCD) : rysik sie slizga bez problemu, czy folia jest "tepa" i czujemy opor?

@oszolom6  z matrax'a? ;> Pozdrawiam kolege :] Jak mozesz to odpowiedz na moje pytania i pewnie sie do Ciebie zglosze :]

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 20, 2008, 19:59:24 »
Majstry, a powiedzcie mi jak z obsluga LCD w OMNII po zaaplikowaniu invisibleSHIELD? Nie jestem zwolennikiem naklejania czegokolwiek na wyswietlacz, bo z praktyki wiem, ze zawsze to pewien dyskomfort. No i jak z jakoscia obrazu, tzn. czy invisibleSHIELD nie rozmazuje obrazu? I oczywiscie kwestia uzywania rysika na takiej folii (chodzi glownie o odreczne pisanie notatek itd., gdzie trzeba przesuwac rysik po powierzchni LCD) : rysik sie slizga bez problemu, czy folia jest "tepa" i czujemy opor?bie zglosze :]

Folia zawsze zmniejsza czulosc ekranu na dotyk, a ten w Omni juz bez folii nie jest cudowny. Jak masz wydawac 100PLN na folie to lepiej nic nie zakladac i rysowac oslonke obudowy, bo ekran Omni w oryginale jest chroniony przez folie na gornej czesci obudowy. Jak pojawia sie na allegro obudowy to beda prawdopodobnie kosztowac mniej niz dobra folia. :)

« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 20, 2008, 20:55:22 »
do mnie dzisiaj dotarło invisibleSHIELD jutro będę się bawił z zakładaniem. Czytałem że jedni chwalą drudzy wręcz przeciwnie. No tanie to nie było ale myślę że będzie działać tak jak to zapewnia producent i nie będę żałował tej kasy.

« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 21, 2008, 08:17:48 »
Hej mam prosbe moze ktos wrzucic fotki z zalozona folia invisibleSHIELD ......ciekawi mnie jej grubosc ...pozdrawiam

« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 21, 2008, 10:59:55 »
aaa .w sumie to widzialem ale wiem ze ta na omnia folia ma powycinane chyba na boki nawet ochrone itd  idlatego chcialem zdjecia po bokach i gory ale juz chyba wsz wiem ciekawe czy jest taka dobra jak o niej pisza i mowia rozne sa opinie wiecej na TAK pozdrawiam

« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 21, 2008, 20:04:55 »
Hm ja mam brando, dużo tańsze a dobre :)

*

Offline oszolom6

• 10
  • Welcome to TEXAS
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 24, 2008, 16:31:24 »
Majstry, a powiedzcie mi jak z obsluga LCD w OMNII po zaaplikowaniu invisibleSHIELD? Nie jestem zwolennikiem naklejania czegokolwiek na wyswietlacz, bo z praktyki wiem, ze zawsze to pewien dyskomfort. No i jak z jakoscia obrazu, tzn. czy invisibleSHIELD nie rozmazuje obrazu? I oczywiscie kwestia uzywania rysika na takiej folii (chodzi glownie o odreczne pisanie notatek itd., gdzie trzeba przesuwac rysik po powierzchni LCD) : rysik sie slizga bez problemu, czy folia jest "tepa" i czujemy opor?

@oszolom6  z matrax'a? ;> Pozdrawiam kolege :] Jak mozesz to odpowiedz na moje pytania i pewnie sie do Ciebie zglosze :]

@$ROGAL$ heh ja praktycznie jestem wszedzie :)

jak miałem iP to folijka byla rewelacyjna, ale wiadomo IP ma trosze inny interfejs dotykowy niz Omnia i tu moze byc zmniejszona czulosc jak to pisał kolega @temp333.

jak dostane i zaloze podziele sie czy faktycznie zmniejszy sie czulosc ekranu.

-edit-

folia załozona i jak dla mnie czułość ekranu jest lepsza niz przed zalożeniem, wszystko chodzi az miło.
dodatkowo telefon nie jest taki sliski i fajnie trzyma sie w dloni. Z samym zalozeniem foli nie ma problemu szybko i łatwo. Powiem ze latwiej mi sie zakładało niz to było na iP.

PS. folijek juz nie ma, 4 które miałem sa juz rozdysponowane.

Jak znajda sie jeszcze chcetni to zamówie kolejne 5-10 sztuk. Przy tamtych koszt z wysyłka wyniósł 82 zł

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 10:06:22 wysłana przez oszolom6 »

« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 24, 2008, 21:11:40 »
Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale na allegro sa juz oryginalne etui samsunga ze skory z miejscem na rysik (jednak nie na ten co jest standardowo w omnii, a inny nie rozkladany).

Juz zamowilem i mam nadzieje, ze w srode bedzie  :P, ponizej aukcja:

http://allegro.pl/item486582971_100_oryginal_i900_omnia_samsung_22_vat.html

*

Offline deg

• 1
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 03, 2008, 14:57:27 »
Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale na allegro sa juz oryginalne etui samsunga ze skory z miejscem na rysik (jednak nie na ten co jest standardowo w omnii, a inny nie rozkladany).

Juz zamowilem i mam nadzieje, ze w srode bedzie  :P, ponizej aukcja:

http://allegro.pl/item486582971_100_oryginal_i900_omnia_samsung_22_vat.html

Witam wszsytkich forumowiczow, bo chyba od tego nalezaloby zaczac.
Chcialbym sie od kolegi dowiedziec, jak wypada to etui. Czy polecilbys kupno tego "opakowania", jak z wykonaniem (na fotkach wyglada bardzo plastikowo - ciezko wierzyc opisowi, ze to skora), czy bardzo zwiekszaja sie gabaryty telefonu (chodzi mi o noszenie w kieszeni spodni) i ogolne wrazenia.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 03, 2008, 20:43:42 »
"Opakowania" nie moge jeszcze ani polecic, ani nie polecic. Nie polecam za to sprzedajacego... Czekam juz jakies 10 dni na wysylke z tego samego miasta. CHORE!!