Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy

• 556 Odpowiedzi
  • 145123 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy
« Odpowiedź #330 dnia: Lipiec 14, 2009, 15:15:44 »
Powiedzcie mi gdzie znajdę tą pamięć "Storage memory" żeby z niej po usuwać programy które się zainstalowały? Albo ogólnie przeczyścić??

*

Offline fatis

• 10
« Odpowiedź #331 dnia: Lipiec 14, 2009, 18:45:25 »
Mam pytanko a nie mogę wydłubać z wyszukiwarki, jest jakis plugin do stacjonarnego total commandera zeby widział omnie ??

*

Offline Kuboslaw

• 888
  • Uśmiech proszę :)
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, N150, Modecom Freetab 2099
« Odpowiedź #332 dnia: Lipiec 14, 2009, 22:23:12 »
Czesc

Jestem uzytkownikiem Hermesa i zamierzam zmienic sprzet. Zastanawiam sie nad Omnia poniewaz mozna ja kupic dosc tanio. Slyszalem o niej wiele dobrego ale takze byly zle opinie. Lubie sobie pograc a FPSE ale do tego chyba potrzeba pada (ile on kosztuje). Slyszalem ze sa problemy z grami przez nietypowa rozdzielczosc. Czy to prawda. Czy mala ilosc softkey nie przeszkadza.

Odpowiedzcie co wam sie w nim podoba lub nie.

P.S. on ma 128ram.

Pisze z francji i nie moge znalezc na klawie znaku zapytania :-|

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #333 dnia: Lipiec 15, 2009, 07:44:07 »
Mam pytanko a nie mogę wydłubać z wyszukiwarki, jest jakis plugin do stacjonarnego total commandera zeby widział omnie ??

Spróbuj tego:

WinCE - http://www.totalcmd.net/plugring/wince.html
TC dla PPC - http://ghisler.fileburst.com/ce/tcmdpocketarm.cab i spolszczenie - http://ghisler.fileburst.com/ce/polski.cab
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #334 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:49:34 »
Jestem uzytkownikiem Hermesa i zamierzam zmienic sprzet. Zastanawiam sie nad Omnia poniewaz mozna ja kupic dosc tanio. Slyszalem o niej wiele dobrego ale takze byly zle opinie. Lubie sobie pograc a FPSE ale do tego chyba potrzeba pada (ile on kosztuje). Slyszalem ze sa problemy z grami przez nietypowa rozdzielczosc. Czy to prawda. Czy mala ilosc softkey nie przeszkadza.

Warto przeczytac ten dzial i sie wszystkiego dowiesz. Generalnie Omnia to za te pieniadze najlepszy sprzet na rynku - niewiele ustepuje Touch HD, a kosztuej dwa razy mniej :) Zalety to rewelacyjny jak na PDA aparat foto, szybki procesor i spory support ze strony uzytkownikow. Glowne wady to slaby dotyk w pierwszych egzemplarzach, rysik na sznurku i rozdzielczosc QVGA - wiele gier uruchamia sie z czarnym paskiem u dolu ekranu, ale coraz wiecej z nich jest przygotowana dla rozdzielczosci Omni. Pad do Omni to chyba zwykly PAD na bluetooth - nie sadze, zeby byl jakis dedykowany tylko dla PDA.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #335 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:58:39 »
Czy mala ilosc softkey nie przeszkadza.

Zawsze myślałem że softkeye są dwa. Lewy i prawy...

*

Offline czekal87

• 38
« Odpowiedź #336 dnia: Lipiec 16, 2009, 16:52:20 »
Witam, zostałem właśnie "szczęśliwym" nabywcą Omnii. Ma ona wgrany jakiś stary rom, chciałbym ją trochę odświeżyć. Szukam ROMu, który będzie szybkiego ale przede wszystkim stabilnego. Jest mi to obojętne czy będzie oryginalny czy nie, pzdr.
Wysyłam zaproszenia na locker z
kontakt: czekal87@wp.pl

