Witam
javman - > wydaje mi się, że nie musisz czekać na info od plusa a możesz wypowiedzieć od razu. Ograniczyli tylko termin DO którego trzeba się zmieścić. No i nie powinno być problemu z przeniesieniem numeru. Idziesz do Play po jakieś pismo o braku przeciwwskazań technicznych i do Plusa zgłaszasz brak akceptacji Regulaminu i chęci przeniesienia do PLAY. Mam też dla Ciebie maila z plusa którego na telepolisie załączył ktoś kto pytał o terminy

"... Odpowiedź (Sławomir Guzowski) 21/05/2009 15:58
Uprzejmie Pana informuję, że wypowiedzenie z powodu braku akceptacji zmian Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych Polkomtel S.A. oraz Cennika Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych Polkomtel S.A. może być złożone także przed otrzymaniem faktury z powiadomieniem. Oznaczony jest tylko termin końcowy takiej możliwości. ..."
MKajtek -> Na pewno rozmawiałeś z kimś niedoinformowanym! Zadzwoń na PARTYLINE PLUSA
Of -> Oczywiście, że była! Gdy pierwszy raz podałem linka w tym wątku był to ABO bez zobowiązań - bez telefonu, z podwójną ilością minut i odchodzisz kiedy chcesz. A teraz 12 m-cy umowy i odejście zagrożone karą-> 100 zł.
A teraz teatrzyk ZIELONA GĘŚ PRZEDSTAWIA SPEKTAKL POD TYTUŁEM "NEGOCJACJE WG. PLUS GSM" czyli jak Plus opanował sztukę postępowania z wieloletnimi klientami, których podobno chce u siebie zatrzymać. (Napisałem to już na którymś forum z Omni ale nie chce mi się drugi raz

więc wklejam )
1.wypowiedzenie i decyzja o odejściu z tej sieci.
2.Telefon od 2699 [swoja droga wiecie ze gdy macie trwająca umowę to ten numer przestaje być dostępny?]Propozycja nr 1. 110 minut do wszystkich + wybrany pakiet syberyjski za 50 zł. z kontraktem na 12 m-cy. Propozycja odrzucona, ponieważ można było mieć 10minut więcej w abonamencie super karta-bez zobowiązań, wiec po co mi to samo tylko z kontraktem. Przemiła Pani Edyta /pozdrawiam serdecznie/ informuje mnie, ze tej oferty nie może mi zaproponować.
3.Może telefonik? oferują nokie E 51 za 99zl. z kontraktem.Mowie ze rozważę do jutra.
4.obejrzałem tel. i dzwonie ze OK dogadajmy szczegóły. Niestety cennik telefonów się zmienił.Mam pecha. w/w nokia kosztuje już 249 zl. Wydało mi się to mało poważne i podziękowałem.
5.Telefon od 2699 z informacja ze super karta jest już dostępna dla mnie. Podziękowałem i powiedziałem ze się odezwę.
6.dzwonie cały dzień żeby powiedzieć że ta oferta mi pasuje.Niestety nie mam szczęścia. mój konsultant jest zajęty./15.05/
7.2699 oddzwania w poniedziałek.18.05.Dogadujemy szczegóły. Mam dwa numery i na jeden wezmę jakąś biedna 6300 a na drugi super kartę. Huuuurrrrra. Z głowy. Potwierdzenie ma byc jutro.
8. 2699 dzwoni ale z 1dniowym opóźnieniem. Telefon jest do jednego abo, ale okazuje się ze super karta jest nieaktualna jako abo bez zobowiązań.
Zmienili to od 15.05. na umowę 12 m-czną.
I co na to powiecie?