SPB Mobile Shell - skiny, kontakty, pogoda, ikony...

• 248 Odpowiedzi
  • 55592 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: SPB Mobile Shell - skiny, kontakty, pogoda, ikony...
« Odpowiedź #180 dnia: Listopad 06, 2008, 12:14:01 »
To są spotkania - appointments - jeśli chcesz miec cos takiego to  wpisz sobie w kalendarz jakies zadania.
Nie mozna miec innych informacji

« Odpowiedź #181 dnia: Listopad 07, 2008, 10:03:28 »
Co prawda zapodałem to w innym wątku, ale podaj KOlego linka do downloadu Manilii - bede wdzieczny niesamowicie..:)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2008, 10:57:00 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #183 dnia: Listopad 07, 2008, 11:33:41 »
Co prawda zapodałem to w innym wątku, ale podaj KOlego linka do downloadu Manilii - bede wdzieczny niesamowicie..:)
na modaco nawet cały rom ze zintegrowaną manilią znajdziesz...

*

Offline williamsf1

• *
  • 53
  • Sprzęt: Loox n560 / Samsung Omnia / HTC Leo / Desire HD
« Odpowiedź #184 dnia: Listopad 07, 2008, 13:37:16 »
hmm a czy da się wyeliminować takie coś że po naciśnięciu czerwonej słuchawki powraca normalny tryb Today ??

Było na 1szej stronie wątku - musisz w zainstalowac spbwatcher.CAB i w ustawieniach today przelaczyc widget na spbwatcher.

*

Offline HAHA

• *
  • 77
  • Sprzęt: Nokia 3310 -  Nokia 6610i - Nokia 5500 Sport - Samsung i900 OMNIA
« Odpowiedź #185 dnia: Listopad 07, 2008, 14:20:53 »
Hej jest możliwość ustawienia w tym programie własnej Tapety ???

A jak ustwaić glosność połącznia przychodzącego jak również SMS ??? Szukałem i należy wejść w Windows - ale co za co odpowiada ???

*

Offline radek007

• 36
  • Sprzęt: Samsung SGS I9000 5.5 Dark Knight ROM
« Odpowiedź #186 dnia: Listopad 08, 2008, 18:25:55 »
Witam wszystkich ,mam małe pytanko jak dodać zdjęcie do kontaktu w SPB Mobile shell?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #187 dnia: Listopad 08, 2008, 18:28:18 »
RTFM...  :|
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline radek007

• 36
« Odpowiedź #188 dnia: Listopad 08, 2008, 21:44:34 »
Nie no spoko, takie konkrety piszesz że ja się poddaję. Powodzenia.

Kolega k.l.m.n chyba zapomina czemu służy to forum ,przede wszystkim pomocą,a to już kolejny post w którym w sposób dość nieprzyjemny/olewatorski kolega odpowiada na zadane  pytanie ,Trochę wyrozumiałości nie każdy jest Alfą i Omegą

« Odpowiedź #189 dnia: Listopad 08, 2008, 22:08:28 »
Czy Spb Mobile Shell w wersji 2.1.2 działa stabilnie? Wydaje się być bardziej wygodny niż widget.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #190 dnia: Listopad 08, 2008, 22:15:46 »
Kolego radek007, skoro już tak szlachetnie wtrącasz się w nie swoją wymianę postów, to przeczytaj sobie jeszcze raz ten wątek i racz zauważyć, że chyba zapomniałeś, że próbowałem pomóc koledze droidboo w jego problemie - podałem mu gotowy przepis na rozwiązanie problemu po czym pojawił się taki bełkotliwy post:
Ten plik był gdzieś w plikach SPB i gdzieś w spb też coś o nim pisali. Wszedłem do autostartu, ale nie ma tam tego pliku; jest tylko jeden od spb (spbmsskins, nie związany z systemem).

Jeśli więc rozumiesz coś z tego bełkotu (był gdzieś w plikach, gdzieś w spb...) to pomóż koledze droidboo (który de facto nie pojawił się już z dodatkowymi problemami) i nie pitol bez sensu. Pozdrawiam.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline and

• 30
« Odpowiedź #191 dnia: Listopad 09, 2008, 09:33:28 »
Naciśnij okienk do którego chcesz dodać zdjęcie i przytrzymaj, wybierz opcję dodaj, i druga pozycja od góry: wybierz obraz.

