ustawienia internetowe

• 5 Odpowiedzi
  • 802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ustawienia internetowe
« dnia: Listopad 17, 2008, 03:16:22 »
z góry przepraszam jesli było gdzieś a nie doczytałem, jak ustawić w omni połaczenia internetowe tak aby nie pożerało drogocennych złotówek, niby coś poustawiam i przez chwile strony wap idą po gprs (mam pakiet i to się w miare opłaca) jak wskocze na zwykłą stroonę to po minucie łyka 15 zł i potem nawet stron wap nie moge przeglądnąc zeby nie łyknęło kasy mimo pakietu, ustawiam ustawiam i sam nie wiem kiedy uda mi się wskoczyć na właściwe tory ale po zwykłej stronie znowu sie wszystko psuje

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
Odp: ustawienia internetowe
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2008, 08:41:39 »
oczywiscie ze bylo. na forum masz ustawienia dla kazdek sieci!Co do oplat to zalezy w jakiej sieci i taryfie. jesli otwierasz np. nasza-klase i przegladasz zdjecia to nie zapomnij ze oplata jest naliczana za wyslane i odebrane dane.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2008, 00:57:48 »
poszukałem głębiej i faktycznie znalazłem parę pomocnych uwag ale i tak nie rozwiązało to mojego problemu. co ustaliłem: pani pod numerem 2601 powiedziała, że pakiety są na www czyli inaczej niż kilku kolegów sugeruje że na wap, info z wczoraj, czyli faktycznie nie opłaca się uwsteczniać i korzystać na palmie z wap skoro ma się dostep do www i to tańszy (tylko czy na prawdę). jeszcze tylko kwestia jak to ustawić  żeby ściagało z pakietu, u mnie mimo ustawień zgodnie z poradą kolegów (opis dla htc ale identyczne opcje jak w omni)  dalej drze z konta nie wiem coś knocę, wybór mam niewielki albo ustawię i net działa albo przeglądarka wywala błędy, bardzo prosiłbym o pdanie konkretnych informacji jak ustawić omnie aby przeglądać internet korzystając z pakietu, chyba że sprawdznie stanu konta bankowego i przeglądanie poczty przez wap wychodzi dużo taniej, sam jeszcze tego nie mogę policzyć ale jak uruchomię pakiety to sprawdzę. i jeszcze jedna drobnostka jak na stałe wpisać najlepiej pustą stronę główną do opery albo jakąś inn niż wap.plus.pl, po każdym restarcie przeglądarki wywala mi ustawienia
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 01:23:53 wysłana przez marekzegarek »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2008, 08:32:51 »
Po pierwsze jeśli korzystasz z internetu przez GPRS to przesiądź się z Opery na Operę Mini (dlaczego? było o tym, poszukaj). Po drugie poświęć chwilę na POPRAWNE skonfigurowanie połączenia internetowego, czyli ustaw+przetestuj, że rzeczywiście ciągnie dane z pakietów (jak? było - poszukaj). Po trzecie - kontroluj zużycie pakietów na bieżąco odpowiednim softem zliczającym dane (jaki to soft? było - poszukaj). I na koniec po czwarte - rzeczywiście nie ma się co uwsteczniać i korzystać z WAP, skoro masz WWW - przy korzystaniu z Opery Mini kosztowo raczej bez większej różnicy.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2008, 09:29:35 »
USTAW POLACZENIE NP DLA PLUSA :PLUS_INTERNET GPRS.A NIE WAP !!!

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 19, 2008, 09:57:26 »
Maiłem to samo.

Ustawienia > Połączenie > Połączenie Przeglądarki

Wybierz Internet

Wcześniej tam miałem ustawione WAP i kosiło pieniądze - teraz idzie z pakietu.

W salonie i pod 2601 nie potrafili mi pomóc.