SPB Mobile Shell - skiny, kontakty, pogoda, ikony...

• 248 Odpowiedzi
  • 56179 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline matulek

• *
  • 79
  • Sprzęt: Samsung Omnia
Odp: SPB Mobile Shell - skiny, kontakty, pogoda, ikony...
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 23, 2008, 14:53:19 »
SPB Mobile Shell 2.1.2 ściągasz ze strony producenta: http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/download.html?pl
a serial to sobie poszukaj albo ZAKUP:) .
Wszystko śmiga elegancko.
Dalej wchodzimy na: http://www.imarche.net/omnia/fullpacks.htm i z tąd pobieramy Pakiet Skinów wraz z oprogramowaniem do ich zmieniania. 
W pakiecie znajduje się język POLSKI.  Pakiet skinów instalujemy tak jak jest to opisane w pliku README. Jakby były jakieś problemy pisać;)
Samsung OMNIA 8GB
PDA: i900SAHH6/CXHH6
TELEFON: i900XXHH4
WM6.1 + SPB Mobile Shell 2.1.2

*

Offline matulek

• *
  • 79
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 23, 2008, 14:56:42 »
No na tej stronce dostępna jest nowa wersja 2.0 z Polskim językiem:)
Samsung OMNIA 8GB

*

Offline YAGA

• *
  • 82
  • Sprzęt: i900 Omnia
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 23, 2008, 21:31:16 »
Testuje program Photo Contacts PRO 5 (w/Call Filtering) 5.09 do obsługi rozmów uważam ,że jest to doskonały program razem z SPB mobile shell tworzą to co powinien Samsung dawać razem z Omnią.  jest to wer.angielska i troche drogi prawie 30$ ale mam jeszcze 5 dni na zabawę

*

Offline kisiel83

• 19
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 24, 2008, 00:27:22 »
jako ze spece od WM nazwac sie  nie moge...moza za kilka lat  :ohreally: to wiem ze wiekszosc posiadaczy Omni nie ma wiekszego pojecia o tym systemie tak jak ja...dltego metada prob i bledow jakos doszedlem do tego jak zainstalowac skiny do SPB mimo ze kilka os juz to tlumaczylo choc jakos nie wiedzialem o co im chodzi :O wiec co i jak po kolei..

1.sciagamy SPB na naszego PC
2.teraz musimy podlaczyc telefon oczywiscie po wczesniejszym zainstalowaniu MicrosoftActiveSync
3.klikamy ikonke sciagnietego SPB ktory poprzez kabel instaluje sie nam na Omnii
4.nasze wymarzone nowe skorki po sciagnieciu sa spakowane wiec klikamy na nie i pojawia nam sie folder SpbMobileShellSkins oraz plik readme.txt
5.w ActiveSync klikamy w prawym gornym rogu na Eksploruj pozniej Moje urzadzenie przenosne z systemem Windows Mobile, nastepnie wchodzimy w folder Moja pamiec(mozliwe ze beda tu juz jakies foldery np.DCIM ale one nas nie interesuja :-?)
6.przeciagamy folder o ktorym pisalem w pkt.4 do folderu Moja pamiec (chwilke to potrwa)
7.wchodzimy do folderu SpbMobileShellSkins i widzimy 4 foldery Commons, Original, Scripts,WQVGA
8.wchodzimy do folderu Scripts i odpalamy plik Mortscipt.exe (dzieki temu bedzie mozna instalowac skorki o tym pozniej)
9.w tym samym folderze uruchamiamy Install_WQVGA.mscr a nastepnie wybieramy jezyk
10.teraz gdy mamy juz wszytsko zainstalowane w Menu Spb (w telefonie) w Narzedzia pojawia sie nowa ikona Spb Skins(po wejsciu w nia okazuje sie ze jest pusto wiec klikamy'wstecz'i wchodzimy, przegladaj pliki, karta pamieci, SpbMobileShe...,Scripts i klikamy na dowolna skorke np.Kyro_BlueRay. po zainstalowaiu macie nowa skorke a po zainstalowaniu kilku w narzedziach,Spb Skins sa juz do wyboru te ktore zostaly zainstalowane..

jezeli komus pomoglem niech da znac i robi podobne opisy bo jest duza grupa ludkow ktora nie kuma wszystkiego.
pzdr
SE k800i
i900 Omnia

