Słuchawki Bluetooth - bezprzewodowe, stereo - opinie, testy, porady

• 80 Odpowiedzi
  • 21368 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
  • Sprzęt: Omnia i900SAHH6/BKHH6 i900BVHH6
Odp: Słuchawki Bluetooth - bezprzewodowe, stereo - opinie, testy, porady
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 14, 2009, 22:13:31 »
Tak , jest to opcja której brakuje w ..... każdym telefonie WM . W niektórych typach działają aplikacje BTAudio których typów jest co najmniej kilka jak nie kilkanaście (pisane przez różnych użytkowników i najczęściej freeware). Nie ma jednego programu działającego na wszystkich  :| .
Producent BTMusic (obsługującej symulacje protokołu) obiecywał wydanie wersji na Omnie . Miała wyjść pod koniec 2008 roku -> premiera została przesunięta na 2 kwartał 2009 roku.
Romy : i900 SAHH6/BKHH6 -> SAHJ5/RyM2D1

« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 14, 2009, 22:23:59 »
jak korzystam z SBH100 (lekkie)  i SBH600(lepszy dzwiek i fajny wyglad) obydwa modele maja klawisze volume +/- i zmiane utworu oraz start/stop, są jeszcze SBH700 (tych nie mam, ale czytalem ze sa niewygodne)

pozdrawiam

« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 14, 2009, 22:25:30 »
wielkie dzięki jestem mądrzejszy. Jak mogę mieć prośbę jak sie coś ukaże to wrzuć info na forum, bo pewnie będziesz wiedział to szybciej

« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 15, 2009, 08:10:25 »
a można przez nie słuchać radia ? mianowicie jak bym podłączył zestaw słuchawkowy kabelkowy żeby była antena a słuchał bym przez te słuchawki :) da się ?

*

Offline ArchieX

• 37
  • Sprzęt: Omnia SAHJ1
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 15, 2009, 09:13:38 »
Polecam Motorolę S9 - działa po bluetooth, całe sterowanie ma na słuchawkach, oczywiście pełni też funkcję zestawu głośnomówiącego.

*

Offline ^Sosen^ek

• 48
  • Sprzęt: SE K750i -> SE W810i -> Samsung OMNIA 16GB
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 15, 2009, 14:37:04 »
Witam
Mam pytanko czy ktoś próbował może korzystać z zestawu słuchawkowego NOKIA BH-503.
Zamierzam takowe zakupić na dniach tylko że nie wiem jak się będą zachowywać i czy będą w ogóle chciały współgrać.
Support Nokii podaje różnie w zależności z kim się rozmawia [tak/nie/może]. Z góry serdeczne dzięki za pomoc. Jeśli przeoczyłem już taki sam wątek to przepraszam z góry najmocniej staram się w miarę na bieżąco wsio w tym dziale czytać ale zawsze można coś przypadkiem przeoczyć.

Z góry serdeczne dzięki za pomoc ewentualnie jakąś podpowiedz o słuchawkach BT podobnych do tego modelu.
Samsung OMNIA 16GB:

PDA: i900DXIA5/QB06
TELEFON: i900DXHL2

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 15, 2009, 15:08:08 »
Tak , jest to opcja której brakuje w ..... każdym telefonie WM .
AFAIK wiele telefonów ma opcję przesyłania systemowego audio do słuchawki BT, nawet monofonicznej. Tej opcji brakuje w i780 i w Omnii. Pono pojawiła się w amerykańskiej wersji i780.

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 15, 2009, 15:33:34 »
AFAIK wiele telefonów ma opcję przesyłania systemowego audio do słuchawki BT, nawet monofonicznej. Tej opcji brakuje w i780 i w Omnii. Pono pojawiła się w amerykańskiej wersji i780.
Jeżeli już cytujesz wyrwany z kontekstu fragment mojej wypowiedzi to bądź uprzejmy napisać który telefon WM posiada fabrycznie tą funkcje  :]

*

Offline josespontana

• *
  • 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:33:46 »
A ja mam słuchawkę nokia BH-200 rom DXHL2 i problem:
połączyłem się ze słuchawką bez problemu i nawet ładnie działa- ale tylko przy pierwszym połączeniu. Przy następnym połączeniu nie ma już w obydwu kierunkach fonii wyłączenie słuchawki też nic nie zmienia. Telefon cały czas trzyma połączenie ze słuchawką ( która jest wyłączona) przez co nadal blokuje fonie w obydwu kierunkach. Pomaga tylko restart

*

Offline bobas007

• 435
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:34:31 »
Jeżeli już cytujesz wyrwany z kontekstu fragment mojej wypowiedzi to bądź uprzejmy napisać który telefon WM posiada fabrycznie tą funkcje  :]
O ile dobrze pamiętam, to mój stary Eten X500 miał obsługę dźwięku systemowego przez kanał BT mono (do słuchawki monofonicznej BT). Pewnie inne Eteny też to mają.

