Witam. Chciałbym się z wami podzielić moim przeżyciami z serwisem Samsunga (konkretnie ARTMEDIA Łódź Mickiewicza 15a).
Historia zaczęła się w dzień kiedy otrzymałem nowy telefon z salonu..
wieczorem na LCD wypatrzyłem bad pixel, który na czarnym tle świecił się na biało,
postanowiłem sprawdzić na stronie Samsunga czy przypadkiem nie przewiduje jakieś ilość uszkodzonych pixeli na swoich matrycach
i owszem w rozpisce było, że może być 1 biały, 1 czarny i 1 kolorowy bad pixel, a nie tak jak twierdzą niektóre serwisy, że naprawiają od 5 uszkodzonych.
Ponieważ jeden biały BP nie kwalifikował LCD do wymiany wypatrzyłem jeszcze z trzy niebieskie mniej widoczne.
Następnego dnia telefon zaniosłem do serwisu, przyjęli go z opisem uszkodzenia:
Na matrycy pojawiły się bad pixele, bateria krótko trzyma, telefon wolno chodzi (powody wymyślone,
żeby wymienili oprogramowanie na nowsze) .
Po tygodniu telefon był do odbioru..
Opis naprawy: Wymiana oprogramowania (które nie zostało wymienione bo wersja ta sama)
Oczywiście na LCD bad pixele jak były tak zostały, na co serwisant odpowiedział, że on ich nie widzi.
Powiedziałem, że telefon w moim rozumieniu nie został naprawiony i że markerem im zaznaczę na LCD w którym miejscu są Bad Pixele,
jeśli mają problemy ze wzrokiem.
Telefon został wysłany do serwisu centralnego gdzie mając wyraźnie zaznaczone markerem miejsca gdzie znajdowały się Bad Pixele wymienili mi LCD oraz Szybkę..
Przy odbiorze okazało się, że faktycznie Bad pixeli już nie ma w tych miejscach,
ale są za to 3 inne białe kropki, widoczne także po wyłączeniu LCD,
czyli serwisanci zamknęli mi kurz między TP a LCD.. oczywiście mogę na to złożyć reklamacje i czekać kolejne 3 tygodnie na telefon..
Także od tego momentu pier..le serwis Samsunga i kurz oraz oprogramowanie sam sobie "naprawie".
I na koniec Opis Naprawy z serwisu centralnego:
Wymiana Wyświetlacza i szybki LCD. Aparat poprawnie nadaje jak i odbiera połączenia.
Telefon testowany na aparaturze pomiarowej oraz w warunkach rzeczywistych (wszystkie testy w normie).
Proces ładowania i pobór prądu prawidłowe.
Test dostępny w formie elektronicznej na życzenie klienta.
Czas pracy akumulatora zależy od czasu i ilości połączeń oraz od parametrów sieci i jest znacznie krótszy od danych producenta
(W modelu I900 czas pracy baterii wynosi ok 1-2 dni w zależności od sposobu użytkowania)
Wpis do karty gwarancyjnej:
1) Soft Reset (Według nich to chyba właśnie ta wymiana ROMu.. lol)
2) Wymiana LCD i szybki
Także jak kogoś denerwują bad pixele w ilości powyżej jednego (nie sumują się czarny, biały i kolorowy)
i chce z tego powodu stracić telefon na 14dni roboczych to od razu trzeba iść z prośbą żeby do centralnego wysłali.
A oprogramowanie samemu zmienić i ewentualnie przed serwisowaniem powrócić do orginału bo Ci idioci to co najwyżej
potrafią wsadzić rysik w dziurkę reset i dla nich to jest zmiana ROMu