*

Offline RS4

• 49
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 24, 2008, 00:50:02 »
Ciekawe czy to jest to moje tłumaczenie czy koleś od tych skórek ma je z innego źródła. Wysłałem mu w sobotę lub w niedzielę, patch polonizujący ale nie sądziłem, że go dołączy. Co prawda nadal nie mam pewności, że to moje :)
Napisane: Wrzesień 23, 2008, 11:20:45
Ciekawe czy to jest to moje tłumaczenie czy koleś od tych skórek ma je z innego źródła. Wysłałem mu w sobotę lub w niedzielę, patch polonizujący ale nie sądziłem, że go dołączy. Co prawda nadal nie mam pewności, że to moje :)
No niestety, autor skórek mnie ubiegł i sam przygotował polską wersję. Jak napisał w mailu:

"   Dnia 21 września 2008 18:45 MS WorldTrade <ms_wtrade@yahoo.it> napisał(a):

Thank you for your translations, i've already prepared the polish version and will be available in the next release.

Thank you anyway,

Miki"

:) Ha to moje tłumaczenie.

Pozdrówka

RS4

*

Offline kisiel83

• 19
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 24, 2008, 01:10:27 »
RS4 tlumaczenie jest la gitarra :ok:
SE k800i
i900 Omnia

*

Offline matulek

• *
  • 79
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 24, 2008, 01:26:26 »
a ja tam powiem, ze temat jest zdublowany;) MODERATOR hallo;)
Samsung OMNIA 8GB

*

Offline MrW

• 23
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 24, 2008, 10:39:23 »
Chyba nie padło:

Jeśli chcemy zmienić skina (opcja SKINS) na jakiś inny nie wybieramy "customizacji" ustawien podczas ladowania tylko dajemy caly czas anuluj. Wtedy zaladuje nam calego skina z autorskimi ustawieniami.

*

Offline Sain

• 20
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 24, 2008, 12:52:28 »
a jak ściągnąć te skiny ze strony http://www.imarche.net/omnia/index.htm ???

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline shady

• 32
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 24, 2008, 13:57:06 »
Witam,

Czy można zrobić tak aby spb mobile shell odpalał się jako główny today a nie po kliknięciu w spb menu dopiero?

Pozdr.

*

Offline matulek

• *
  • 79
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 24, 2008, 14:29:23 »
a jak ściągnąć te skiny ze strony http://www.imarche.net/omnia/index.htm ???

Jest na forum. Wystarczy troche poszukać. Zdublowany temat.
Samsung OMNIA 8GB

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:37:29 »
Witajcie
właśnie mecze się już 1.5 Godziny i nie moge tego zainstalować może to ktoś moze opisać bardzo gokladnie?
Korzystalem z tej instrukcji, co kolega napisał, ale mi to nie wychodzi za bardzo nie mogę zainstalować  

*

Offline naasir1983

• 18
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB -  rom: i900XXHI2
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 24, 2008, 20:52:18 »
Napisane: Wrzesień 23, 2008, 11:20:45
No niestety, autor skórek mnie ubiegł i sam przygotował polską wersję. Jak napisał w mailu:

"   Dnia 21 września 2008 18:45 MS WorldTrade <ms_wtrade@yahoo.it> napisał(a):

Thank you for your translations, i've already prepared the polish version and will be available in the next release.

Thank you anyway,

Miki"

:) Ha to moje tłumaczenie.

Pozdrówka

RS4

Ale sam tłumaczyłeś, czy wziąłeś plik SPB*.txt z polskiej edycji SPBMobileShell.txt ? :)

« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 25, 2008, 11:50:30 »
Witam,

Szukałem odpowiedzi na moje pytania ale nie mogłem ich znaleźć dlatego zakładam ten temat. Próbuję zainstalować Automapę, próbowałem też Garmina, ale gdy mam wybrać miejsce gdzie ma być to zainstalowane jest Bluetooth FTP albo Moja Pamięć. Wszystko było by OK gdyby nie to, że wyskakuje mi bład podczas instalacji, że nie można skopiować plików. Zauważyłem, że polskie znaki w "Moja pamięć" są zastąpione takimi dziwnymi znakami jak odwrócone a i e (czy cos w tym stylu) i że po tej nieudanej instalacji na Omnii pojawia sie wlasnie katalog z tymi zmienionymi znakami, mimo że niżej jest katalog Moja pamięć, który jest kartą pamięci. Nie wiem co zrobić, żeby program instalował się do właściwego katalogu (na kartę).

Druga sprawa to ikonka Nawigacja, która pojawia się w Menu w SPB MS (mam zainstalowane również skórki). Gdy tam wchodzę, to jest pusto a chciałbym, żeby uruchamiała mi się nawigacja (znalazłem wersję Automapy bez instalki, którą tylko wrzuca się na kartę, ale da się uruchomić tylko z "przeglądania plików" przez plik wce42AM.exe, z kolei plik Automapa EU.exe nie działa (błąd). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem problem i liczę na Waszą pomoc.

*

Offline Palka

• **
  • 114
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 25, 2008, 12:03:27 »
Co do zakladki nawigacja w SPB mobile shell to jest to tylko folder w ktorym musisz zamiescic skrot do applikacji ktore posiadasz, mozesz to zrobic przez ustawinia/dostosuj menu i tutaj masz liste zakladek, najezdzasz na nawigacja w prawym dolnym rogu masz menu/dodaj/skrot i juz.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 25, 2008, 12:11:32 »
Jeśli chodzi o AutoMapę to masz wersję piracką, moja rada to kup oryginał i nie będzie problemów. Na tym forum nie udzielamy pomocy wersjom od "czabana". Na pozostałe pytania kolega bardzo dobrze odpowiedział i wszystko ładnie wyjaśnił.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline matulek

• *
  • 79
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 25, 2008, 14:44:42 »
a ja tylko dodam: "kupuj" te najnowsze wersje Navigacji:)
Samsung OMNIA 8GB

*

Offline Palka

• **
  • 114
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 29, 2008, 17:20:07 »
a czy macie moze jakis fajny SKin na Dialera?

« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 30, 2008, 18:24:47 »
jako ze spece od WM nazwac sie  nie moge...moza za kilka lat  :ohreally: to wiem ze wiekszosc posiadaczy Omni nie ma wiekszego pojecia o tym systemie tak jak ja...dltego metada prob i bledow jakos doszedlem do tego jak zainstalowac skiny do SPB mimo ze kilka os juz to tlumaczylo choc jakos nie wiedzialem o co im chodzi :O wiec co i jak po kolei..

1.sciagamy SPB na naszego PC
2.teraz musimy podlaczyc telefon oczywiscie po wczesniejszym zainstalowaniu MicrosoftActiveSync
3.klikamy ikonke sciagnietego SPB ktory poprzez kabel instaluje sie nam na Omnii
4.nasze wymarzone nowe skorki po sciagnieciu sa spakowane wiec klikamy na nie i pojawia nam sie folder SpbMobileShellSkins oraz plik readme.txt
5.w ActiveSync klikamy w prawym gornym rogu na Eksploruj pozniej Moje urzadzenie przenosne z systemem Windows Mobile, nastepnie wchodzimy w folder Moja pamiec(mozliwe ze beda tu juz jakies foldery np.DCIM ale one nas nie interesuja :-?)
6.przeciagamy folder o ktorym pisalem w pkt.4 do folderu Moja pamiec (chwilke to potrwa)
7.wchodzimy do folderu SpbMobileShellSkins i widzimy 4 foldery Commons, Original, Scripts,WQVGA
8.wchodzimy do folderu Scripts i odpalamy plik Mortscipt.exe (dzieki temu bedzie mozna instalowac skorki o tym pozniej)
9.w tym samym folderze uruchamiamy Install_WQVGA.mscr a nastepnie wybieramy jezyk
10.teraz gdy mamy juz wszytsko zainstalowane w Menu Spb (w telefonie) w Narzedzia pojawia sie nowa ikona Spb Skins(po wejsciu w nia okazuje sie ze jest pusto wiec klikamy'wstecz'i wchodzimy, przegladaj pliki, karta pamieci, SpbMobileShe...,Scripts i klikamy na dowolna skorke np.Kyro_BlueRay. po zainstalowaiu macie nowa skorke a po zainstalowaniu kilku w narzedziach,Spb Skins sa juz do wyboru te ktore zostaly zainstalowane..

jezeli komus pomoglem niech da znac i robi podobne opisy bo jest duza grupa ludkow ktora nie kuma wszystkiego.
pzdr

Dzieki za wskazowki. Jestem swiezym i "zielonym" uzytkownikiem i mimo twojego szczegolowego opisu mam dalej problem bo w punkcie 9 po tapnieciu Install_WQVGA.mscr pojawia mi sie komunikat, ze "cannot find Spb Mobile Shell version 2.1.2". Wczoraj kupilem Shell z calym pakiecikiem i wszystko chodzi ok, a tu komunikat, ze nie moze go znalec. Czy moze byc tak dlatego, ze Shell jest zaistalowany w pamieci urzadzenia, a zzipowane skiny sa w mojej pamieci?
Wie moze ktos o co chodzi?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2008, 18:26:43 wysłana przez barcelonista »

« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 30, 2008, 23:00:40 »
Witam Wszystkich maniaków Omnii  i proszę o pomoc...  co jest przyczyna tego iż wrzucam program typu spbShell na karte w telefonie ''My Storage''    a telefon programu nie widzi..niemoge nic zainstalowac.Czy znaktoś przyczyne...? co z tym zrobic? telefon w sieci o2 Anglia.probowałem poprzez  PC  i tez nie idzie...  :/ 

« Odpowiedź #51 dnia: Październik 01, 2008, 09:33:44 »
hey ja mam własnie to samo  ze nie moze znalesc  wersji 2.1.2   :(

« Odpowiedź #52 dnia: Październik 04, 2008, 13:16:16 »
hey barcelonista...odezwij sie na   priv   to ci powiem   jak to zrobic  :)

*

Offline igor_wsc

• **
  • 190
  • Sprzęt: Hp 614c
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 04, 2008, 14:27:39 »
server not found ;/
Regulamin !!!

*

Offline Soho

• 22
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 04, 2008, 14:39:28 »
http://www.imarche.net/omnia/index.php

Tu bangla, z htmla na php się przenieśli widocznie.

*

Offline igor_wsc

• **
  • 190
  • Sprzęt: Hp 614c
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 04, 2008, 14:47:37 »
i tylko dwa skiny?  kyro i luna?
Regulamin !!!

« Odpowiedź #56 dnia: Październik 04, 2008, 15:34:14 »
ile działa  ten program bez rejestracji ??

« Odpowiedź #57 dnia: Październik 04, 2008, 18:00:13 »
kamil5 - to jest freeware wiec chyba nie ma ograniczenia.

Mieliscie jakies problemy z tymi skinami?
Ja najpierw nie moglem zainstalowac wersji 2.5 Dzisiaj sie pojawila 2.6, wiec sciagnalem i zainstalowalem. Zmienilem ustawienia, zrobilem softreset i jest problem bo z przyciskow na dole aktywne mam tylko kalendarz, pogode i taki wylaczajacy. Nie moge sie dostac do menu z narzedziami, toolsami, organizerem itd. oraz do szybkich kontaktow. Nie wiem tez jak teraz odinstalowac te skiny w katalogu SpbMobileShellSkins zostal mi tylko katalog Scripts z plikami rar.exe i MortScript.exe. Nie moge znalezc reszty plikow, w tym uninstall albo origin.
Co radzicie? Zostaje tylko hardreset? Co zostaje w telefonie po hr?
Pozdrawiam

*

Offline Xander123

• *
  • 85
  • Sprzęt: Omnia 8GB + 4GB EXT
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 04, 2008, 20:05:39 »
Nie jest freeware tylko trial i działa chyba 15 dni.

« Odpowiedź #59 dnia: Październik 04, 2008, 21:24:47 »
kamil5 - to jest freeware wiec chyba nie ma ograniczenia.

Mieliscie jakies problemy z tymi skinami?
Ja najpierw nie moglem zainstalowac wersji 2.5 Dzisiaj sie pojawila 2.6, wiec sciagnalem i zainstalowalem. Zmienilem ustawienia, zrobilem softreset i jest problem bo z przyciskow na dole aktywne mam tylko kalendarz, pogode i taki wylaczajacy. Nie moge sie dostac do menu z narzedziami, toolsami, organizerem itd. oraz do szybkich kontaktow. Nie wiem tez jak teraz odinstalowac te skiny w katalogu SpbMobileShellSkins zostal mi tylko katalog Scripts z plikami rar.exe i MortScript.exe. Nie moge znalezc reszty plikow, w tym uninstall albo origin.
Co radzicie? Zostaje tylko hardreset? Co zostaje w telefonie po hr?
Pozdrawiam

Do zwykłego menu z Omni wejdziesz poprzez boczny przycisk u góry z prawej strony! A co do aktywnych przycisków, to źle skonfigurowałeś przy zmianie tematu SPB Mobile - znam to z autopsji, bo miałem to samo! Pokombinuj, a na pewno będzie chodzić wszystko.
Najlepiej uaktywnij Original temat i potem zmieniaj na inne tematy cały czas odpowiadając ANULUJ :) Powodzenia