Uruchamianie zainstalowanych programów na karcie pamięci. Trafi mnie zaraz....

• 8 Odpowiedzi
  • 1545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
Zaraz mnie trafi szlag a telefon trafi rozpędzona ściana...
Nie wiem czy ktoś miał podobny problem. Posiadam Omnie z wgranym najnowszym polskim ROM'em i chyba zrobiłem z tym błąd, bo po instalacji dowolnego programu na 'Karta Pamięci' lub 'Moja Pamięć' nie mogę go uruchomić za pomocą skrótu w Menu Start. Po podejrzeniu skrótu Total Commander'em widzę, że ścieżka wskazuje na 'Moja Pamiec' lub 'Karta Pamieci' a dla systemu obydwa magazyny danych widoczne są z polskimi znakami ę i ć. Zmiana ścieżki w skrócie nic nie daje, bo po zatwierdzeniu wszystko wraca do poprzedniego stanu (bez polskich literek). Miał ktoś tak kiedyś? Wcześniej miałem Hermesa z angielskim ROm'em i wszystko było OK. Jaki jest najlepszy angielski ROM, z Ofiice'em? Potrzebuje go do pracy.

Dodam, że wgrywanie nowego ROM'u to ostateczność której bym wolał uniknąć.

Pozdrawiam
Marcin
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2009, 18:16:29 wysłana przez Salata »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Odp: Uruchamianie zainstalowanych programów na karcie pamięci. Trafi mnie zaraz....
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2009, 20:03:08 »
Daj spokoj z polskimi romami. Najlepzy z officem wedlug mnie jest ten oparty na WM 6.5

http://www.modaco.com/content/i9x0-omnia-rom-discussion/285140/qbus-sector-khuanchai-windows-mobile-6-5-research-thread/

Aktualnie wersja K1.

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
Odp: Uruchamianie zainstalowanych programów na karcie pamięci. Trafi mnie zaraz....
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2009, 21:51:22 »
Witam,
Nie wiem czy ktoś miał podobny problem. Posiadam Omnie z wgranym najnowszym polskim ROM'em i chyba zrobiłem z tym błąd, bo po instalacji dowolnego programu na 'Karta Pamięci' lub 'Moja Pamięć' nie mogę go uruchomić za pomocą skrótu w Menu Start. Po podejrzeniu skrótu Total Commander'em widzę, że ścieżka wskazuje na 'Moja Pamiec' lub 'Karta Pamieci' a dla systemu obydwa magazyny danych widoczne są z polskimi znakami ę i ć. Zmiana ścieżki w skrócie nic nie daje, bo po zatwierdzeniu wszystko wraca do poprzedniego stanu (bez polskich literek). Miał ktoś tak kiedyś? Wcześniej miałem Hermesa z angielskim ROm'em i wszystko było OK. Jaki jest najlepszy angielski ROM, z Ofiice'em? Potrzebuje go do pracy.

Pozdrawiam
Marcin
Miałem podobny problem. Rozwiązanie było bardzo proste. ZEROWANIE CAŁKOWITE rozwiązało ten problem, nie mam pojęcia co było powodem ale teraz wszystko śmiga znakomicie.  :)
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2009, 15:53:04 »
Miałem podobny problem. Rozwiązanie było bardzo proste. ZEROWANIE CAŁKOWITE rozwiązało ten problem, nie mam pojęcia co było powodem ale teraz wszystko śmiga znakomicie.  :)
Dzieki chlopie za pomoc. Zrobilem hard reset i dziala.

Pozdrawiam
Marcin

*

Offline texen

• 8
  • Sprzęt: SGH-i900
Witam,

Pozdrawiam
Marcin

mam dokladnie taki sam problem, wkurza mnie np. ze nie moge korzystac w pelni z g-alarm, bo przy restarcie omnii nie chce sie uruchomic sam...
ale moze jest jakies prostsze rozwiazanie niz zerowanie?
mam zainstalowanych pare programow i moze daloby sie uniknac ponownego wgrywania wszystkiego?

pozdrawiam.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
a ja wam powiem że takie rzeczy tylko w omni - najlepsiejszym pda pod słońcem :)...

najlepiej od razu wszystko instalować na mojej pamięci. lub jak temp333 powiedział - wgrać angielski rom. obsługa przeto jest bardzo prosta no i problem znika...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline BartiB

• 45
  • Sprzęt: Omnia
Te hard resety to dobra sprawa jest. :D  Kiedyś podłączyłem Omnię do komputera jako pamięc USB. W tym samym czasie ktoś do mnie zadzwonił. I co? "Moja Pamięc" zmieniła się w "Moja Pamięc2". Próbowałem wszystkiego, ale dopiero HR załatwił sprawę. :ok:

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
Problem z Moja Pamiec2 pojawia sie wtedy, gdy telefon próbuje cos zapisac/odczytac w pamieci 8/16GB, gdy telefon jest podlaczony do komputera i dziala np. w trybie "pendrive". Wtedy system nie widzac katalogu Moja Pamiec - tworzy go. A po odlaczeniu od komputera pamiec montuje sie jako Moja Pamiec2.
U mnie to sie zdaza, jak mam odpalaną Opere (ktora w konfiguracji ma zapisane cachowanie w Moja Pamiec).
Wtedy nalezy wylaczyc wszystkie programy, ktore korzystaja z Moja Pamiec (moze to sa na przyklad pluginy today, ew zmienic dzwonek telefonu, lub sms jezeli zapisany jest w Moja Pamiec itp.
Kolejnym krokiem jest skasowanie katalogu Moja Pamiec i zrobienie Soft Reset. Po nim wszystko wroci do normy. Mialem tak wiele razy.

*

Offline texen

• 8
  • Sprzęt: SGH-i900
ja sobie kiedys zrobilem hardreset i bylo ok.
po jakims czasie zainstalowalem sporo programow i kilka odinstalowalem.
po ktoryms odinstalowaniu zmienilo mi sie znowu na stary scenariusz :(

zauwazylem tez, ze zmienily mi sie przy okazji ustawienia regionalne.
po zmianie na polskie wszystko wrocilo do normy... :)