Problem z Bluetooth w SAIC3 jak rozwiazac?

• 16 Odpowiedzi
  • 4092 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Bluetooth w SAIC3 jak rozwiazac?
« dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:30:21 »
witam
Czy wie ktos jak rozwiazac problem z odbieraniem plikow przez bluetooth w romie SAIC3. Niby odbiera plik ale nie zapisuje sie nigdzie. Wie ktos jak tez dodac w ustawieniach opcje wyboru zapisu gdzie bluetooth ma zapisywac pliki ? Ryrzy w swoim nowym Romie wstawil taka opcje OBEX Inbox ale moze ktos powie wiecej co i jak ?

Odp: Problem z Bluetooth w SAIC3 jak rozwiazac?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2009, 22:13:19 »
ten sam problem..............jakieś lekarstwo?

*

Offline YAGA

• *
  • 82
  • Sprzęt: i900 Omnia
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2009, 22:28:17 »
witam
Czy wie ktos jak rozwiazac problem z odbieraniem plikow przez bluetooth w romie SAIC3. Niby odbiera plik ale nie zapisuje sie nigdzie. Wie ktos jak tez dodac w ustawieniach opcje wyboru zapisu gdzie bluetooth ma zapisywac pliki ? Ryrzy w swoim nowym Romie wstawil taka opcje OBEX Inbox ale moze ktos powie wiecej co i jak ?
U mnie ten sam problem niby odbiera ale nie ma nigdzie zapisanego pliku.Co do wyboru miejsca to jest tak: Start>ustawienia>połączenia wybieramy ikonkę bluetooth i nastepnie w zakładce FTP można wybrać ściezkę gdzie mają być zapisywane odbierane pliki.Oczywiscie trzeba zaptaszkować kwadracik "można zapisywac"

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2009, 13:15:46 »
zaptaszkowanie w zakladce FTP nie pomaga. Podobno Ryrzy zainstalowal cos w  swoim romie ze jest dodatkowa opcja w ustawieniach  OBEX Inbox ale nie wiem skad to wziasc ?
Napisane: Kwiecień 22, 2009, 08:10:34
wie ktos moze??

Znalazlem programi HC Obexinbox ktory powinien po zainstalowaniu dodac ikone Obex Inbox w ustawienie >polaczenia ale u mnie po zainstalowaniu nic tam sie nie pojawia. Nie wiem czego to wina. RYRZY to zrobil wiec moglby pomoc :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 13:45:31 wysłana przez pepelodz »

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:03:08 »
ustaw folder wciskając na ścieżkę domyślną a zapisuje wtedy na pewno w moich dokumentach na urządzeniu
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline YAGA

• *
  • 82
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:23:15 »
ustaw folder wciskając na ścieżkę domyślną a zapisuje wtedy na pewno w moich dokumentach na urządzeniu
Na scieżkę domyślną to zapisuje ,ale chodzi o to aby ją można było zmienić i żeby zapisywało np.na kartę pamięci, a to już nie daje się zrobić

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:55:50 »
wlasnie RYRZY w swoim romie dodal taka opcje. Jest w ustawieniach>polaczenia nowa ikona OBEX inbox i tam mozna zmieniac.

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Raphael Eclipse WWE || 4GB SDHC
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 26, 2009, 16:10:58 »
a po cholerę wam to jeżeli wystarczy skasować tylko 1 wpis w regu? myślenie nie boli

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:48:01 »
a po cholerę wam to jeżeli wystarczy skasować tylko 1 wpis w regu? myślenie nie boli

A moze podasz jaki wpis ?

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 26, 2009, 23:03:57 »

A moze podasz jaki wpis ?
A może przeczytasz temat?
http://www.omniablog.pl/item/saic3---problem-z-bt---rozwizanie
Cytat: ryrzy
Jako że wiele osób mnie o to prosi... i nikt jeszcze nie znalazl rozwiązania... prosze bardzo smile

rozwiazaniem jest usuniecie wpisu:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Obex\Services\{00000000-0000-0000-0000-000000000000}]
"BaseDir"="\\My Storage\\"

samsung zapomnial sie chyba i zostawil pozostalosc po angielskich ROMach.... smile
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 27, 2009, 07:33:01 »
no ok to juz znalazlem dawno tylko RYRZY dodal jeszcze opcje gdzie mozna wybrac sciezke do zapisu i o to mi chodzi ?W ustawieniach>polaczenia> OBEX tam ma taka opcje skad to wziasc i jak to np doinstalowac.

