Synchronizacja - activsync, MS Outlook, internet

• 44 Odpowiedzi
  • 14651 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Synchronizacja - activsync, MS Outlook, internet
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 23, 2008, 13:57:21 »
dolaczam sie do pytania

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 23, 2008, 23:31:10 »
Witam, a ja mam problem z synchronizacją kontaktów z Outlook, synchronizuje się tylko w jedną stronę, czyli to co jest na PC przechodzi na Omnie ale jak dodam lub edytuję kontakt na Omnii to podczas synchronizacji wychodzi błąd w AS i nie poprawia nic. Nawet w tedy jak mam 0 wpisów n PC a na Omnii 1 to ten z Omni nie przechodzi na PC.

Co można w takiej stacji zrobić?
w opcjach masz kierunek synchronizacji

« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 24, 2008, 00:25:43 »
Witam, a ja mam problem z synchronizacją kontaktów z Outlook, synchronizuje się tylko w jedną stronę, czyli to co jest na PC przechodzi na Omnie ale jak dodam lub edytuję kontakt na Omnii to podczas synchronizacji wychodzi błąd w AS i nie poprawia nic. Nawet w tedy jak mam 0 wpisów n PC a na Omnii 1 to ten z Omni nie przechodzi na PC.

podejrzewam ze kolega wie o tej opcji tylko mu ona nie działa poprawnie

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 24, 2008, 14:58:30 »
Zsynchronizuj wymuszajac kierunek a nastepnie ustaw z powrotem synchro dwustronne.

*

Offline darcioKR

• 47
  • Sprzęt: samsung OMNIA i900  M2D03
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 24, 2008, 19:07:31 »

Dokładnie, masz rajcę, wiem o tej opcji wymuszania kierunku i próbowałem już tego.
Pojawia się błąd i czerwony znaczek (dokładny nr błędu napiszę jutro).
Próbowałem usunąć urządzenie i dodać nowe, przeinstalowałem AS, wszystko bez poprawy.
PDA: i900SAHJ1/SAHJ1 TELEFON: i900XXHI4      PLUS GSM -> M2D01 -> SAHJ1 -> SAHJ3 -> M2D03
Compaq AREO 1550 ->HP iPAQ 3950>rx3715 -> iPhone -> iPhone 3g -> OMNIA

*

Offline suer2

• *
  • 62
  • Sprzęt: Regulamin - avatar !! Samsung Omnia i900 8gb
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 19, 2009, 19:59:10 »
NO TAK WSZYSTKO U WAS FAJNIE TYLKO NIE WIEM JAK WY TO PRZESLISCIE??miałem telefon samsung d900i i przeniosłem kontakty na Samsung PC Studio 3 i to moje jedyne źródło kontaktów na których mi zależy.Pozniej kupiłem omnie wszystko fajnie ale mi nie synchronizuje nic więcej oprócz 3 folderów (i nie wiem jak to przejsc próbowałem różne sposoby.)    Próbowałem róznich rzeczy jeden z nich ... to zarejestrowanie sie na hotmail zalozenie konta i próba jakoś przeniesienia kontaktów z outlook'a na "mesedzera" czy jakimś innym cudem o ustawieniach i opcjach juz nie wspomnę ...byłbym wdzięczny za pomoc naprwade długo nadtym siedzę....Na razie wracam do punktu gdzie mysle ze jeszcze wszystko gra??! do tego momentu jest ok czyli kontakty w outlooku jak w załączniku           KTOS WIE CO DALEJ >>> CO I JAK??? :E
regulamin!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 19, 2009, 20:23:10 »
suer2 niestety nusisz nauczyc czytac sie ze ZROZUMIENIEM. ja piszę MS Outlook a ty co masz ? Outlook Express, teraz sprawdż w google czy to jest to samo.

P.S.

juz mu to tlumaczylem w innym watku  :-|
Napisane: Lipiec 19, 2009, 20:08:31
Odczytaj w końcu wiadomość na PW, staram Ci się pomóc od wczoraj i moja cierpliwość się kończy.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline suer2

• *
  • 62
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 19, 2009, 20:54:19 »
no to dobra powiedzmy ze wszystko juz wiem ale problem jest kolejny tu niestety nie mogę w żaden sposób pobrać z tej strony wersji TRIAL!! za każdym razem jak wybieram POLSKA albo co kolwiek innego przeładowuje i tak w kółko!! :(
regulamin!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 19, 2009, 21:09:08 »
Spróbuj wpisać inny adres e-mail, dane, jak pobrałeś wcześniej inny trial to może Cię nie puszcza przez to dalej ?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline suer2

• *
  • 62
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 20, 2009, 10:21:03 »
próbowałem trzema ...??!!
Napisane: Lipiec 19, 2009, 21:11:22
ale tu nie chodzi o maila tylko jak wybierasz panstwo to strona jakby sie "rafresuje"
Napisane: Lipiec 19, 2009, 21:12:33
juz zapisalem na outlook wszystkie kontakty co dalej ... bo znowu mam to samo czyli sychronizacja tylko 3 folderow a kontaktow i reszte nie moge...!!!help
regulamin!

« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 25, 2009, 11:42:51 »

Ja walczę już 2 dzień z AS, MS Outlook i kontaktami. Wcześniej miałem SGH-L760 i poprzez Samsung PC Studio zgłałem sobie wszystkie kontakty do MS Outlook.
Ale u mnie sytuacja jest odmienna czyli z Omnii do MS Outlook przechodzi wszystko pięknie ale już z PC do Omni przechodzą tylko notatki, zadania i kalendarz - bez kontaktów.
Przeklikałem całego Outlooka i nie znalazłem nigdzie opcji kierunku synchronizacji, w AS również. Do tej pory, od 13 lat, używałem TheBat! więc Outlook jest mi zupełnie obcy.

W związku z powyższym proszę o wskazówki.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 25, 2009, 14:03:04 »

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 26, 2009, 00:00:26 »
w kwestii synchronizacji sprawdzcie usluge Google Sync -

http://pda.pl/news/google_sync__nowa_usluga_google/
http://www.google.com/mobile/default/sync.html

Dziękuję za podpowiedź ale z racji iż WM 6.1 i MS Windows XP oraz MS Office 2007 pochodzą z jednej stajni to mimo wszystko chciałbym połączyć te 3 programy razem, tym bardziej, że za nie zapłaciłem! i żądam podstawowego działania od nich.

Walczę dalej z MS Outlook 2007 + Active Sync 4.5 + WM 6.1 w mojej Omnii i oto wyniki mojej walki:

1. Jeśli dodam kontakt w Omnii to AS przesyła go do Outlooka - OK
2. Jeśli dodam kontakt w Outlooku to nie przechodzi on do Omnii - :(
3. Jeśli poprawię kontakt w Outlooku, który został pobrany z Omnii to przechodzi on poprawną synchronizację i w Omnii jest po kilku sek. zaktualizowany.
4. Generalnie w stronę Omnia -> Outlook cała synchronizacja idzie bez problemu
5. W drugą stronę Outlook -> Omnia przechodzi wszystko oprócz nowo dodanych kontaktów.

Na podglądzie w AS widać podczas pierwszej aktualizacji stan: Kontakty 0/178 a potem "fajka" "V" i przechodzi dalej do kolejnych zadań i notatek aktualizując je już poprawnie.

Co robiłem by wyeliminować ten feler:

a) HR Omnii
b) stworzenie od nowa profilu/pliku *.pst w MS Outlook
c) usunięcie z AS urządzenia mobilnego
d) wyłączenie zapory systemu
e) ustawiłem opcję w AS by w razie konfliktów zmieniał dane na urządzeniu jak i na PC

Po 3 dniach walki wyczerpały mi się już pomysły.

Bardzo proszę szanowne gremium o jakieś wskazówki dotyczące tylko tego rozwiązania. Nie chcę korzystać z zewnętrznych programów typu Funambol bo nie lubię bałaganu w systemie, którego nota bene używam od 2006.08.15 bez reinstalacji.

Z góry dziękuję za odpowiedzi w tym temacie.

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 28, 2009, 11:07:28 »
w kwestii synchronizacji sprawdzcie usluge Google Sync -

http://pda.pl/news/google_sync__nowa_usluga_google/
http://www.google.com/mobile/default/sync.html

No i jeszcze kwestia, kto chce udopstępniac swoje prywatne bądź firmowe kontakty i kalendarz na jakiś serwer np google? Po to się ma komputer osobisty, żeby mie te rzeczy u siebie a nie gdzieś w internecie, gdzie może ktoś to przeglądac.

To taki offtop, ale dla niektórych niech rzuci światełko na to co chcą zrobic.
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 29, 2009, 06:49:45 »
Co ja bym zrobil na Twoim miejscu:
1. wyeksportowal z Outlooka kontakty, kalendarz, zadania do postaci txt.
2. Usunal te dane z outlooka, po kilka rekordow, synchronizujac z Omnia, tak by doprowadzic do ich zgodnosci.
3. Usuwajac zostaw 1 'wypasiony' kontakt zawierajacy wypelnione duzo pol.
4. Zsynchronizuj by w obu byl tylko ten jeden rekord.
5. Na nim sprawdz dzialanie dwustronnej synchronizacji poprawiajac go raz np pc raz na Omni.
6. Usun powiazanie z Omnia
7. Zrob powiazanie ponownie ale na 1 PC
8. Zaimportuj do PC uprzednio wyeksportowane dane, zsynchronizuj.
MUSI DZIALAC..