S2U2 - na Omnia

• 37 Odpowiedzi
  • 9916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
Odp: S2U2 - na Omnia
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 26, 2009, 12:40:47 »
Mam wersję 1.50d od wczoraj i już kilka zwiech na koncie. Ktoś do mnie dzwoni, ekran się podświetla i nic innego sie nie pojawia, ani odebrać, ani odrzucić się nie da. Dzieje się też tak, że pojawia się info kto dzwoni, jest przesuwak do odebrania/odrzucenia połączenia jednak nie dziala to :/ Wściec się można :/
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline Piras

• 18
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 28, 2009, 12:42:31 »
Miałem podobne hece... i wróciłem do wersji 1,40
jest lepiej ;)

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 28, 2009, 13:14:29 »
Ja też właśnie odinstalowałem S2U2. Program bardzo himeryczny. Jak działa, to wszystko w porządku, jednak w 75% przypadków podczas gdy dzwonił telefon nie potrafilem odebrać rozmowy albo dźwięk się nie pojawiał. Zauwazylem że najlepsze chwile dla programu to czas zaraz po soft resecie jednak używasz wcześniej kilku "skomplikowanych" programów (opera, automapa), to problem prawie że na pewno wstąpi. Próbowałem już chyba wszystkich możliwych ustawień i już z tego himerycznego programu zrezygnowałem. Teraz szukam programu który będzie potrafił mi włączyć blokadę klawiatury po określonym czasie oraz programu (czy sposobu) na wyłączenie możliwości odebrania połączenia klawiszami na ekranie. Chcę mieć możliwość odebrania rozmowy tylko klawiszami sprzętowymi. Wie ktoś jak to zrobić ?
i900 Omnia

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 28, 2009, 13:47:01 »
hmm dziwne, że macie problem z s2u2,
mam wgraną wersję 1.50d od paru dni i wszystko działa znakomicie.
wcześniej jak wgrałem 1,50 to szybko ją odinstalowałem co chwilę się wieszało i miałem podobne problemy do Waszych.
więc wtedy wróciłem do wersji 1,45.
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 17, 2009, 09:20:21 »
Witam,
piszę tutaj, bo ne wiem czy przypadkiem sytuacja nie dotyczy tylko Omni...

Mam wersję 2.04... na razie działa wyśmienicie, nie mam z nią (prawie) żadnych problemów...
Skonfigurowałem sobie tak, że przy wygaszeniu podświetlenia (po 10 sek. "nic nierobienia") włącza mi się blokada (s2u2), która nastepnie po 5 sekundach wyłącza ekran... w tym stanie działa jeszcze 3 minuty i wyłącza całkiem urządzenie(ustawienia z panelu sterowania)...
Dlaczego tak zrobiłem - ze względu na budzik, który działa tylko wtedy, kiedy urządzenie jest włączone. Jeżeli zamiast wyłączenia ekranu ustawię wyłączenie urządzenia, to budzik działa niecałe 5 sekund.
W czym jest więc problem? Problem jest w tym, że w trybie wyłączonego ekranu nie działają przednie przyciski - jeżeli chcę włączyc ekran - muszę nacisnąć średnio wygodny przycisk Power. Natomiast po 3 minutach, jak urządzenie się wyłączy - wtedy już można uaktywnić je przednimi przyciskami.
Czy jest możliwość uaktywnienia urządzenia (w trybie wyłączenia podświetlenia) przednimi przyciskami?

ssn

PS.  Korzystam z budzika systemowego i nie chcę korzystać z innego.

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 17, 2009, 09:41:48 »
ustawienia->System->Zegar i alarmy
zaznacz opcję "Odtwarzaj alarmy, nawet jesli urzadzenie jest w trybie cichym lub wibracji"

Poza tym, dziwne, że masz jakies problemy z budzikiem systemowym w trybie wyłączonego urządzenia. Ja coprawda teraz uzywam G-Alarm ale wczesniej budził mnie systemowy i nie było takich problemów.

Jeśli chcesz mieć mozliwość włączenia ekranu przednimi przyciskami:
ustawienia->Przyciski->Przycisk budzenia
Ustawiasz sobie dowolna opcję
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 17, 2009, 10:16:33 »
Wszystko mam ustawione jak opisałeś.
Nie mam problemu z budzikiem. Budzik wybudza urzadzenie i daje o sobie znać. Problem budzika jest taki, że działa (mi) tak długo, jak długo jest włączone urządzenie, jak urządzenie się wyłącza np. po 5 sekundach to i budzik przestaje dzwonić.
Stąd się wzięły własnie moje ustawienia s2u2, żeby nie wyłączać urządzenia tylko wyłaczać ekran.

ssn

*

Offline lamale

• 38
  • Sprzęt: Omnia SGH i-900 PDA: i900SAHJ3/BRHJ3 Phone: I900XXHJ1
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:53:04 »
mam pytanie. mam wersje tego programu 2.04, i przy wlaczonym wi-fi program regularnie co 10s zaswieca ekran do odblokowania. jak w opcjach wlacze oszczedzanie wi-fi przez jego wylaczenie, to nic sie nie dzieje, ale oczywiscie wi-fi sie rozlacza. czy jest jakas opcja zeby miec wlaczone na stale wi-fi a program sie nie "Wzbudzal"??