Pare programow, czy sa dostepne na omni?

• 3 Odpowiedzi
  • 992 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline heath

• 36
Pare programow, czy sa dostepne na omni?
« dnia: Sierpień 09, 2009, 22:39:20 »
ad1 dobry organizer najlepszy palcowy to thumbcal na diamondzie się ślimaczy wiec odpada -minus
Przejrzalem strone i wyglada ok, choc ten w WM jest super z zaznaczaniem palcem przedzialu czasu, zobacze jak tutaj bedzie. moze jakies opinie?

To czego mi bardzo brakuje na WM to mozliwosc wpisywania tekstu pisanego rysikiem. Na LG i Samsungaowych OSach taka opcja jest w njtanszych modelach a tutaj w diamondzie ani omni nie ma. Czy jest jakas aplikacja ktor umozliwia wpisywanie tekstu smsa czy emaila rysikiem teksem recznym??? brdzo by mi sie takie cos przydalo.

Jakie jeszcze programy polecacie swierzo upieczonemu uzytkownikowi omni? Z tego co rozumiem to gotowanie ROMu to zlozenie systemu WM ktory w kazdym ROMie jest ten sam lecz usuwa sie aplikacje ktore sa w standardowym fabrycznym wydaniu oraz dodaje swoje. To chyba raczej nie jest wprowadzanie zmian do samego systemu. Idac tym tokiem rozumowania jakie aplikcje ze swoich ROMow uwazacie za genialne i nieodlaczne w codziennej zabawie telefonem ktore moglbym zainstalowac w zwojej omni ze standardowym ROMem? mam omnie z Orange.

I osttnie pytanie, jakbym zauwazyl ze wyszedl nowy rom producenta to moge isc do serwisu  i poprosic o update bez utraty gwarancji? Ile taka usluga przewaznie kosztuje?

Z gory dzieki za odpowiedzi

*

Offline avid.pl

• **
  • 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
Odp: Pare programow, czy sa dostepne na omni?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 09, 2009, 23:40:37 »
oczywiście, że jest wprowadzanie tekstu rysikiem  :evil:
start -> ustawienia -> wprowadzanie danych ... i do wyboru : rozpoznawanie blokowe/liter oraz transkryptor.

Polecam zmienić ROM na niebrandowy. Operatorzy zawsze dodają niepotrzebne 'pierdoły'.
Rom spokojnie możesz wgrać sobie w domu przy pomocy zwykłego kabla.

Polecam przeczytać: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111991.0

Link do oficjalnego romu SAHJ3: http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp
Pobierając wpisz aktualną wersje romu SAHJ1, bo wpisując wersje orange nic nie ściagniesz.
Jak zdecydujesz się na upgrade, pamiętaj o zmianie wersji ROMu w rejestrach PDA na właśnie SAHJ1.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2009, 23:44:45 wysłana przez avid.pl »
Nokia E71

*

Offline heath

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2009, 16:21:17 »
Lepiej robic update opisany  na stronie producenta do ktorego podales link czy lepiej z watku na tym forum???
Napisane: Sierpień 10, 2009, 01:45:26
Mam jeszcze pytanie czy ten najnowszy rom u producenta ma jezyk polski czy tylko en?

*

Offline avid.pl

• **
  • 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2009, 19:04:47 »
Sposob z forum i ze strony samsunga różni się tylko instalacją sterowników modemu.
Podobno w nowych Updaterach jest to zbędne. Ja zmieniałem przy pomocy sposobu z forum.

Wchodząc na stronę samsunga podaj region Polska to zostanie ściągnięty polski rom. :)
Nokia E71