no ok to juz znalazlem dawno tylko RYRZY dodal jeszcze opcje gdzie mozna wybrac sciezke do zapisu i o to mi chodzi ?W ustawieniach>polaczenia> OBEX tam ma taka opcje skad to wziasc i jak to np doinstalowac.
Proszę bardzo -
5 minut szukania w Google...
Temat "domowy" autora:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=81891&st=680&start=680Temat na xda:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407291Dla osób niezarejestrowanych nigdzie najnowsza wersja 0.948 w załączniku.
1) Po zainstalowaniu
w pamięci urządzenia (pamięć główna): SOFT RESET.
2) W Start->Ustawienia->Połączenie pojawia się upragniona ikonka OBEX Inbox
3) Ścieżka do zapisu jaką tam podamy jest NADRZĘDNA w stosunku do tego co jest w Start->Ustawienia->Połączenie->Bluetooth (ja mam \My Documents a wszystko ląduje na karcie pamięci bo tak ustawiłem w OBEX Inbox). Po zmianie ścieżki i języka zrobiłem Soft Reset (chodź nie wiem, czy trzeba, na wszelki wypadek).
4) Możliwy bug nr1: Jeśli po SR pliki i tak lądują w \My Documents należy upewnić się, czy w rejestrze pod HKLM\\Software\Microsoft\Obex\ klucz IsEnabled ma wartość 1, po zmianie Soft Reset!
5) Możliwy bug nr2: Brak ikonki OBEX Inbox w Start->Ustawienia->Połączenie. Panel obex wywołujemy klikając w \Windows\obexinbxex.cpl i jeśli chcemy możemy sobie zrobić skrót do tego w \windows\menu start\programy
Z tego co wyczytałem występowanie ww. BUGów zależy od ROMu. Ja mam SAIC3 i śmiga - pliki lądują we wskazanym katalogu, przy odbieraniu pojawia się okienko z nazwą pliku, jego wielkością, prędkością i przewidywanym czasem zakończenia (ETA).
Mam nadzieję, że komuś się te moje wypociny przydadzą - nie ma tu nic odkrywczego - wystarczyło poczytać.
PS: Program ma support języka polskiego.
//Edit: Zanim przystąpiłem do instalacji od kilku dni miałem usunięty wpis
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Obex\Services\{00000000-0000-0000-0000-000000000000}]
"BaseDir"="\\My Storage\\" więc nie wiem, czy będzie działać z tym wpisem, czy trzeba go usunąć! (Ryrzy SAIC3 Bluetooth Fix)
//Edit2: Instalujemy w Pamięci urządzenia (pamięć główna)! Nie na Moja pamięć tudzież Karta pamięci!
//Edit3: Proponuję dopisać do tematu tego wątku "Instalacja OBEX Inbox" dla potomnych