poszukałem głębiej i faktycznie znalazłem parę pomocnych uwag ale i tak nie rozwiązało to mojego problemu. co ustaliłem: pani pod numerem 2601 powiedziała, że pakiety są na www czyli inaczej niż kilku kolegów sugeruje że na wap, info z wczoraj, czyli faktycznie nie opłaca się uwsteczniać i korzystać na palmie z wap skoro ma się dostep do www i to tańszy (tylko czy na prawdę). jeszcze tylko kwestia jak to ustawić żeby ściagało z pakietu, u mnie mimo ustawień zgodnie z poradą kolegów (opis dla htc ale identyczne opcje jak w omni) dalej drze z konta nie wiem coś knocę, wybór mam niewielki albo ustawię i net działa albo przeglądarka wywala błędy, bardzo prosiłbym o pdanie konkretnych informacji jak ustawić omnie aby przeglądać internet korzystając z pakietu, chyba że sprawdznie stanu konta bankowego i przeglądanie poczty przez wap wychodzi dużo taniej, sam jeszcze tego nie mogę policzyć ale jak uruchomię pakiety to sprawdzę. i jeszcze jedna drobnostka jak na stałe wpisać najlepiej pustą stronę główną do opery albo jakąś inn niż wap.plus.pl, po każdym restarcie przeglądarki wywala mi ustawienia