OMNIA - jak ustawic przypomnienia o sms'ie albo nie odebranych polaczeniach?

• 7 Odpowiedzi
  • 2448 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
OMNIA super.. wszystko ok oprócz bardzo dla mnie potrzebnej opcji o powiadamianiu o nie odebranych sms bądź połączeniach... w formie dźwięku i wibracji co jakiś czas... czy jest możliwe włączenie takiej opcji?

Pozdr

*

Offline bebic

• 366
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC HD7, Nokia Lumia 710, SGS2
Odp: OMNIA - jak ustawic przypomnienia o sms'ie albo nie odebranych polaczeniach?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2008, 20:04:02 »
Ja do tego celu używam SPB Phone Suite.

Odp: OMNIA - jak ustawic przypomnienia o sms'ie albo nie odebranych polaczeniach?
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2008, 20:31:51 »
20$ za przypominanie o sms?! eeee..

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2008, 00:22:22 »
Są od tego opcje w Ustawienia-->Dźwięki i powiadomienia w zakładce osobiste.
Będąc w "Dźwiękach..." klikasz na zakładkę "Powiadomienia" i w polu: "Zdarz." klikasz co chcesz ustawić i reszta to reakcja na dany "event".
Strasznie trudno to opisać ;)

pozdrowienia
r

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2008, 14:23:44 »
no  i dziwna sprawa.
ustawione mam w "Dźwięki i powiadomienia" - Powiadomienia - Zdarz:Obsł. wiad.: Nowy SMS i tam wybrany dżwięk ale nie wiem gdzie on dzwoni bo w mojej omni nie bardzo go słychać, chyba ze działa na zasadzie gwizdka dla psów, ale żadne za mną nie biegają.
ma ktos podobny problem? bo juz przewertowałem wszystko chyba w omnii i nie moge tego probsa rozwiązać:/

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 03, 2008, 02:18:51 »
Mam ten sam problem. Głośność ustawiona na max przyciskami sprzętowymi, w "ustawienia/dzwięki i powiadomienia/powiadomienia/Obsł. wiad.: Nowy SMS" zaznaczone "odtwórz dźwięk", dźwięk wybrany, normalnie się odtwarza klawiszem "play". Problem występuje po odebraniu kilku sms. Z początku wszystko jest ok, natomiast potem dzwięk znika i zostaje tylko pojawiające się na ekranie dzisiaj powiadomienie. Na MoDaCo wyczytałem ze ma to związek z plikiem CSB.VOL (lokalizacja: Urządzenie przenośne/CSB) a oto lik do tej stronki:

http://www.modaco.com/content/canary-tanager-canary-modaco-com/206319/no-sms-announcement-whats-wrong/#entry757483

Rozwiązanie mi nie pomaga. Kasowanie pliku, podmiana pomagaja tylko chwilowo, jak wspomina autor na MoDaCo. Doprowadza mnie to już do szewskiej pasji. Wie ktoś jak rozwiązać problem?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 03, 2008, 06:06:39 »
Moze masz bardzo sciszony dzwiek?

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 03, 2008, 10:59:19 »
Nie, dźwięki są ustawione na max głośność, wszystkie opcje w ustawieniah są zaznaczone. Okazało się że problem ten powodowany był przez aplikacje S2U(2).Trza tylko odinstalować, zrobić reboot i będzie już ok a przynajmniej jak do tej pory działa bez zarzutów!