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
Instalacja OBEX Inbox
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:11:10 »
no ok to juz znalazlem dawno tylko RYRZY dodal jeszcze opcje gdzie mozna wybrac sciezke do zapisu i o to mi chodzi ?W ustawieniach>polaczenia> OBEX tam ma taka opcje skad to wziasc i jak to np doinstalowac.

Proszę bardzo - 5 minut szukania w Google...
Temat "domowy" autora: http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=81891&st=680&start=680
Temat na xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407291
Dla osób niezarejestrowanych nigdzie najnowsza wersja 0.948 w załączniku.

1) Po zainstalowaniu w pamięci urządzenia (pamięć główna): SOFT RESET.
2) W Start->Ustawienia->Połączenie pojawia się upragniona ikonka OBEX Inbox
3) Ścieżka do zapisu jaką tam podamy jest NADRZĘDNA w stosunku do tego co jest w Start->Ustawienia->Połączenie->Bluetooth (ja mam \My Documents a wszystko ląduje na karcie pamięci bo tak ustawiłem w OBEX Inbox). Po zmianie ścieżki i języka zrobiłem Soft Reset (chodź nie wiem, czy trzeba, na wszelki wypadek).
4) Możliwy bug nr1: Jeśli po SR pliki i tak lądują w \My Documents należy upewnić się, czy w rejestrze pod HKLM\\Software\Microsoft\Obex\ klucz IsEnabled ma wartość 1, po zmianie Soft Reset!
5) Możliwy bug nr2: Brak ikonki OBEX Inbox w Start->Ustawienia->Połączenie. Panel obex wywołujemy klikając w \Windows\obexinbxex.cpl i jeśli chcemy możemy sobie zrobić skrót do tego w \windows\menu start\programy

Z tego co wyczytałem występowanie ww. BUGów zależy od ROMu. Ja mam SAIC3 i śmiga - pliki lądują we wskazanym katalogu, przy odbieraniu pojawia się okienko z nazwą pliku, jego wielkością, prędkością i przewidywanym czasem zakończenia (ETA).

Mam nadzieję, że komuś się te moje wypociny przydadzą - nie ma tu nic odkrywczego - wystarczyło poczytać.

PS: Program ma support języka polskiego.

//Edit: Zanim przystąpiłem do instalacji od kilku dni miałem usunięty wpis
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Obex\Services\{00000000-0000-0000-0000-000000000000}]
"BaseDir"="\\My Storage\\" więc nie wiem, czy będzie działać z tym wpisem, czy trzeba go usunąć! (Ryrzy SAIC3 Bluetooth Fix)

//Edit2: Instalujemy w Pamięci urządzenia (pamięć główna)! Nie na Moja pamięć tudzież Karta pamięci!

//Edit3: Proponuję dopisać do tematu tego wątku "Instalacja OBEX Inbox" dla potomnych :P
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 11:10:25 wysłana przez LuzZz »
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 27, 2009, 12:32:30 »
a zna ktos sposob wlasnie na brak ikonki w ustawienia > polaczenia ? bo wolalbym miec tam ikonke tak jak ryrzy to ma w swoim romie

*

Offline YAGA

• *
  • 82
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 27, 2009, 20:14:36 »
a zna ktos sposob wlasnie na brak ikonki w ustawienia > polaczenia ? bo wolalbym miec tam ikonke tak jak ryrzy to ma w swoim romie
Ja zrobiłem dokładnie wg.opisu kolegi LuzZz i wszystko pieknie działa, a miałem te same problemy,a czy usunąłeś wpis z rejestru ja mam usunięty.

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 22, 2009, 19:08:39 »
Problem wygląda następująca - bluetooth działa dobrze tylko w jedną stronę tzn. ja mogę wszystkim na około wysyłać ze swojego telefonu wszystko prawidłowo, podczas, gdy nikt nie może wysłac nic mnie. Moja Omnia nie zostaje przez inny telefon wykryta, miałem oba programy typu persian blue i moblue i też nic.poprosze o pomoc.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2009, 14:02:41 wysłana przez pikoko »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™