Witam serdecznie wszystkich
Jest to mój pierwszy post na tym forum, chociaż jestem jego czytelnikiem od ponad roku. Od kilku miesięcy byłem strasznie napalony na Diamonda ale od kiedy pojawiły się informacje o Omni, zacząłem powoli, bardzo powoli przekonywać się do i900. Nawet napisałem na początku sierpnia do Samsunga z pytaniem, kiedy ten model trafi do Polski? Szybko otrzymałem odpowiedź, że ten model nie jest wogóle przewidziany do sprzedaży w naszym kraju. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, po 2 tygodniach pojawiła się informacja że jednak i900 będzie u nas w sprzedaży ( kolejny dowód na to, że nasze oddziały dużych firm są traktowane "inaczej"- patrz: HTC Diamond )
Ale do rzeczy. W ostatni weekend sierpnia pojechałem do Blue City i pobawiłem się kilkanaście minut modelem ( ze srebrną obwódką ) który widziałem na setkach zdjęć i dziesiątkach testów ( nie lubię kupować w ciemno :-)
Tydzień później testowałem sobie przez pół godziny taki sam model, na stoisku Samsunga w MM.
Dzisiaj poszedłem jeszcze raz do MM. Stoiska już nie było, lecz Omnia stała gotowa do sprzedaży. Na półce, za szybką. I stała się dziwna rzecz. Do sprzedaży trafił model który jest cały czarny :-( Nigdzie więcej nie widziałem takiej wersji, a nadmienię że wygląda dużo gorzej od "srebrnej", tak....samsungowo, jeżeli wiecie o co mi chodzi. Na stronie Samsunga (sklep) niby było napisane że to wersja czarna, lecz poprzednią wersję tak można było nazywać. Nie sądziłem że Samsung zrobi coś takiego, tym bardziej że wszyscy chwalili poprzedni wygląd.
Teraz zasadnicze pytanie. Czy ta czarna wersja, wydana jak sądzę tylko na Polskę ( lub Europę wschodnią ) różni się tylko obudową ( poprzednia wersja była ze świetnej jakości materiałów ) czy też jest jakoś jeszcze inaczej "upośledzona"

Pozdrawiam i przepraszam za rozpisywanie się, ale uważam że temat dosyć istotny
jag10