Szybkie przełączanie funkcji: D-Pad <-> myszka

• 12 Odpowiedzi
  • 5370 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
Szybkie przełączanie funkcji: D-Pad <-> myszka
« dnia: Październik 28, 2008, 22:52:33 »
Przepis na szybką zmianę funkcji przycisku środkowego: z D-Pad na myszkę i odwrotnie:

uruchomić plik EpixMouseModeChange.exe (po rozpakowaniu) poprzez przypisanie go do dowolnego przycisku sprzętowego lub z jakiegośc launchera.

Źródło
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 08:22:10 wysłana przez scarab »

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Szybkie przełączanie funkcji: D-Pad <-> myszka
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2008, 07:18:28 »
Pomocna sprawa ;-)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2008, 11:05:55 »
naprawdę fajna sprawa

*

Offline herrradek

• *
  • 53
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ1
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2008, 12:14:23 »
Mozna w standardzie dosc szybko to zrobic.
Jesli macie Samsung Today 2 - to wystarczy kliknac ustawienia - duzy zielony przycisk na ekranie today i potem zólty przycisk myszka. I juz

--
HerrRadek
Alcatel OT Easy >> Alcatel OT View >> Ericsson T10 >> Nokia 3210 >> Nokia 3100 >> Nokia 6310i >> Nokia 6610 >> Nokia 6021 >> Nokia 6230i >> Nokia E50 >> Samsung i900 Omnia

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2009, 21:18:56 »
zainstalowałem to, tylko zadziwiający jest fakt, że kiedy wejdę w "moja pamięć" i kliknę na ikonkę do instalacji wtedy zmienia się z pada na myszkę i odwrotnie. w innych przypadkach nie wiem jak wędrować miedzy opcjami zmiany;/

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2009, 22:14:31 »
yatamay musisz sobie przypisac klawisz do tego - ja to mam po nacisnieciu szybko 2x tzw zielonej sluchaki ale zeby do tego klawisza to przypisac musisz zainstalowac oddzielna aplikacje lub przypisac do klawisza "menu"

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2009, 22:17:31 »
yatamay musisz sobie przypisac klawisz do tego - ja to mam po nacisnieciu szybko 2x tzw zielonej sluchaki ale zeby do tego klawisza to przypisac musisz zainstalowac oddzielna aplikacje lub przypisac do klawisza "menu"

uuuu a scarab o tym nie wspomniał. nie wiesz może skąd mogę taką i jaką aplikację zassać? lub jak to po prostu przypisać do "menu"?

*

Offline xadrian

• **
  • 128
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2009, 22:22:36 »
ustawienie  (zakladka osobiste) -> przyciski i tam kliknij np Menu główne i pod spodem masz liste i wybierz ten programik. Jak go nie bedzie to musisz utworzyc skrot w programach (dajesz kopiuj na programik i wklejasz do Windows -> menu start -> programy i dajesz wklej skrot.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2009, 22:49:22 »
ustawienie  (zakladka osobiste) -> przyciski i tam kliknij np Menu główne i pod spodem masz liste i wybierz ten programik. Jak go nie bedzie to musisz utworzyc skrot w programach (dajesz kopiuj na programik i wklejasz do Windows -> menu start -> programy i dajesz wklej skrot.

ok - dziękuję bardzo;) trzeba było rzeczywiście zrobić skrót. jednak tym sposobem zyskałem tyle, że mogę zmienić opcję pada i myszki spod startu - klikając na skrót programiku. a jak zrobić tak fajnie jak Ty masz?

*

Offline xadrian

• **
  • 128
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 17, 2009, 09:58:57 »
Jak juz masz skrot to Ci napisalem zebys wszedl w ustawienie  (zakladka osobiste) nastepnie  przyciski i tam kliknij na Menu główne i pod spodem masz liste i wybierz ten programik. I od teraz jak nacisniesz klawisz menu (ten gorny z prawej strony) to bedziesz mial przelaczenie myszka - dpad.. Ewentualnie musisz sie zaopatrzec w program AE Button Plus i tam sobie skonfigurowac..

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 29, 2009, 20:57:30 »
Muszę powiedzieć, że jest to doskonała sprawa. Fantastycznie ułatwia pracę na Omnii i praktycznie pozbawia nas konieczności noszenia ze sobą rysika. Instalacja również jest bardzo prosta. Spakowany plik należy rozpakować na PC, a następnie skopiować go zapomocą ActiveSync do Omnii do folderu Windows/ Menu Start/ Programy. Następnie wchodzimy w ustawienia/przyciski. W polu "1. wybierz przyciski" zaznaczamy  Menu główne i przechodzimy na dół do "2. Przypisz program" Rozwijamy listę i szukamy naszego programu EpixMouseModeChange. Zaznaczamy go i naciskamy ok. Następnie przyciskamy przycisk "menu główne" na górze z boku po prawej stronie ekranu i przełaczmy sobie tym przyciskiem w zależności od potrzeb na mysz lub rolkę. Dobrze jest w ustawieniach myszy zwiększyć szybkość rolki i myszy na maksymalną. Przecież takie usprawnienie można by wprowadzić w jednym z ROMów. Także podsumowując moja wypowiedź doskonały, a jednocześnie prosty w instalacji programik, który bardzo pomaga w codziennym posługiwaniu się Omnią.

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 29, 2009, 21:31:58 »
A tam przycisk menu glowne od razu .... komu by sie chcialo lapac omnie druga reka albo wyginac palce, zeby miedzy jednym, ad rugim ;P. Ja zainstalowalem AE button i robie to przez dwukrotne szybkie nacisniecie klawisza zielonej sluchawki. Jednokrotne nacisniecie kalwisza zielonej sluchawki zamyka mi program, a przytrzymanie działa jak .... zielona sluchawka ;).

A tak wogole AE button wymiata. Pod zielona i czerwona sluchawka mozna miec 4 dodatkowe funkcje (programy, ustawienia etc.) ciagle zachowujac podstawowa funkcjonalność zielonej i czerwonej sluchawki ... :) To jest tak jakby Omnia miala 6 klawiszy w dwoch. (w zasadzie mozna jeszcze przypisac cos pod TRZYkrotne nacisniecie klawisza .... ale to juz troche przesada :D)

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 16, 2009, 06:11:09 »
Witam, miałem w Omni taki fajny plik, który po dopisaniu go do jakiegoś klawisz powodował po jego wciśnięciu natychmiastowe przełączenie się touchpada z d-pada na myszkę i właśnie gdzieś z tąd to pobierałem, niestety poszukuje go znowu, bo mi zaginoł i nie mogę tego tu znaleść, ktoś może mnie pokierować do tego wątku z tym plikiem, albo go wstawić do pobrania, z góry dziękuje i pozdrawiam.

~javman
oj kolego, ja szukalem tego dosłownie 10 sekund :) wpisuj interesujące cie frazy a napewno znajdziesz, w tym wypadku słowo przełączanie dało pozytywny wynik wyszukiwania,  w taki właśnie sposób staram sie zmieniac nazwy postów aby aby wyszukiwanie po jednej z fraz szukanych dawalo pozytywne efekty :)
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 10:03:51 wysłana przez javman »