Blokada ekranu - żadanie kodu POMOCY

• 4 Odpowiedzi
  • 976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Blokada ekranu - żadanie kodu POMOCY
« dnia: Grudzień 03, 2009, 17:52:50 »
Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z blokowaniem telefonu. ale po kolei. Ustawiłem sobie dziś synchronizację z firmowym outlookiem, w czasie konfiguracji zarządano de mnie kodu zabezpieczającego połączenie ( przynajmniej tak mi się teraz wydaje). wprowadziłem 4 cyfrowy kod. i wszystko zaczeło sie pieknie synchronizować. jakież było moje zdziwienie gdy zablokowałem telefon czerwoną słuchawką  i próbie odblokowania - chce ode mnie pin. i tak za każdym razem. wyskakuje klawiatura musze wbic pin i telefon mozna używac.

Co do szczegółów to mam zainstalowany rom Ryzego SAID2/R5.v6M z manilia.

bede wdzięczny za wszelkie wskazówki

Odp: Blokada ekranu - żadanie kodu POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2009, 18:03:56 »
Start\Ustawienia\Blokada .... co masz zaznaczone ?? Czy w romie jest SmartLock ?? jakie ustawienia ??

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2009, 18:14:09 »
W start/ustawienia/blokada ma zaznaczony "ptaszek" -przy zablokuj jeśli telefon był nieuzywany. szkopuł w ty ze nie ma możliwości odznaczenia.
Smart lock w telefonie jest. jest zaznaczony ptaszek  = przy nowa blokada wm6.5

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2009, 20:02:01 »
masz tu temat http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130542.0 jeden z użytkowników miał podobny problem zapytaj na pw

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 04, 2009, 09:29:09 »
Prawdopodobnie problem lezy gdzieś w strefie synchronizacji z outlookiem. Co ciekawe - podobny problem wystapił z nokią E71.
cały czas walczymy.

EDIT: usunałem konto outlooka i można "odptaszkować" opcje zabezpieczenia. jest progres.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2009, 11:20:24 wysłana przez magal »