*

Offline radek007

• 36
« Odpowiedź #192 dnia: Listopad 09, 2008, 17:48:52 »
Aby dodać programy do skrótów  nawigacja/ulubione/gry wchodzisz w Spb Mobile shell->ustawienia ->zaawansowane->menu->tapnij i przytrzymaj np na nawigacja-> dodaj->  wybierz ikonę np automapy czy też innego programu. Pozdrowienia

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #193 dnia: Listopad 09, 2008, 21:52:37 »
Czy Spb Mobile Shell w wersji 2.1.2 działa stabilnie? Wydaje się być bardziej wygodny niż widget.

ja go uzywam praktycznie od momentu kiedy go "odkrylem" :) i nie mialem zadnych problemow. Ostatnio znacznie mi przyspieszyl kiedy zainstalowalem sobie ROM Lite od modaco i to pomimo zainstalowanych wielu dodatkowych programow (TC, mdict-xlator :), coreplayer, tcpmp, vice dialer, mobireader, garmin i automapa). Wciaz mam ponad 60 MB wolnych i program i storage. No i dziala youtube w operze :)

Naprawde polecam ten ROM, a dzieki SPB po polsku praktycznie to ze jest to angielski ROM jest niezauwazalne.
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline elku87

• **
  • 171
  • LUMIA 800
  • Sprzęt: Nokia LUMIA 800
« Odpowiedź #194 dnia: Listopad 10, 2008, 08:49:00 »
mam pytanie czy istnieje gdzies podglad jak wygladaja te skiny z spb bo tak wybieram sobie poszegolne rzeczy ale to wszystko jest na slepo.... :|

*

Offline williamsf1

• *
  • 53
  • Sprzęt: Loox n560 / Samsung Omnia / HTC Leo / Desire HD
« Odpowiedź #195 dnia: Listopad 10, 2008, 11:19:53 »
Mam pytanko - zainstalowałem sobie inesoft adress book - odchaczyłem aby zmieniło w systemie docelowo dialera - kontakty i  historie połączeń na innesoft - dialer i kontakty podmieniło ale histori nie (na głównym ekranie spb na ikonkę histori połączeń uruchamia mi się oryginalny z omni) - czy ma ktoś patent aby  zamienić  historie połączeń na ta z innesoft?

*

Offline lt54321

• 18
  • Sprzęt: Omnia i900, N95
« Odpowiedź #196 dnia: Listopad 10, 2008, 17:44:17 »
Mam SPBMS 2.1.2 + SPBMSKINS 3.1 i efekt jest taki że Omnia się zawiesza po wybraniu Kontakty -> wybór kontaktu. Potem już tylko czerwony klawisz - i SPBMS się nie uruchamia, po SR - się uruchamia i do kontaktów i zwis itd.

Natomiast po usunięciu SPBMSKINS 3.1, (SPBMS zostaje) wszystko wraca do normy i Omnia działa OK, kontakty i wszystko jest OK. Może ktoś ma jakiś pomysł?

Mam SAHJ1

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #197 dnia: Listopad 10, 2008, 18:51:50 »
Mam SPBMS 2.1.2 + SPBMSKINS 3.1 i efekt jest taki że Omnia się zawiesza po wybraniu Kontakty -> wybór kontaktu. Potem już tylko czerwony klawisz - i SPBMS się nie uruchamia, po SR - się uruchamia i do kontaktów i zwis itd.

Natomiast po usunięciu SPBMSKINS 3.1, (SPBMS zostaje) wszystko wraca do normy i Omnia działa OK, kontakty i wszystko jest OK. Może ktoś ma jakiś pomysł?

Mam SAHJ1

Spróbuj zainstalować skiny SPBMSKINS w innej lokalizacji (najlepiej na innym "dysku" - np w pamięci wewnętrznej), inna rada do głowy mi nie przychodzi...

*

Offline lt54321

• 18
  • Sprzęt: Omnia i900, N95
« Odpowiedź #198 dnia: Listopad 10, 2008, 23:27:24 »
No i po długiej walce wiem co się stało. Okazuje się że jeżeli kalendarz jest do wyświetlania (druga strona) ustawiony na inny okres niż "automatycznie" a ja miałem 1 tydzień. Czyli jest błąd w SPBMSKINS 3.1. Po ustawieniu "automatycznie" - wszystko jest OK.

