Słuchawki Bluetooth - bezprzewodowe, stereo - opinie, testy, porady

• 80 Odpowiedzi
  • 21048 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dypek

• **
  • 128
Odp: Słuchawki Bluetooth - bezprzewodowe, stereo - opinie, testy, porady
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 29, 2008, 13:54:53 »
Wg mnie cena/jakosc najlepsze beda motorola S9 mialem i graly calkiem przyjemnie a cena to ok 120zl.

*

Offline jag10

• *
  • 98
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 29, 2008, 15:32:42 »
Polecam. Sam już używam ich od roku :-)  Są małe, fajne i mają  pełne sterowanie pod ręką.  Miałem tylko problemy z poprzednim telefonem ( Nokia 6110 Nav. ) przerywało łączność, muzykę, generalnie tracił zasięg z S9 oraz zawieszał się w różnych momentach. Po wymienieniu go na Omnię okazało się że to wina Nokii. Z Omnią to całkiem inna bajka :D

http://www.[PIRACTWO]/Artyku%B3y/Testy_sprz%EAtu/Motorokr_S9_-_TEST/

*

Offline Piras

• 18
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 29, 2008, 23:23:25 »
Polecam. Sam już używam ich od roku :-)    Miałem tylko problemy z poprzednim telefonem ( Nokia 6110 Nav. ) przerywało łączność, muzykę, generalnie tracił zasięg z S9 oraz zawieszał się w różnych momentach. Po wymienieniu go na Omnię okazało się że to wina Nokii. Z Omnią to całkiem inna bajka :D

Hmm,
A ja właśnie miałem słuchawki Sony Eryka HBH-DS220 i z Sony Erykiem grały pieknie,
a po wymianie na Ominę trzeszczy, burczy a i czasem przerywa...
niby standard BT 2, a jakoś różne wykonania różnie działają ...;)

Edit:
Odszczekuję powyższe - po testach wygląda na to że moduł BT  HBH-DS220
się zaczął kaszanić i generuje różne piski i burczenia  :mad:  / z SE także /

Ktoś może polecić jakiś dobry servis SonyEryka ?
Choć za bardzo nie wierzę w skuteczność i opłacalność naprawy,

więc chyba pora na nowe słuchaweczki ...

« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 11:17:23 wysłana przez Piras »

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 30, 2008, 12:56:33 »
A mnie nurtuje inna sprawa. Mam sluchawki EP-630, ktore graja b.dobrze i szkoda sie z nimi rozstawac. Czy jest cos w rodzaju adaptera bluetooth do ktorego mozna podlaczyc w/w sluchawki?

*

Offline Piras

• 18
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 30, 2008, 13:59:41 »
Większość modułów BT posiada gniazdo jack 3,5mm, gdzie podłączysz posiadane słuchawki.
A w każdym razie korzystnie jest takich właśnie poszukać   :)

*

Offline bubezbe

• 23
  • Sprzęt: obecnie Xperia X1, było: Eten X500+, Loox N560
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 30, 2008, 14:10:09 »
A ja troche z innej beczki. Mam słuchawki Bluetooth WEP250 które są w komplecie z Omnią i chciałbym je wykorzystać do rozmów na SKYPie ( na kompie) Wista wdzi te słuchawki ale woła mi cały czas sterowniki od słuchawek. Czy może ma ktoś jakiś pomysł????? Dodam że dzwoniłem do Samsunga i oni nie mają takich sterowników. Pozdrawiam
Standardowo bluetooth w Windowsie nie obsługuje profili headset (słuchawka nagłowna)i handsfree (zestaw głośnomówiący). A te właśnie profile obsługują mikrofon. Musisz sobie ściągnąć sterowniki obsługujące takie profile. Niestety nie mam teraz linka pod ręką ale z tego co pamiętam to sterowniki Widcoma obsługują takie profile.

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 30, 2008, 17:35:20 »
Ściągnąłem Widcomma  6.1.0.4700  i  w dalszym ciągu woła sterowniki od słuchawki.

