3 problemy

• 3 Odpowiedzi
  • 833 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vacki

• 41
3 problemy
« dnia: Grudzień 08, 2008, 13:54:48 »
witam,
zauważyłem 3 problemy z którymi nie potrafię sobie dać rady i nie znalazłem na nie odpowiedź
1. Na karcie pamięci ( 4 GB ) wgrywam mp3, jakiś czas temu kiedy miałem ją zajętą 1/4 ( niecały 1gb ) telefon ( i komputer poprzez kabelek ) pokazywał, iż już jest zajęta 100%. Zgodnie z radą na forum sformatowałem kartę i miałem znów 4 GB, wgrałem wszystko z powrotem po dogrywałem mp3 i tapety ( 1,5 gb w sumie) atulalizowałem bibliotekę muzyczną ( używame narazie touch playera ) i znów mam zajęte magocznie 4 GB :( nie mam ochoty po każdej dogranej rzeczy wgrywać od nowa wszystkiego i formatować kartę :( czy to wina touch playera ? ( mam wrażenie że to po aktualizajcio biblioteki się pojawiło )
2. Problem z pamięcią wewnętrzna ( przechowywanie danych - ta mniejsza :D ), telefon robi dziwne przeskoki w pokazywaniu ilości miejsca - wczoraj wyświetlił mi się komunikat o krytycznie malej ilości miejsca wiec pokasowałem niepotrzebne rzeczy, które wgrywałem na pamięć telefony  jednak zwolniło mi się tylko 0,5 MB ( czyli ponad 90 zajęte i ciągle komunikat o malej ilości ) zrobiłem soft reset i nagle mam prawie 8 MB wolnego ( i tak powinienem mieć około 30 ) dziwi mnie tylko fakt iż pamięć sama mi się zapełniła od 80 do tych 90 i dopiero po SR pokazuje 82 a powinno i tak okolu 60 -70, próbowałem oczyścić ram ( nie wiem po co :D ) rejestry i wszystko co moglem ale to nic nie dało [ i jeszcze jedna kwestia, jakim program kontrolować ilość miejsca i odinstalowanie i inne kwestie związane z nią, nie chce aby mój telefon mulił bo mam jakieś poukrywane pliki, których nie mogę skasować ]
3. Taka pierdoła. ale irytująca, mianowicie moja "ikona" baterii jest strasznie " po przekreślana" nie da się nic odczytać, trzeba wchodzić w ustawienia aby sprawdzić poziom baterii.

Mam nadzieję, że te problemy da się łatwo rozwiązać :)

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: 3 problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2008, 14:54:15 »
możesz zrobić zrzut ekranu - chodzi mi o to jak wygląda to po przekreślana ikona baterii;
uprzedzam ewentualne pytanie: "ja zrobić zrzut ekranu" - było nie dawno na forum omni więc łatwo znajdziesz (sam umieszczałem tego posta)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline vacki

• 41
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2008, 21:31:30 »
już wiem co z baterią :) okazało się, że coś musiałem zmienić bawiąc się w SKTool
to nie " przekreślenie " a data :D tzn. próbuje się pokazać w górnym rogu data i wchodzi na baterie :D muszę poszukać jak to wyłączyć
a jakieś podpowiedź co do 1 i  2 pytania ?

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2008, 21:52:34 »
pamietaj, ze na pamieci systemowej przechowywane sa pliki tymczasowe, ktore po SR sa wykasowywane, daltego takie skoki pamieci.