PS1: Ostatnio podczas rozłączania rozmowy telefonicznej przeprowadzonej na moim i780 przez słuchawkę BT (mono) usłyszałem dźwięk informujący o nowym esemesie.
Co najdziwniejsze, dźwięk ten przez chwilę był słyszalny w słuchawce BT! Czyli na Samsungach jest to możliwe, ale kochana firma nie dała tej funkcji w sofcie :(
AFAIK w efekcie tego nie działa np. wybieranie głosowe przez słuchawkę BT mono. Ktoś sprawdzał, czy na słuchawkach bt stereo to działa?
PS2: Tutaj:
http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-details/?device=Samsung+Epix(TM)&q_sku=sku3030219
widać, że w nowej "wersji" i780 wybieranie głosowe już jest. Ciekawe, czy przez BT mono(?).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 14:46:18 wysłana przez bobas007 »

*

Offline Piotr6

• 12
  • Sprzęt: HD2; ROM 3.14.479.2 (04666) WWE; Radio 2.15.50.14
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 29, 2009, 17:09:43 »
Od dłuższego już czasu korzystam ze słuchawek Motorola S9. Najpierw pracowały z Motorolą ROKR E6, a teraz z Omnią. Odtwarzanie muzyki idzie bezproblemowo do czasu nadejścia połączenia głosowego. Po zakończeniu rozmowy następuje rozłączenie słuchawek z Omnią i kontynuacja odtwarzania muzyki odbywa się dalej przez głośnik. Parę razy narobiłem już sobie wstydu w autobusie.
Czy ktoś ma podobny problem i wie jak go rozwiązać?
Pozdrawiam.

*

Offline adam.broda

• 12
  • Prawie ja.
  • Sprzęt: SGH-i900 Omnia 8+8GB
« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 29, 2009, 19:25:31 »
Jabra BT 3030 - super sprzęt i można podłączyć dowolne słuchawki z wtykiem Jack.
Kto pyta ten błądzi. I kwita. (S. J. Lec)

*

Offline Piras

• 18
« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:05:04 »
Mój wybór padł na także Jabre   numerek BT 8040 i działa doskonale z Omnią.
Jako jedna z niewielu słuchawek do jednego ucha - odtwarza muzyczkę i to z całkiem niezłą jakością.
Inna zaleta - to używając nie mrugasz jak choinka  :D  światełka wyłączają sie po ~30sek

Niestety ucho musi się przyzwyczaić do "gumki" utrzymującej słuchaweczkę na miejscu.

*

Offline nemo1307

• **
  • 218
  • Sprzęt: FSLoox N500,SPV M650,Sony Xperia Z Ultra , Z2 , Z1
« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:33:30 »
Witam !
Mam tak jak w temacie ,słuchawkę Samsung WEP 300 - bluetooth. Mimo pobrania ustawień automatycznego odbioru , nic takiego się nie dzieje . Połączenie odbierać mogę po naciśnięciu przycisku na słuchawce , a zależy mi na tym aby działo się to automatycznie . Mój Rom to SAHJ3 .
Proszę o wskazówki co mam robić .Parowanie udane , odbiór też ale nie automatyczny .
                                                                                       Pozdrawiam !
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 20:25:26 wysłana przez nemo1307 »

*

Offline Piras

• 18
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 01, 2009, 14:37:03 »

Może niezupełnie na temat...
słuchawka mono Jabra 8040 - jesli dzwiękiem systemowym jest np. dzwiek klawiatury przy pisaniu sms czy przyjście sms to w Omni to działa.
Można też podłączyć 2 telefony naraz, słuchając np muzyczki z jednego lub drugiego
po przyjściu rozmowy muzyka jest zatrzymywana.
pzdr
SAHJ3
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 14:39:12 wysłana przez Piras »

*

Offline bobas007

• 435
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 01, 2009, 20:56:39 »
słuchawka mono Jabra 8040 - jesli dzwiękiem systemowym jest np. dzwiek klawiatury przy pisaniu sms czy przyjście sms to w Omni to działa.
Play music wirelessly
On the move or in the office; BT8040 plays music from mobile phones, media players and PC’s*. Listen to pod-casts or internet radio via A2DP - no need for headphones.