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #337 dnia: Lipiec 16, 2009, 16:53:52 »
radze zacząc od SAHJ3 jak kazdy z nas :) i uwaznie poczytac instrukcje wgrywania coby sobie nie zrobic kuku na wstępie :)
Pozdro Ryrzy

*

Offline czekal87

• 38
« Odpowiedź #338 dnia: Lipiec 16, 2009, 17:25:11 »
Nie wiem czemu usunięto poprzedni temat:|

Możliwe, że na początek SAHJ3 to będzie dobry wybór:) Zapomniałem dopisać, że wcześniej posiadałem etena x600 i wiem co nieco o wm, pracowałem wyłącznie na nieoficjalnych romach, które były zdecydowanie lepsze. Co polecacie z tych nieoficjalnych? Jak one mają się do oficjalnych?
Wysyłam zaproszenia na locker z
kontakt: czekal87@wp.pl

« Odpowiedź #339 dnia: Lipiec 18, 2009, 12:28:14 »
Witam Was:)

kiedyś w jakimś wątku, przeczytałem, że jest jakiś programik do pobierania plików z rapida, szukam i niestety nie mogę go odnaleźć:( czy ktoś z Was kiedyś korzystał z tego?

Pozdro ;)

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

*

Offline lamale

• 38
  • Sprzęt: Omnia SGH i-900 PDA: i900SAHJ3/BRHJ3 Phone: I900XXHJ1
« Odpowiedź #341 dnia: Lipiec 24, 2009, 12:26:07 »
to teraz ja sie dołącze do tematu:
mam omnie od 5 dni i rom taki jak w informacjach o mnie, i teraz pytanie czy cos zmieniac, czy dac sobie spokoj w z flashowaniem romu
i jeszcze pare pytan:
1)jak sprawdzic stan polaczenia gprs (ile kb danych sciaga i wysyla itd)
2)czy opera mobile kompresuje choc troche strony, czy sciaga tak jak komp. czyli czy w praktyce moj pakiet 50mb w erze wypstrykam w pare minut?
3)jak zrobic zeby modul gsm sie nie wylaczal przy 10% baterii?
4) jak opcja ulepszenia klawiatury ekranowej zeby przecietny mezczyzna byl w stanie pisac palcami a nie rysikiem?
5) czy widgety samsunga mozna edytowac? czy mozliwe sa tylko te ktore sie fabrycznie wlaczyly?
6) czemu omnia w kolko przelacza szukanie sieci z recznego na automat? jestem czesto w zasiegu slowackim i co chwile widze ze mam slowacka siec aktywna. troche to wkurzajace

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
« Odpowiedź #342 dnia: Lipiec 24, 2009, 13:00:07 »
to teraz ja sie dołącze do tematu:
mam omnie od 5 dni i rom taki jak w informacjach o mnie, i teraz pytanie czy cos zmieniac, czy dac sobie spokoj w z flashowaniem romu
i jeszcze pare pytan:
1)jak sprawdzic stan polaczenia gprs (ile kb danych sciaga i wysyla itd)
2)czy opera mobile kompresuje choc troche strony, czy sciaga tak jak komp. czyli czy w praktyce moj pakiet 50mb w erze wypstrykam w pare minut?
3)jak zrobic zeby modul gsm sie nie wylaczal przy 10% baterii?
4) jak opcja ulepszenia klawiatury ekranowej zeby przecietny mezczyzna byl w stanie pisac palcami a nie rysikiem?
5) czy widgety samsunga mozna edytowac? czy mozliwe sa tylko te ktore sie fabrycznie wlaczyly?
6) czemu omnia w kolko przelacza szukanie sieci z recznego na automat? jestem czesto w zasiegu slowackim i co chwile widze ze mam slowacka siec aktywna. troche to wkurzajace

ad1. musi zainstalować jakiś monitor połączeń np. SPB Wireless Monitor
ad2. nie kompresuje, ale nie pobiera też wszystkiego ze strony (bo to wersja mobilna)
ad3. nie da się tak jest na sztywno hardware ustawiony
ad4. w układzie poziomym, lub Resco Keyboard lub Finger Keyboard
ad5. można zainstalować nowe
ad6. nie wiem

ROM radzę dużo poczytać i wtedy zmienić. Ja osobiście używam BARR2 v5 SAID2 SPB 3.0.1 6488 FIX1 full FINAL 17.05.2009
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

« Odpowiedź #343 dnia: Sierpień 07, 2009, 22:29:06 »
mam Omnię w erze na abonament, czy jest mozliwośc włączenia funkcji "gdzie jestem". Jeżeli tak, to jak to się robi.

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #344 dnia: Sierpień 07, 2009, 23:20:55 »
Pewnie w panelu abonenta na stronie ery.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #345 dnia: Sierpień 08, 2009, 09:17:16 »
ale chcesz aby byla wyswietlana na ekranie omni ? bo jesli tak chcesz to tak sie nie da..  mozna jedynie wlaczyc kanal 50 ale beda ci przychodzily sms'y z informacja o miejscowosci w jakiej jest nadajnik z ktorego korzystasz...
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #346 dnia: Sierpień 08, 2009, 20:53:55 »
A czemu nie da sie żeby wyswietlało się gdzie jestem, ulica i miejscowośc jak w normalnym telefonie?

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #347 dnia: Sierpień 08, 2009, 20:56:03 »
Bo to jest PDA a nie telefon.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #348 dnia: Sierpień 08, 2009, 20:56:36 »
bo omnia to jest niezwykły telefon i dlatego nie obsluguje tego jak zwykla pospolita komorka, niestety winmobile jest systemem dla pda a nie dla telefonu... jest aplikacja "gpstuner" ktora pozwala pokazywac te dane na ekranie today ale musisz byc polaczony z google maps bodajze przez gprs a to sa koszta ...

« Odpowiedź #349 dnia: Sierpień 08, 2009, 21:59:00 »
Ok, dzięki za szczegółowe wyjasnienie.

*

Offline baxy

• 30
« Odpowiedź #350 dnia: Sierpień 14, 2009, 17:08:34 »
witam wczoraj kupilem omnie
zastanawia mnie brak podswietlenia klawiszy odbioru i zakonczenia rozmowy
czy te klawisze nie maja podswietlenia?
czy mam cos zepsutr
a moze gdzies to sie wlacza mam rom said1

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #351 dnia: Sierpień 14, 2009, 17:37:37 »
one nie maja podswietlenia bo sa tylko 2  i nawet w nocy bardzo latwo w nie trafic :)

*

Offline heath

• 36
« Odpowiedź #352 dnia: Sierpień 14, 2009, 23:07:34 »
jak sie robi hard reset i co od dokladnie daje, co zostawia a co usuwa. Po zmianie ROMu okazalo sie ze poprzednio wrane programy dalej siedza w 'urzadzeniu' a w 'usuwanie programow' nie sa one widoczne... nie znajac innego sposobu pomysllem o hard resecie.

Wie ktos moze jak w manili ustawic zebym mial na jakis przycisk do blokowania ekranu?

PS> wyszukiwarka na tym forum jest tragiczna...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 23:50:03 wysłana przez heath »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #353 dnia: Sierpień 15, 2009, 08:50:05 »
wpisuj w polu szukajki tylko kluczowe slowa czyli np. hard reset i ci znajdzie, http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109795.0

przytrzymujac przycisk czerwonej sluchawki mozesz zablokowac urzadzenie....

*

Offline heath

• 36
« Odpowiedź #354 dnia: Sierpień 16, 2009, 00:24:37 »
Wiecie moze jak do manili dodac przycisk blokowania ekranu? w romie orange za kazdym razem jak kliknlem ten przycisk na gorze urzadzenia to po ponownym wlczeniu wyswietlacza mialem blokde, teraz przy sahj3 jej nie mam a bardzo by sie przydala, tzn chcialbym zeby byla pod przyciskiem a nie automtyczna.

Kolejna sprawa to dojscie do progrmow ktore siedza w pamieci. W spv m3000 jak klikalem na 'x' to proces chodzil dalej w tle i zeby go calkiem wylczyc musialem wejsc do system i pamiec i wtedy zabic proces(potem nalazlem na to palikacje). nie moge znalesc tej opcji w sahj3...

Moze ktos polecic:
1. Kilka dobrych klawiatur
2. Kilka dobrych task managerow i organizerow
3. Sa jakies odtwarzacze wideo lepsze od standardowego? bo odpalilem Housa  i widze pixeloze(takie duze polacie jednego koloru jakby nie umial zrobic ladnego przejscia miedzy kolorami) na ciemnych powierzchanich i teraz nie wiem zy to wina kodeka czy zbyt malej ilosci kolorow wyswietlacza. na kompie nie mam tego problemu.
4. Znacie moze jakis dodate kdo manili zebym mial jakis task manager i kalendarz?

Chodzi mi o progrmy jaknajlepiej dostosowane do operowania palcem a nie rysikiem.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 01:06:54 wysłana przez heath »

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #355 dnia: Sierpień 16, 2009, 13:22:35 »
Wiecie moze jak do manili dodac przycisk blokowania ekranu? w romie orange za kazdym razem jak kliknlem ten przycisk na gorze urzadzenia to po ponownym wlczeniu wyswietlacza mialem blokde, teraz przy sahj3 jej nie mam a bardzo by sie przydala, tzn chcialbym zeby byla pod przyciskiem a nie automtyczna.

Kolejna sprawa to dojscie do progrmow ktore siedza w pamieci. W spv m3000 jak klikalem na 'x' to proces chodzil dalej w tle i zeby go calkiem wylczyc musialem wejsc do system i pamiec i wtedy zabic proces(potem nalazlem na to palikacje). nie moge znalesc tej opcji w sahj3...

Moze ktos polecic:
1. Kilka dobrych klawiatur
2. Kilka dobrych task managerow i organizerow
3. Sa jakies odtwarzacze wideo lepsze od standardowego? bo odpalilem Housa  i widze pixeloze(takie duze polacie jednego koloru jakby nie umial zrobic ladnego przejscia miedzy kolorami) na ciemnych powierzchanich i teraz nie wiem zy to wina kodeka czy zbyt malej ilosci kolorow wyswietlacza. na kompie nie mam tego problemu.
4. Znacie moze jakis dodate kdo manili zebym mial jakis task manager i kalendarz?

Chodzi mi o progrmy jaknajlepiej dostosowane do operowania palcem a nie rysikiem.

1. fingerkeyboard - jest topic w tym dziale na jego temat
2. Moze byc zwyczajny homescreen ++ i tam funkcje taskmanagera, organizer standardowy jest dobry a do todaya plugin today agenda się dobrze sprawdza.
3. spróbuj tcpmp - odtwarza napisy, jest temat tez w tym dziale.
4. Manila ma chyba standardowo kalendarz
REGULAMIN !!

*

Offline heath

• 36
« Odpowiedź #356 dnia: Sierpień 18, 2009, 11:16:37 »
no ja nie widze zakladki z kalendarzem w manili... mm tylko ikonke na today screenie...
instalowlem manile z http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=118727.0 moze w jakiejs nowszej wersji jest kalendarz.

*

Offline borkus

• **
  • 200
  • Bastian Borecki
  • Sprzęt: e71
« Odpowiedź #357 dnia: Sierpień 18, 2009, 13:26:39 »
No właśnie moja manilla też nie ma kalendarza i nie działa w trybie poziomym ...
siema, lubie bulki

*

Offline heath

• 36
« Odpowiedź #358 dnia: Sierpień 20, 2009, 11:59:35 »
Ja chyba sprobuje napisac sobie takie cos na homescreen++ moze nie bedzie idelne jak manila ale przynajmniej bede mogl dopisac sobie obsluge kalendarza i innych fajnych rzeczy:D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 12:02:03 wysłana przez heath »

« Odpowiedź #359 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:32:40 »
czy mozna zmienic czcionke w omni,mam zainstalowane spb3 ,jakim mozna to zrobic programem,prosze o mała instrukcje.