Poprawa dźwięku przy nagraniu video...JAK?

• 13 Odpowiedzi
  • 2699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poprawa dźwięku przy nagraniu video...JAK?
« dnia: Grudzień 19, 2008, 23:14:09 »
podczas nagrania nagrywam jako tako głosy osób, natomiast muzyka to jedno wielkie niewyraźne trzeszczenie.
Jakaś podpowiedź?

*

Offline lavo

• 26
Odp: Poprawa dźwięku przy nagraniu video...JAK?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2009, 15:39:02 »
Odświeżę  ten wątek ponieważ zrobilem kilka ujęć z zabawy sylwestrowej i nagranie wideo ujdzie, natomiast dźwięk zupełnie nieczytelny. Przesterowany na maxa. Czy ktoś już z tym walczył?

Może ktoś zrobi taki szybki test, czyli podkręcić domową dyskotekę troszkę głośniej i to nagrać :worried:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 18:51:14 wysłana przez lavo »

*

Offline serfer

• 41
  • Sprzęt: OMNIA 16GB
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:43:05 »
mam to samo na koncertach (sylwestrze) przy głośnej muzyce lepiej nie nagrywać bo potem to koszmar oglądać

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2009, 22:03:09 »
to na kazdym telefonie jak nagrywasz przy zbyt silnym naglosnieniu to bedzie pierdzialo, najlepiej zatkac dziurke od mikrofonu np. palcem :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2009, 22:16:12 »
Ja się cieszę, że nie mam zamiłowania do filmowania Omnia bo trafił by mnie szlag. Ostatnio z ciekawości nagrałem synka, który coś tam pod nosem mówił i później jak to odtworzyłem to mało co słychać i do tego jakieś pierdzenia, trzaski... ogólnie mówiąc to dźwięk beznadziejny :mad: zaś wideo w normie - taki efekt jak puszczałem na Samsungu. Nie próbowałem odtwarzać tego pliku na innym sprzęcie np. PeCet. Może ta wina leży przy odtwarzaniu, sygnał dźwięku jest zbyt mocny i na Samsungowym głośniczku pierdzi i syczy, z drugiej strony może to wina mikrofonu,  bo jest za czuły w tej aplikacji :?: Jakby nie patrzyć Omnia dała ciała pod tym względem  :(

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline zabique32

• 39
    • http://www.forum.xboxonline.pl
  • Sprzęt: P550m+i900+HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2009, 23:50:45 »
Może pokombinujcie z kodem *#0002*28346#  i Menu > Normal > Camcoder

Czekam na wyniki :)

Panie boże chroń mnie od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradzę.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2009, 15:13:47 »
Widzę, że szczególnie dla RBST i MPBST są dość duże liczby. +20 i +12.
Trochę się boję to zmieniać, ale może znajdzie się jakiś śmiałek ;)

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 05, 2009, 21:56:16 »
Nokia N95 pod tym względem jest najlepsza (Niestetety)  :grin: Może W nastepnych softach sie poprawi nagrywany dzwięk... : :)

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 05, 2009, 22:04:52 »
Trzeba sie pogodzic ze mikrofon w Omni jest marny. Pomiedzy N95 a Omnia jest po prostu ogormna przepasc, choc nie ma co wieszac psow na Omni, bo N95 bije na leb pod tym wzgledem wszystko co do tej pory uzywalem.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 05, 2009, 22:17:58 »
Mikrofon w omni jest bardzo dobry ponieważ czasami nagrywam dzwiek Programem "AUDIO NOTES TOUCH" i dzwiek jest rewelacyjny przy ustawieniach 44khz 64Kb. Tak wiec to nie wina mikrofonu tylko Softu. :-)

*

Offline lavo

• 26
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 06, 2009, 00:10:32 »
Sprawdziłem ten program, faktycznie jest ok. Swietnie sobie radzi nawet z głośną muzyką. Czyli to jeszcze jedna rzecz do poprawienia w sofcie.

*

Offline serfer

• 41
  • Sprzęt: OMNIA 16GB
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 06, 2009, 18:07:51 »
btw
dajcie już sobie spokuj z tą nokią n95 tak ją zachwalacie to sobie ją kupcie i dom zbudujcie
w każdym poście wzmianka o n95
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 22:18:15 wysłana przez serfer »

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 06, 2009, 19:56:50 »
heh tylko pod tym wzgledem jest lepsza... Reszta to badziewie nic nie warte  :proud:

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 13, 2009, 12:12:34 »
witam

Ja ktoregos wieczora - no dobrze - byla 2:20 w nocy wybralem sie na wyprawe zdobywcza wraz ze swoim kotem do pobliskiej lodówki  :wink: . Zagotowalem wode na herbate i zostawilek cieknacy kran by i kot zwilzyl jezyk. Strychninka - nazwa wlasna kota - oczywiscie z zainteresowaniem stwierdzila ze leje sie woda to trzeba sie pomoczyc i napic przy okazji. Chcialem to nagrac na Omnie i .....  PANOWIE TO NIE TRAGEDIA - TO WIECEJ NIZ TRAGEDIA. Dzwięk lipa totalna - jakby wodospad w tle obraz 640x480 - piękny nie zaprzecze. Niestety troszke Omni brakuje do N95-2 8GB jesli chodzi o ta kwestie ale sie nie zrażam.
Samsung I900 Omnia 16 GB + 16 GB