• 31 Odpowiedzi
  • 8954 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline shady

• 32
Udało się komuś odpalić skype na omni? mi po zainstalowaniu wywala jakis bląd, ze chyba brakuje mu jakiegos pliku - nie pamietam dokładnie. Ale przeinstalowanie nic nie zmienia...

Pozdr.
k

Odp: Skype
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2008, 17:10:18 »
no problem.... pobrany ze strony skype.com bez problemu instalka i działanie...
muszę przyznać że  nawet nieźle działa choć może za krótko jeszcze używam na omni

*

Offline shady

• 32
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2008, 17:17:47 »
no problem.... pobrany ze strony skype.com bez problemu instalka i działanie...
muszę przyznać że  nawet nieźle działa choć może za krótko jeszcze używam na omni

oki to możne za słabo się przyłożyłem:)

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2008, 19:59:30 »
Na fringu , skype  działa wyśmienicie

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2008, 14:54:31 »
A to ciekawe, bo instalowałem na 2 OMNIACH jedna z PLUSA druga z GB i n a żadnej SKYPE nie działa, może pobrałeś wersje specjal edytion do OMNI  :shock:

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2008, 18:55:29 »
A to ciekawe, bo instalowałem na 2 OMNIACH jedna z PLUSA druga z GB i n a żadnej SKYPE nie działa, może pobrałeś wersje specjal edytion do OMNI  :shock:
Zainstaluj Fringa
www.fring.com
działa bez problemów
PZDR

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 17, 2008, 23:10:07 »
Firng jest OK ale niestety o ile pamiętam to rozmowy głosowe są płatne a w oryginalnym skype dla WM nie ... i jakość jest znacznie lepsza... więc chyba sprawa jasna.
przydatna sprawa jest też taka że można ustawić typ połączenia na tylko WiFi lub WiFi i GPRS  ... ułatwia życie...

*

Offline forpi

• 40
  • Sprzęt: Samsung i900
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2008, 23:26:25 »

Mam Omnie z Plusa i skype działa bez problemu (pisze, dzwonie.. tylko wideo nie ma ;))
Instalke ściągnąłem z http://www.skype.com/intl/pl/download/skype/windowsmobile/
Pzdr

*

Offline shady

• 32
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2008, 23:58:28 »

Mam Omnie z Plusa i skype działa bez problemu (pisze, dzwonie.. tylko wideo nie ma ;))
Instalke ściągnąłem z http://www.skype.com/intl/pl/download/skype/windowsmobile/
Pzdr
probowalem jeszcze raz i dupa...

*

Offline forpi

• 40
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 18, 2008, 00:21:38 »
Hmm dziwne.. obydwoje mamy Omnie z Plusa..
..która wersje instalujesz z tej strony co Ci podałem?
ja instalowałem ta pierwsza tzn. 2.2.0.45, qrcze no.. musi działać :)

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 18, 2008, 00:39:29 »
Firng jest OK ale niestety o ile pamiętam to rozmowy głosowe są płatne a w oryginalnym skype dla WM nie ... i jakość jest znacznie lepsza... więc chyba sprawa jasna.
przydatna sprawa jest też taka że można ustawić typ połączenia na tylko WiFi lub WiFi i GPRS  ... ułatwia życie...
Nic nie płacę i rozmawiam, chyba że o czymś nie wiem
PZDR

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 18, 2008, 02:11:08 »
Mam podobne problemy ze SKYPE (Orange). W noki N95 SKYPE chodził dobrze. Tu pobrałem obie opcje programu SkypeForPoketPC jako .cab (6,8MB) i .exe (4,7 MB). Obie kilkakrotnie instalowałem i bez skutku. Podczas instalacji wyświetla się komunikat:" Widget Samsung jest niezgodny z innymi elementami dzisiaj, dlatego będzie wyświetlany tylko jako Widget Samsung"...
po uruchomiemiu ikonka się kręci , po 4-5 sek. zatrzymuje by wyświetlic komunikat: "Could not start Skype" i po OK - znika. i drugi komunika: " Couldn`t find all the necesary files to start Skype. Please try to instal Skype again. Skype will now quit" - odinstalowuje, instaluje i wkółko to samo. Co zrobić? Kto mi pomoże?  ........
.... pisze to i poraz któryś instaluje - kazałem mu instalować w "urządzeniu" (dotychczas na karcie albo w pamięci) i .... JEST !
WNIOSEK: może być instalowany tylko w "urządzenie" = Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 18, 2008, 10:21:30 »
Potwierdzam, zainstalowałem w "urządzenie" i działa  :ok:

*

Offline shady

• 32
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 18, 2008, 10:29:13 »
Mam podobne problemy ze SKYPE (Orange). W noki N95 SKYPE chodził dobrze. Tu pobrałem obie opcje programu SkypeForPoketPC jako .cab (6,8MB) i .exe (4,7 MB). Obie kilkakrotnie instalowałem i bez skutku. Podczas instalacji wyświetla się komunikat:" Widget Samsung jest niezgodny z innymi elementami dzisiaj, dlatego będzie wyświetlany tylko jako Widget Samsung"...
po uruchomiemiu ikonka się kręci , po 4-5 sek. zatrzymuje by wyświetlic komunikat: "Could not start Skype" i po OK - znika. i drugi komunika: " Couldn`t find all the necesary files to start Skype. Please try to instal Skype again. Skype will now quit" - odinstalowuje, instaluje i wkółko to samo. Co zrobić? Kto mi pomoże?  ........
.... pisze to i poraz któryś instaluje - kazałem mu instalować w "urządzeniu" (dotychczas na karcie albo w pamięci) i .... JEST !
WNIOSEK: może być instalowany tylko w "urządzenie" = Pozdrawiam

jeszcze nie probowalem ale moze trzeba zainstalowac w pamieci glownej???

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 18, 2008, 13:44:58 »
Skype mi śmiga ok instalowany z pliku exe
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2008, 17:07:50 wysłana przez nevada »

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 18, 2008, 14:21:27 »
Potwierdzam, zainstalowałem w "urządzenie" i działa  :ok:
Zainstalowales z CAB-a czy EXE ?

« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 18, 2008, 15:03:44 »
z CAB

*

Offline forpi

• 40
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 18, 2008, 18:40:28 »
Wydaje mi sie ze chodzi o jedno (nie ważne .cab czy .exe),  instalować w pamięci głównej..
Pzdr

*

Offline shady

• 32
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 18, 2008, 19:31:53 »
Wydaje mi sie ze chodzi o jedno (nie ważne .cab czy .exe),  instalować w pamięci głównej..
Pzdr

potwierdzam, po zainstalowaniu w pamieci glownej, dziala...

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 18, 2008, 21:37:58 »
Ja tez to potwierdze. Chat i rozmowy przez wifi smigaja ze az milo :)

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline YAGA

• *
  • 82
  • Sprzęt: i900 Omnia
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 18, 2008, 22:31:37 »
Ja tez to potwierdze. Chat i rozmowy przez wifi smigaja ze az milo :)
A czy po zalogowaniu powinien ściągnąć kontakty, bo mi się łączy mogę przeprowadzić rozmowę testową ale nie ściąga kontaktów.
Czy jest też wersja polska bo ja po zainstalowaniu mam tylko angielską.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 19, 2008, 08:30:31 »
YAGA, niestety też mam wersję angielską. Kontaktów nie ściągało bo dopiero co konto założyłem :P.

*

Offline YAGA

• *
  • 82
  • Sprzęt: i900 Omnia
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 19, 2008, 10:29:07 »
YAGA, niestety też mam wersję angielską. Kontaktów nie ściągało bo dopiero co konto założyłem :P.
Ale wynika z tego ,że jeżeli są kontakty to wersja SKYPE na tef.powinna je chyba ściągnąć , w końcu to to samo konto

*

Offline artonio

• 30
    • pblivescores.com
  • Sprzęt: Samsung OMNIA
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 19, 2008, 10:31:51 »
U mnie kontakty ściągnęły się bez żadnego problemu. Przy uruchomieniu Skype'a podłączony byłem do wifi.
Samsung OMNIA z PlusGSM
PDA: i900SAHH6/CXHH6
TEL: i900XXHH4

*

Offline makoltomasz

• 3
  • Sprzęt: A701 Samsung SGH-i900
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 22, 2008, 12:16:10 »
Miałem te same problemy jak wszyscy. Zrobiłem tak:
Pobrałem instalke exe
Zainstalowałem w urządzeniu przez kabelek
Działa poprawnie :ok:
Mam kontakty :D pobrało :ok:
Samsunga mam z Sieci PLUS

« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 22, 2008, 15:57:35 »
UWAGA.
Zamykamy temat, wszyscy już wiedzą że należy zainstalować w pamięci głównej i musi działać, tak jak i SPBTraveler. :ok:

« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 22, 2008, 16:37:59 »
a da sie ustawić Skype'a tak żeby działał na słuchawce a nie na głośno?

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 12, 2008, 08:18:23 »
Pojawiła się nowa wersja Skype dla PDA o numerze 2.5b2, dostępna do ściągnięcia pod adresem:
http://skype.com/intl/pl/download/skype/windowsmobile/

Z większych zmian zauważyłem, że pojawił się język polski do wyboru, zmieniono minimalnie ikonki wyświetlane w programie. Logo przy uruchamianiu wyświetlane jest na całym ekranie a nie tak jak w poprzedniej wersji tylko na części.
Niestety nadal trzeba instalować Skype na pamięci głównej urządzenia :(. Na mojej Omni sam program uruchamia się normalnie ale w przypadku próby połączenia z Sound Test Service, program wywala się w momencie odebrania połączenia  :mad:. Mimo, że nie udało mi się przeprowadzić żadnej rozmowy wydaje mi się, że jest znacząca poprawa w jakości połączenia (stwierdzam po jakości sygnału wywołania).

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 01, 2009, 13:07:01 »
Wiem że troszkę późno ale działająca wersja skype na omnie to 2,2

link: http://[*********]/debiankop

Instalacja z poziomu komputera (plik exe) poprzez activeSync, koniecznie w pamięci urządzenia na moja pamięć nie rusza. Działa na 100%

*

Offline asterix

• 3
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 01, 2009, 11:09:10 »
Panowie , mam problem z instalacją SKYPE na Omni , mianowicie instalowałem juz 8 różnych wersji i przez activesync i bezposrednio na omni i to samo , pisze ze udało sie zainstalowac dochodzi do momentu wpisania loginu i hasła a i jak naciskam "połącz" zaczyna sie problem - wyszukuje połaczenie przez 5 minut i nic (komunikat: nie można połaczyć się z siecią Skype. Sprawdź połaczenie z siecią  ) a łaczyłem się już z netem przez acrivsync jak i przez GPRS a nawet EGDE. Proszę o pomoc jak się z tym uporać.