Ta monofoniczna słuchawka potrafi działać przez A2DP :) Ciekawe znalezisko!

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 01, 2009, 21:06:13 »
Jest już kilka słuchawek mono obsługujących protokół A2DP (zamówiłem już jedną innego producenta która obsługuje również protokół AVRCP) ale więcej o niej i jej współpracy z omnią napiszę jak do mnie dojdzie i ją przetestuję.

*

Offline adamza

• 6
  • Sprzęt: HTC HD2 + Android (NAND)
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 04, 2009, 22:45:22 »
Potwierdzam informację Piras-a. BT8040 świetnie się spisuje. Muzyczka leci, dźwięki systemowe również. Największy plus to jest zgrabna, mała i idealnie leży, jest umocowana za pomocą silikonowej wkładki w uchu. Bez żadnych pałąków. Mocujesz ją jednym ruchem, wkładasz do ucha i stabilnie się trzyma. Możesz skakać, machać głową i słuchawka jest na swoim miejscu. Bardzo dobry sprzęt.
HTC HD2 -> NexusHD2-Gingerbread_V3.2a (Android-2.3.7)

*

Offline artex92

• 40
  • Po prosty Łysy :P
  • Sprzęt: Motorola Milestone, Jabra BT530
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 04, 2009, 22:54:22 »
Ja mam Jabra BT530- A2DP na mono ;).

Mała, poręczna, LEKKA, 2 haki na ucho (mały/średni i duży), 8 wkładek żelowych (2 do zaczepu z hakiem, a pozostale 6szt po 2 male/duze/srednie sa z "łukiem" na stosowanie sluchawki bez haka), technologia kasowania hałasu dziala jak cudeńko- karetki i halas w centrum handlowym mi nie straszne :D.

Bardzo stabilnie leży w uchu- majtam łepetyną czy nie majtam, to łątwo się nie podda :D.

2 fony na raz obsłuży- jedne MP3, drugi gadka :P.

Co by tu pisać :E- na stronę producenta i czytać, a ja natomiast polecam  :mrgreen:

PS.
Zapomniałbym dodać, że na Omnii kuzynki testowałem ;P (osobiście na Wizardzie używam :P)
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 22:57:39 wysłana przez artex92 »

*

Offline COBRA218

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #79 dnia: Luty 05, 2009, 19:06:36 »
wiec tak z sluchawek bluetooth stereo wydaje mi sie ze dosc dobre beda bt 620s jabra dobra dlugosc dzialania na baterii producent mowi nawet o 16 godzinach co moze tylko wadzic to troche dandetny wyglad lub tez motorola s9 cena nie wiele wieksza lub tez dla brawdziwych maniakow audio Platronics pulsar 590a tylko ze cena od 399 do 599 poniewasz dostepny jest w dwoch wersjach ale nie wiem czym sie roznia godne uwagi sa tez sluchawki nokii bh-503 lub motorola ht-820

*

Offline texen

• 8
  • Sprzęt: SGH-i900
« Odpowiedź #80 dnia: Grudzień 30, 2009, 19:23:21 »
Mam taki problem. Bez problemu słuchawka Bluetooth firmy Nokii BH-101 połączy się z Omnią. Ale gdy dzwonię lub odbieram połączenia pojawi się straszny szum w słuchawce co uniemożliwia normalną rozmowę. Słuchawkę mam od kilku miesięcy i działa bez zarzutu. Spróbowałem jeszcze raz ze starą komórką oraz 2 innymi i działa poprawnie. To już druga Omnia (pierwszą zwróciłem bo była wadliwa) ale problem spotkałem w obu Omniach.

Czy ktoś miał taki problem? Może nawet z innymi słuchawkami?

od paru dni testuje (dzieki Swietemu Mikolajowi ;) Nokie BH-103 - stereo, a2dp. muzyka dziala super, ale przy nawiazaniu polaczenia tel. to samo co u Ciebie (glosny jazgot nie do wytrzymania). podejrzewam, ze jest to kwestia bardziej zaawansowanych ustawien systemowych. znalazles moze rozwiazanie?

Ja mam słuchawkę Nokia BH-200 i chodzi od pierwszego strzału idealnie.
Trochę było cicho, ale od chwili, kiedy dobrzy ludzie rozpowszechnili kod
do podkręcania głośności, jak ustawiłem o jeden poziom głośniej bluetooth,
jest zajebiście albo lepiej :)

mozesz podzielic sie ta wiedza od "dobrych ludzi"?

pozdro.