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 30, 2008, 18:06:24 »
Proponuje wejsc na:

http://************

Wrzucić w wyszukiwarkę "słuchawki blutooth" lub coś o słuchawkach bezprzewodowych i poczytać .... Jeżeli znajdziecie choć jedną dobrą opinię to wam gratuluję ....

Za kasę którą wydacie na słuchawki BT lepiej kupić mały odtwarzacz mp3 (np. sansa clip - jest naprawdę miniaturowy i w kieszeni zajmuje tyle samo miejsca to poroniona poroniona 2 metrowa przejsciowka audio do omnii) i do tego dobre słuchawki. Choćby Vedia Srs 200 (jeżeli ktoś chce coś poręcznego, a jednocześnie nie lubi dokanałówek - jak ja...). Jest to wydatek ok 200 zł (z wersją clipa 2 GB może nawet 150 zł ... z wersją 4 GB ok 200zł). Jakości dzwieku jest totalnie nieporownywalna ....

nie reklamuj - patrz regulamin; jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć o danych słuchawkach to ba pewno sobie przegoogluje internet [copymaker]

Edit:
Taaa ... to się panie moderatorze Pan popisał w powyzszym komentarzu... a niby dlaczego ktos ma prze"GOOGLOWAC" internet .... a moze przeNETSPRINTUJE..... a moze jakiejs innej przegladarki uzyje. Innymi slowy twierdzisz PAN, że ja reklamuje, a sam reklame jak byk wsadziles w swoj komentarz....

A teraz dla wyjasnienia. Sluchawki BT to nie jest specjalistyczna tematyka tego forum. Dlatego odeslalem pytajacego tam gdzie dostanie rzetelna informacje. Wedlug regulaminu REKLAMA innych serwisow internetowych jest zabroniona. To nie byla reklama, to byla zwykla informacja. I trzeba byc kompletnym ignorantem, zeby odsylac do googla w tego typu sprawie. Ja cie odesle do googla przy kolejnym twoim pytaniu odnosnie Omni, albo jakiegokolwiek PDA, czy windows mobile. Ciekaw jestem ile bezuzytecznych pseudorecenzji znajdziesz, zanim trafisz na jakies specjalistyczne forum, na ktorym dostaniesz rzetelna informacje. W zasadzie cala wartosc marytoryczna mojego post'a sprowadzala sie do skierowania do wlasciwego zrodla informacji. A jak sie moderatorowi nudzi, to proponuje dla rozrywki nie wkurzac forumowiczow, bo moga sie obrazic i przeniesc gdzie indziej....
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 16:07:27 wysłana przez kordi666 »

*

Offline bubezbe

• 23
  • Sprzęt: obecnie Xperia X1, było: Eten X500+, Loox N560
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:42:19 »
Tu masz link do sterowników toshiby. Kiedyś jak używałem słuchawek BT to sterowniki z tej strony zadziałały. http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/index.php?page=download

Ściągnąłem Widcomma  6.1.0.4700  i  w dalszym ciągu woła sterowniki od słuchawki.

*

Offline x-niva

• 48
  • Sprzęt: FS N560 SGH-I900-SAHJ1
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 01, 2008, 23:20:30 »
Polecam. Sam już używam ich od roku :-)  Są małe, fajne i mają  pełne sterowanie pod ręką.  Miałem tylko problemy z poprzednim telefonem ( Nokia 6110 Nav. ) przerywało łączność, muzykę, generalnie tracił zasięg z S9 oraz zawieszał się w różnych momentach. Po wymienieniu go na Omnię okazało się że to wina Nokii. Z Omnią to całkiem inna bajka :D

Mam pytanie odnosnie tych sluchawek czy przyciski sterujace dzialaja pod Omnia?

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 02, 2008, 15:16:30 »
100% kompatybilność  :)

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:25:26 »
Skoro omnia obsluguje a2dp to czemu maja nie dzialac??Na pewno beda chodzic te i kazde inne kompatybilne z a2dp.

*

Offline x-niva

• 48
  • Sprzęt: FS N560 SGH-I900-SAHJ1
« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:56:50 »
No to musze sobie zakupic bo fajne sa.

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 02, 2008, 19:40:25 »
Skoro omnia obsluguje a2dp to czemu maja nie dzialac??Na pewno beda chodzic te i kazde inne kompatybilne z a2dp.
Bo np w Nokiach to działa mocno średnio  :/ A też mają A2DP

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:10:48 »
Tzn co nie dziala w nokiach?? kozystalem z S9 na V8 i na samsungu u700 zadnych problemow nie bylo.

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:24:07 »
 V8 i U700 to przecież nie Nokie :P  Na Nokiach ( hmm wszystkich nie testowałem...) ciągle miałem przerwy w muzyce lub w rozmowach. Szlag mnie trafiał i o mało co nie sprzedałem S9 jako jakiegoś chłamu. Na szczęscie kupiłem Omnie i wszystkie problemy znikły jak ręką odjął. Znikła też Nokia Navigator  :D

*

Offline DK

• 27
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 03, 2008, 21:36:36 »
Witam
Ponieważ wątek dotyczy słuchawek Bluetooth to tu chciałem zadać takie pytanie.

Mam słuchawkę Bluetooth S-E HBH-608. Omnia ją zobaczył i sparowała bez problemu. Widzi ją jako Zestaw głośnomówiący. Innych usług, jeżeli nawet są w słuchawce to nie widzi.
I teraz jest tak, że jak jest ta słuchawka podłączona to jak ktoś dzwoni to nie ma dźwięku dzwonka ani z telefonu ani w słuchawce, rozmowy nie mogę odebrać przez przycisk na słuchawce, a tylko przez przycisk na Omni, a i tak po odebraniu dźwięk (głośnik i mikrofon) jest tylko w telefonie.

Coby gadać przez słuchawkę to przy wybieraniu połączenia, jak już jest łączenie to przez menu i Włącz urządznie głośnomówiace przełączałem na słuchawkę i działało.

Jak zrobić żeby można było odbierać połączenia przez słuchawkę?

Pzd

A może to jest związane z tym, że ta słuchawka już trochę lat ma i pracuje jeszcze na Bluetooth 1.2?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2008, 21:57:08 wysłana przez DK »

« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 04, 2008, 10:26:56 »
Ja mam tą samą słuchawkę. Na początku nie wiedziałem dokładnie jak ją połączyć z Omnią ale jak już zatrybiło, to  śmiga bez problemów. Mogę odbierać rozmowy przyciskiem na słuchawce. Jak odbiorę zieloną słuchawką na telefonie to też odbiera mi połączenie w słuchawce, co mnie trochę denerwuje, bo jak ktoś dzwoni to zawsze muszę włożyć słuchawkę do ucha. Wadą jest jeszcze to, że nie ma na wyświetlaczu żadnej informacji czy jest ustanowione połączenie ze słuchawką czy może akurat podła bateria w słuchawce.

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:45:40 »
Wadą jest jeszcze to, że nie ma na wyświetlaczu żadnej informacji czy jest ustanowione połączenie ze słuchawką czy może akurat podła bateria w słuchawce.
Informacja jest, ale niestety nie na ekranie TODAY, lecz na telefonie - znaczek słuchawki na wysokości nazwy sieci po prawej stronie (po naciśnięciu zielonej słuchawki)  :ok:

« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 05, 2008, 11:35:56 »
No i smutek :'(
Wczoraj chyba w OBI zgubiłem moją słuchawkę HBH 608, a byłem z niej zadowolony.  :mad:
Jaką słuchawkę polecacie a jakiej napewno nie powinienem kupić.
będę wdzięczny za pomoc przy wyborze.

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 05, 2008, 18:26:09 »
ja posiadam jabrę bt 2010 i jestem bardzo zadowolony, więc polecę

*

Offline MCRavel

• *
  • 62
  • THE MUSIC F@CTORY
  • Sprzęt: Samsung I8000 OMNIA II (8GB)
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 05, 2008, 18:57:27 »
WiTaM
Ja osobiście używam słuchawkę NOKIA BH-900 i jestem z niej bardzo zadowolony.
Brakuje mi w OMNII wybierania głosowego, czy jest na to jakiś sposób ??

PozDraWiaM
Samsung I8000 Omnia II (8GB)

« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 10, 2008, 21:12:33 »
Witam, czy ktoś może mnie pokierować jak połączyć omnie z motorola s9, ponieważ mam z tym jakiś problem...

Robię tak: wciskam power przez parę sekund na słuchawkach, aż zaczyna migać niebieska dioda. Omnia odnajduje urządzenie i tu mam problem. W instrukcji jest napisane że kod autoryzacji to 0000. Niestety z takim kodem nie mogę dodać słuchawek, za to z pustym hasłem -  bez problemu.

Włączam w właściwościach urządzenia  'bezprzewodowe urządzenie stereo' oraz 'zestaw głośnomówiący' i na tym się kończy zabawa. Żadna muzyka ani połączenia nie chcą lecieć na słuchawki, wszystko odtwarza głośnik omni. Czy coś jeszcze pominąłem ?

Pozdrawiam.

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 10, 2008, 21:48:07 »
W menu BT wejdź na zakładkę "inteligentne parowanie" i zaptaszkuj opcję o takiej samej nazwie.
Najpierw w Omni włącz BT, potem włącz S9. Po kilku sekundach usłyszysz w słuchawkach pojedyńcze piknięcie. Wtedy możesz uruchomić Touch Playera ( za pierwszym razem trzeba wybrać i zaznaczyć utwory ) i już masz sterowanie przez S9. Od momentu pierwszego sparowania 3 miesiące temu, już ani razu nie musiałem wpisywać żadnego kodu  :) Po SR też.

Pozdrawiam... no i miłego słuchania :)

« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 10, 2008, 23:08:39 »
Tak właśnie miałem. Jednak słuchawki dalej się nie chcą sparować, pomimo że na omni pojawia sie komunikat - połączono z urządzeniem... Nie mam pomysłów już. Z kompem i innymi telefonami omnia łączy się b. ładnie.

*

Offline vacki

• 41
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 11, 2008, 03:35:55 »
u mnie musze jeszcze wcisnac play aby mi muzyka przez sluchawki leciala ( play na sluchwkach)
A jak ustawic kiedy ktos dzwoni abym sygnal slyszal na sluchawkach a nie na glosniku ?

*

Offline BartiB

• 45
  • Sprzęt: Omnia
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 14, 2009, 20:08:27 »
Chciałbym kupić bezprzewodowe słuchawki do mojej Omni (denerwują mnie te kable niemiłosiernie). Mam jednak problem z wyborem. Poszukuję czegoś w miarę lekkiego, z dość dobrą jakością dźwięku, dłużej-niż-chwilę-trzymającą  :wink: baterią i regulacją głośności na urządzeniu, a nie na telefonie.

Z góry dzięki za rady!

« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 14, 2009, 21:37:03 »
odświeżę trochę temat. Nie bardzo mogę sobie poradzić, a może to jest niemożliwe. mam słuchawkę BH-101 i do rozmów telefonicznych jest świetna, żadnych uwag. Nie mogę jednak ustawić żeby odtwarzał muzykę. W ustawieniach ma zaznaczone jako słuchawki (jedyna opcja) i nic. może trzeba coś jeszcze zrobić o czym nie wiem?
pozdrawiam

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
  • Sprzęt: Omnia i900SAHH6/BKHH6 i900BVHH6
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 14, 2009, 21:45:06 »
odświeżę trochę temat. Nie bardzo mogę sobie poradzić, a może to jest niemożliwe. mam słuchawkę BH-101 i do rozmów telefonicznych jest świetna, żadnych uwag. Nie mogę jednak ustawić żeby odtwarzał muzykę.
Niestety na chwilę obecną nie ustawisz. Aby odtwarzało muzykę musi być lub symulować protokół ADP2.
Co do symulacji - nie widziałem jeszcze działającego - a "przeorałem" sieć pod tym względem.
Romy : i900 SAHH6/BKHH6 -> SAHJ5/RyM2D1

« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 14, 2009, 21:59:19 »
czyli, jak rozumiem jest to opcja oprogramowania telefonu którego w omni brakuje?