SAHJ1 jest niebrandowany z plusowskiego to jest dostepny CXHJ1 ale nie testowany, jeden przypadek wgrania skonczyl sie brick'iem i nikt nie wypowiedzial sie na temat tego czy to wadliwy soft ( opinia z innego forum) a z dzialajacych z plusa to CXHL1 ktory ponoc nie jest jakims super softem ale ma najnowsze oznaczenie ktore ktos prawdopodobnie wpisal tylko po to aby odroznic wersje kompilacji.
Wgrałem w czwartek, aktualizacja odbyła się bez najmniejszych zgrzytów. W stosunku do opisanego trybu flashowania była jedna zmiana:
...
Step 3. Customer image Downloading
Downloading CSC...
GetSize : 3811328
CSC finished.
Downloading MultiLang...
MultiLang finished.Step 4. Phone image Downloading
...
Po restarcie OMNI pojawił się ekran z wyborem języka, a następnie kolejne (chyba dwa) z opcjami do wyboru (niestety nie pamiętam szczegółów, ale były to zwykłe i jasne wybory z opcjami ustawień...)
Po kilku dniach użytkowania oprócz "kości" aplikacji googli, ShoZu w zasadzie nic więcej widocznego. W opcjach ustawienia > System pojawiła się ikonka Zmiana języka, po uruchomieniu której pojawia się okienko poniżej. Sądzę, że jest to konsekwencja wyboru języka przy instalacji, można go natomiast później zmienić pobierając pliki z samsunga...
Jeśli chodzi o zauważalne różnice, to nieco poprawiła się bateria (w trybie telefonu z lekkim wykorzystaniem WiFi, mieszaniem w OMNI wytrzymała 3 dni zamiast 2. Ponadto na poprzednim ROMie nie mogłem uaktywnić słuchawki bluetooth NOKII. Korzystam na zmianę z dwóch - samsung zainstalował się bez problemu, nokia też ale uruchomienie połączenia telefonicznego powodowało takie trzaski i szumy, że całkowicie wykluczały jej wykorzystanie. Teraz obie pracują bez zastrzeżeń. To byłoby na razie wszystko, co zauważyłem

Poprzednio też miałem CXHH7...