Jak to czemu nie wymienił na nowy?
Bo wtedy nie mógłby narzekać;D
No widzisz człowieku, jesteś jedny z tych co dużo "gada" a sprawy nie "kuma". Od razu poleciałem do MM po wymianę bo naprawa mnie nie interesuje. Od razu podbili gwarancję i odbili piłkę od siebie. W serwisie samsunga powiedzieli to samo powinni wymienić . Powiedzieli też że samsung "testuje" na klientach. Napisałem skargę do MM i co odpisali:
Witam
Rozumiemy Pana zdenerwowanie z racji kłopotu, który się Panu przytrafił, niemniej jednak wszystko w Pana przypadku odbyło się zgodnie z obowiązującą w naszym sklepie procedurą. Ze względu na specyficzny charakter towaru jakim jest telefon komórkowy, zakres gwarancji producenta oraz złożoność technologiczną produktu, telefony komórkowe nie podlegają wymianie u sprzedawcy. Problemy techniczne powinny być zgłaszane od razu w specjalistycznym serwisie. Taj też stało się w Przypadku. Niestety wielką nieprofesjonalnością popisał się tu serwis Samsunga, który podał Panu nie prawdziwe informacje. Jest to tym bardziej nie zrozumiałe, że serwis jako punkt czysto techniczny, nie mający nic wspólnego ze sprzedażą, wypowiada się w sprawach na które nie ma żadnego wpływu.
Będąc w POK Media Markt w Szczecinie, będzie mógł się zapoznać z regulaminem, który potwierdza przedstawione tu informacje.
Przykro nam, że mam Pan problem z produktem zakupionym u nas, jednak musi Pan zrozumieć, że zakres gwarancji producenta w pewnych przypadkach jest âsztywnyâ i wyklucza pomoc sklepu w takich jak Pana przypadkach.
Z poważaniem,
Przemysław Kamiński
Z-ca Kierownika Serwisu
Media Markt Polska Sp. z o.o.
Szczecin Spółka Komandytowa
Siedziba Spółki: ul. Al. Jerozolimskie 179; 02-222 Warszawa
Adres marketu: ul. Mieszka I 73; 71-011 Szczecin
tel: +48 91 4814160, mobile: +48 503 185 896
fax: +48 91 4814162
e-mail: kaminski@media-saturn.com
Myślę, że "gadułom" twierdzącym że znalazłem sobie forum do narzekania wyjaśniłem mój problem.