Telefon nie ładuje się. Dziwny problem.

• 1 Odpowiedzi
  • 2443 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Telefon nie ładuje się. Dziwny problem.
« dnia: Lipiec 22, 2011, 15:02:50 »
Witam!

Kupiłem kilka dni temu Samsung'a Omnie, lecz niestety tel. nie ma ochoty się lądować.

Najpierw miałem problem z kablem USB, podłączyłem i nic nie mogło połączyć. Pożyczyłem kabel USB od znajomego. I wszystko wyglądało że jest ok. Połączyło z komputerem, mogłem kopiować dane. Dioda od ładowania się świeciła na czerwono, w stanie naładowania baterii pisało "stan ładowania - w toku" Ale pasek stał w miejscu po kilku godzinach spadł. Aż w  końcu tel się wyłączył. Teraz z kolei nie chciał się włączyć (pewnie słaba bateria). Podłączyłem do innej ładowarki (4V ok 200mA), na 2 min. Zmierzyłem napięcie (3,55V) i włożyłem do telefonu. Telefon się włączył, bateria ok 10%.

Podłączyłem ponownie kabel USB i nadal stan baterii spada. Choć tel reaguje jak by napięcie rosło, lądowanie działo poprawnie. Nie wiem co mam zrobić. Może mi ktoś z Was doradzi co można by w tej sytuacji zrobić.

A teraz wyłączyłem tel i ładuje wyłączony . Zobaczymy co się stanie tym razem.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Telefon nie ładuje się. Dziwny problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2011, 21:42:49 »
Niektóre kable USB rozładowują Omnię i900. Są dwa rodzaje kabli - mają 3 albo 5 styków. Poszukaj informacji na ten temat.

Sam kiedyś się naciąłem na taki kabel (wymieniono mi).
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .