Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Samsung
SGH-i900 (Omnia)
Skracanie kabli do Omni
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Skracanie kabli do Omni
3 Odpowiedzi
763 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kordi666
228
Skracanie kabli do Omni
«
dnia:
Listopad 26, 2008, 14:47:59 »
Witam,
Ponieważ ciągle jestem sfrustrowany brakiem możliwości dokupienia do Omni krókiego kabla USB i krótkiego (sensownej jakości) adaptera audio, postanowiłem, że chce skrócić te fabryczne. Niestety nie znam się na tym i mam dwie lewe ręce do lutownicy. Ktoś ma pomysł gdzie można takie coś wykonać (w Warszawie na przykład
). Dzwonię do różnych serwisów elektornicznych i nikt się tego nie chce podjąć.
Kordi
Patrynio84
314
Odp: Skracanie kabli do Omni
«
Odpowiedź #1 dnia:
Listopad 26, 2008, 14:58:56 »
hehe,nikt sie tego nie podejmie bo to propozycja taka sama jak bys pilotowi odrzutowca powiedzial zebypilotował samolot z papieru..mam nadzieje ze rozumiesz moje porównanie:Pkabel moze z 10zł nowy kosztuje a serwis by za to musiał z 50 zł skasowac zeby sie to opłacało,nie masz wyjscia musisz sam to zrobic..banalnie prosta sprawa..poprostu przetnij jabel na pół skróc tyle ile potrzebujesz a potem połącz go z powrotem uwazając aby nie pomylic kolorów kabli i te o takim samym kolorze połączyc ze sobą..jest to spoób mało profesjonalny ale skuteczny a jesli chcesz to zrobic lepiej to kup koncowke USB ta co sie do kompa w kłada i utnij kabel w takij długosci w jakiech chcesz go miec..rozbierz oryginlną koncówke od kabla i zobacz jai kolor do jakiego styku w koncówce usb jest podporządkowany i dotuluj go w to samo miejsce w dokupionej końcówce..to jest sposób bardziej profesjonalny..ale jak mówisz jakie masz zdolności manualne to raczej pierwszy sposób bedzie łatwiejszy...albo daj to jakiemus ''domorosłemu'' majsterkowiczowi to Ci to zrobi.Ewentualnie JA
ale raczej nie pochodzisz stad skąd ja:P
kordi666
228
«
Odpowiedź #2 dnia:
Listopad 26, 2008, 15:50:54 »
Że niby ile?
Tak jak ja to widzę, dla kogoś kto umie to zrobić to jest max. 30 min roboty. Szczerze powiedziawszy, myślę, że i szybciej by się ktoś z tym uporał. Niech będzie 20 zł za taką usługę. Stawka godzinowa wychodzi 40 zł. To jest ze ~3 razy tyle co średnia krajowa za godzinę!!!!
«
Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 15:56:18 wysłana przez kordi666
»
Patrynio84
314
«
Odpowiedź #3 dnia:
Listopad 26, 2008, 16:11:45 »
ale serwis specjalnie tak ceni bo nie chce i m sie tego robic..wiadomo ze w takiej cenie nikt sie nie zgodzi wiec specjalnie tak robią..takch zeczy poprostu sie nie robi.Powiedziałem jak mozesz to zrobic samemu albo dac jakiemus majsterkowiczowi.
ja bym to zrobił w 5 min..niecałe:P
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »