Trójkąt na górnym pasku (roaming)

• 5 Odpowiedzi
  • 16323 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzesiek22rat

• 32
  • Sprzęt: GT-I8000 I8000NXXJI1
Trójkąt na górnym pasku (roaming)
« dnia: Grudzień 06, 2008, 09:48:16 »
moje pytanie dotyczy tego ze w mojej omni wyswietlany jest caly czas w górnym pasku taki trójkącik. Z instrukcji wiem ze jest to roaming, jednak ja caly czas jestem w  polsce i nawet nie zblizalem sie do granicy. Jak to usunąc? za co odpowiada ten wyswietlany trojkacik i czy moze miec to wplyw na to ze bateria trzyma mi tylko od rana do wieczora przy sofcie SAHJ3?
Moja siec kom to play

*

Offline herbata

• *
  • 56
  • Mio P550 & SE C510i
Odp: Trójkąt na górnym pasku (roaming)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2008, 09:54:50 »
Play korzysta z tzw. roamingu krajowego i jeśli nie ma w okolicy nadajnika Play'a to korzysta z nadajników Plusa dzięki temu roamingowi. W mojej Tośce jest tak samo :)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2008, 17:47:31 »
Z tym trójkacikiem to trochę dziwnie. Ja juz ponad 2 lata temu nad nim się zastanawiałem:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=50950.msg320617#msg320617

*

Offline grzesiek22rat

• 32
  • Sprzęt: GT-I8000 I8000NXXJI1
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2009, 00:21:28 »
okazalo sie ze rzeczywiscie winna jest siec Play, ktora wykorzystuje roaming miedzy sieciowy.
Po wlozeniu np karty orange trojkacik znika, wiec kazdy w playu bedzie taki trojkacik mial

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2009, 08:48:12 »
okazalo sie ze rzeczywiscie winna jest siec Play, ktora wykorzystuje roaming miedzy sieciowy.
Po wlozeniu np karty orange trojkacik znika, wiec kazdy w playu bedzie taki trojkacik mial
Sieć Play wcale nie jest niczemu winna :P
Wystarczy że pojawisz się w zasięgu nadajników Play i wtedy trójkąt zniknie. Większość nadajników jakie posiada ta sieć to nadajniki 3G, więc musisz mieć ustawione w telefonie tak żeby korzystać z tego pasma.
Play zaczyna budować nadajniki 2G wiec jest szansa, że trójkącik będzie pojawiał się coraz rzadziej :)

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline ccoopp

• **
  • 135
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2009, 01:01:03 »
Spróbuj wyłączyć 3G. Ja mam taki sam rom i miałem ten sam problem z baterią. Też trzymała tylko od rana do wieczora. teraz testują z wyłączonym 3G. Mam nadzieję, że WiFi i bluetooth masz też wyłączone.
LG G2
SAMSUNG GALAXY S III; SAMSUNG GALAXY S II; HTC HD II; SAMSUNG OMNIA II; SAMSUNG i900 OMNIA
LARK FREE BIRD 35.8; ACER n35