Synchronizacja kontaktów

• 9 Odpowiedzi
  • 2032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Synchronizacja kontaktów
« dnia: Marzec 08, 2010, 14:22:17 »
Witajcie
Mam kłopot z synchronizacją (windows 7, outlook 2007)
A mianowicie niby wszystko się synchronizuje. Tzn jak zmieniam dane w kontakcie na kompie to zmieniają się na telefonie, jak zmieniam na telefonie dane w kontakcie, który już był na kompie to też się wszystko zmienia. Ale jak dopisuję nowy kontakt na telefonie to za chiny nie widzę tego na kompie. Macie jakieś pomysły co robię źle?

Odp: Synchronizacja kontaktów
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2010, 15:25:52 »
Może zapisujesz kontakty na karcie SIM ?

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2010, 09:06:11 »
Nie wydaje mi się, na sim'a chyba nie da się zapisać e-maila czy adresu, a swoją drogą gdzie szukać takowych ustawień

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2010, 12:51:22 »
Co do zapisu kontaktu na sim to w czasie dodawania nowego kontaktu jest opcja Zapisz do: Sim lub Outlook.
Co do synchronizacji to przychodzi mi do głowy jedynie HR, lub test na innym kompie.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 01, 2010, 18:02:02 »
HR nie pomógł - zmieniam soft na nowszy może pomoże

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2010, 00:44:17 »
Hmmm szczerze mowiac, nie wiele czasu moja karta sim przesiedziała w urzadzeniach z wm, ale jeżeli masz windowsa i microsoft'ski program to nie powinno być problemów. Może zmiana romu coś pomoże, ale z drugiej strony... Jeżeli nic to nie da, to  może ustawienia activesync są odpowiedzialne za to lub po prostu transmisje danych masz nie zaznaczoną. Tyle przychodzi mi do głowy.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2010, 01:23:27 »
sprawdź jeszcze czy kontakty się dodają jeśli dodasz je w outlooku
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2010, 17:44:10 »
kontakty dodane w outlooku się dodają do telefonu, a jeżeli chodzi o activesync to w win7 nie ma go tylko jakiś dziwne centrum synchronizacji, i w tym za dużo się nie poustawia

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2010, 00:59:53 »
a może po prostu inaczej ci sortuje dane w kompie i inaczej w pda?
miałem ostatnio taką sytuację, że kontakt do jednej z moich sióstr (to samo nazwisko) lądował albo na końcu listy albo jakby pomieszał imię z nazwiskiem
rozwiązaniem okazało się usunięcie w danych drugiego imienia :mysli:

spróbuj jeszcze czy takie same objawy będziesz mieć jeśli zsynchronizujesz dane kontaktów z innym miejscem niż outlook (np konto w google)
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 21, 2010, 09:52:40 »
Wgrałem nowy soft i synchronizacja na dziewiczym sofcie działa poprawnie, tak mi się nasunęło że może inesoft phone ver4.54, który przejmuje obsługę kontaktów nie do końca dobrze działa. Czy ktoś używa tego softu i działa mu poprawnie synchronizacja?