*

Offline elku87

• **
  • 171
  • LUMIA 800
  • Sprzęt: Nokia LUMIA 800
« Odpowiedź #199 dnia: Listopad 11, 2008, 14:08:33 »
heloo ... pomoze ktos ? 

mam pytanie czy istnieje gdzies podglad jak wygladaja te skiny z spb bo tak wybieram sobie poszegolne rzeczy ale to wszystko jest na slepo.... :|

« Odpowiedź #200 dnia: Listopad 15, 2008, 09:56:16 »
Hm mam pytanko, Wczoraj próbowałam zainstalować SPB Mobile Shell 2.1 PL + generator, jakieś dodatki ok, ale niestety przy instalacji Mobile Shell wyskakuje mi że instalacja się nie powiodła. Jaki może być tego powód?? Ten tel. doprowadza mnie do szału ;( Jak małe dziecko, coś go boli a nie chce powiedzieć co ;( Z góry dziękuję za odpowiedź :*

« Odpowiedź #201 dnia: Listopad 16, 2008, 17:26:44 »
Hm mam pytanko, Wczoraj próbowałam zainstalować SPB Mobile Shell 2.1 PL + generator, jakieś dodatki ok, ale niestety przy instalacji Mobile Shell wyskakuje mi że instalacja się nie powiodła. Jaki może być tego powód?? Ten tel. doprowadza mnie do szału ;( Jak małe dziecko, coś go boli a nie chce powiedzieć co ;( Z góry dziękuję za odpowiedź :*

powiedz skąd  pobrałeś spb 2.1... i jaki to generator...?
proponuje pobrać spb:
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/?pl jak już pobierzesz to napisz do mnie na priva, pomogę z zarejestrowaniem.
następnie pobierz sobie skiny:
http://www.imarche.net/omnia/index.php
zainstaluj je i po kłopocie.
pzdr

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #202 dnia: Listopad 16, 2008, 17:46:56 »
proponuje pobrać spb:
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/?pl jak już pobierzesz to napisz do mnie na priva, pomogę z zarejestrowaniem.
tzn. jak pomagasz z zarejestrowaniem? prowadzisz sklep z oprogramowaniem? sprzedajesz licencje?!?!
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #203 dnia: Listopad 16, 2008, 21:07:28 »
Spokojnie, Mike pewnie zauważył że jestem blondi i mam problem z najmniejszą głupotą :( Mam z tej właśnie strony wersję testową i nici z tego :(

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #204 dnia: Listopad 16, 2008, 21:16:42 »
jestem spokojny; po prostu myślę, że jeżeli kolega sprzedaje soft to chętnie kupię od niego jedną licencję na mobile shell jak ma dobrą cenę :)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #205 dnia: Listopad 16, 2008, 21:22:23 »
Ja to chętnie kupiłabym jakiegoś instruktora który mi krok po kroku powie co, jak i gdzie :(

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #206 dnia: Listopad 18, 2008, 01:39:43 »

A jaka wybralas lokalizacje do instalacji? Bo jesli "moja pamiec" albo "karta pamieci" to tak sie nie uda. SPB trzeba instalowac w urzadzeniu. Potem pakiet ze skorkami mozna miec na "moja pamiec".

Ja u siebie mialem przez okres testowy. Skonczylo sie, odinstalowalem i nie planuje zakupu. Fajne, ale jednak jakos mi sie lepiej korzysta z Samsung Today 2, mimo ze mniejszy bajer.
Pozdrawiam,
                              Montrala

« Odpowiedź #207 dnia: Listopad 18, 2008, 17:33:09 »

A jaka wybralas lokalizacje do instalacji? Bo jesli "moja pamiec" albo "karta pamieci" to tak sie nie uda. SPB trzeba instalowac w urzadzeniu. Potem pakiet ze skorkami mozna miec na "moja pamiec".

jeśli chodzi o instalację spb to można zainstalować w "moja pamięć" też działa
jeśłi chodzi o problem u koleżanki, to wczoraj posiedzieliśmy sobie troszkę nad tym i już wszystko śmiga
pzdr

« Odpowiedź #208 dnia: Listopad 18, 2008, 17:39:04 »
hmm ja mam jedno pytanko odnośnie tego programu a mianowicie czy da się zrobić tak że jak wcisnę czerwoną słuchawkę to żeby nie wychodziło mi do ekranu Today ? żeby cały czas SPB był włączony

« Odpowiedź #209 dnia: Listopad 18, 2008, 23:46:58 »
hmm ja mam jedno pytanko odnośnie tego programu a mianowicie czy da się zrobić tak że jak wcisnę czerwoną słuchawkę to żeby nie wychodziło mi do ekranu Today ? żeby cały czas SPB był włączony

zmartwię Cię niestety, jest to nie wykonalne. zawsze po naciśnięciu czerwonej słuchawki powrócisz do ekranu today.