Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy

• 556 Odpowiedzi
  • 145041 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 03, 2008, 15:17:53 »
Witam!!
Mam parę problemów i oczekuję pomocy z waszej strony. Z góry THX
1. Zmieniłem wczoraj wygląd menu start na mały a chciałbym teraz mieć znowu na duży i zapomniałem gdzie ta funkcja była.
2. Jak wgrać certyfikaty do WM dla IE ponieważ potrzebuje żeby się łączyć przez Wi-fi na uczelni oto i one: http://certyfikat.polsl.pl/cacert
3. Jak dodać nowe programy do menu start lub na pulpit oprócz tych co są w ustawieniach->menu.??
4. Prosił bym o linka do GGmobile darmowego bo ściągnołem jakiegoś z tego forum ale jak rozpakowałem to tam pełno plików było i nie wiedziałem co z tym fantem zrobić.
5. w toku...

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung i900 Omnia (NL)
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 03, 2008, 16:18:51 »
1.Ustawienia>System>Duży obraz ( dwa okna które sie pokrywaja- taka jets ikonka)
3.start>Ustawienia>osobiste>Menu (możesz dodać tylko 7 zakładek)
4.Do GGmobile co pobrales bylo ok!!instrukcja instalacji.
Rozpakowujesz archiwum na kompie (.zip)>wychodzi ci plik .cab>wysyłasz go do telefonu (np na karte pamiecia albo moja pamiec)>eksplorerem plikow szukasz pliku z rozszerzeniam .cab >zaczyna sie instalacja.
Samsung Omnia:
PDA: i900XKHH8/XKHH4
TELEFON: i900XXHH9

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #92 dnia: Październik 03, 2008, 16:30:25 »
Ad 2. Jesteś pewny że w ogóle je trzeba instalować? Tzn. czy próbowałeś korzystać z IE bez tych certyfikatów i nie działało?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #93 dnia: Październik 03, 2008, 17:11:27 »
bez tych certyfikatów nie działa:/...ponieważ jest to sieć wewnętrzna i muszą być te certyfikaty ponieważ on się pozniej pyta o login i hasło ktore kazdy student dostaje, w kazdym razie tak mam na lapku jak chce się połączyć a certyfikaty zainstalowalem.
5. Czy w tym telefonie da się wgrać profile/??? w sensie np ogolny, milczący, spotkanie, czy za kazdym razem trzeba zmieniać to w ustawieniach telefonu?? bo np na wykładzie chciałbym sobie go szybko wyciszyć zeby mi tylko wibra dzialala.
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 17:15:26 wysłana przez ficek1986 »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #94 dnia: Październik 03, 2008, 17:23:39 »
5. Da się. Np. SBSH PhoneWeaver, PocketMax phoneAlarm i inne.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #95 dnia: Październik 03, 2008, 17:53:40 »
Człowiek to sie jednak całe życie uczy a w szukajce niewiedział bym co wpisac:D
Napisane: Październik 03, 2008, 17:46:28
nie wiem jak to zainstalować, ściągnołem phone weavera i znowu ten problem, rozpakowuje jedno i mam znowu rar, rozpakowuje kolejny rar a w folderze jest pełno plikow, zrzucam te pliki na phona i wszystkie sa takie same.jeden jest tylko inny i pisze setup ale otwiera mi go opera:/

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #96 dnia: Październik 03, 2008, 18:00:17 »
Może poczytać trochę? Może to CAB a nie RAR? Bo CAB kopiujesz na urządzenie i uruchamiasz. A jak masz plik .exe to uruchamiasz go na PC z podłączonym PDA.

« Odpowiedź #97 dnia: Październik 03, 2008, 18:08:13 »
Ok juz wiem. Poczytałem problem innej osoby i rzeczywiście. Na PC wyskoczylo ze rar a jak zgrałem PPC to byl to CAB.
6. Denerwuje mnie to ze np jak mam pliki w explorerze to jak nacisne jakis zeby go podswietlic to on sie od razu włącza. Np chce usunąć plik CAB to od razu sie wlacza instalacja a ja chce tylko podswietlic zeby z menu go usunąć...jakaś porada????
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 18:13:48 wysłana przez ficek1986 »

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #98 dnia: Październik 03, 2008, 18:20:20 »
usunąć - przytrzymaj na nim rysik i wysunie ci się menu. A tak w ogóle to zainstaluj sobie Total Commandera CE...

*

Offline mordillo

• *
  • 61
« Odpowiedź #99 dnia: Październik 03, 2008, 21:46:57 »
Czy ktos z was probowal moze zmieniac zegar na jakis nie standardowy poprzez podmianke plikow w windows ?
Czy jest to wogóle możliwe ?
HTC Magic
ROM: MyHero 2.0.5 SenceUI

« Odpowiedź #100 dnia: Październik 03, 2008, 23:39:08 »
a co dokładniej Cie interesuje?

http://project.ionized.googlepages.com/pdc lub może bardziej standardowy http://freewareppc.com/download/utilities/lvmtime.shtml (ten chyba posiada możliwość synchronizacji czasu z serwerami ntp)

----
właśnie zauważyłem, że nie chyba nie o pytałeś
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 23:40:59 wysłana przez sleeplessbeastie »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #101 dnia: Październik 04, 2008, 10:42:48 »
a ja mam pytanie czy mozna ustawic jakos w today'u samsung today 2 zeby date pokazywalo zamiast  " pazdziernik 04 (so) "

naprzyklad:

04 pazdziernik 2008 ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline mordillo

• *
  • 61
« Odpowiedź #102 dnia: Październik 04, 2008, 20:21:33 »
mi chodzi o zegar todaya obecnie mam dwa do wyboru ale zaden mi nie odpowiade czy jest mozliwosc podmiany plikow na inne a moze sa gotowe zegary do zainstalowania ?
HTC Magic
ROM: MyHero 2.0.5 SenceUI

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #103 dnia: Październik 04, 2008, 20:42:01 »
a ja mam pytanie czy mozna ustawic jakos w today'u samsung today 2 zeby date pokazywalo zamiast  " pazdziernik 04 (so) "

naprzyklad:

04 pazdziernik 2008 ?
Masz ustawiony nie ten region albo format daty. Na mojej Omni jest : Sobota, 4 pażdziernika 2008

« Odpowiedź #104 dnia: Październik 05, 2008, 11:57:47 »
Witam, podobno człowiek uczy się na błędach. Nic bardziej mylnego. Raz miałem cd-rom jeśli pamiętam firmy LG padł dokładnie tydzień po gwarancji. Stwierdziłem, że nie kupię już nic koreańskiego, tym bardziej że miałem przez pare lat sony-erikssona z seri P900 i 990i. Szukałem coś innego między nokia n96 lub xperia lub vario III adło na Omnie. I to niestety okazał się zły wybór. Ledwo kupiłem go w Media Markt na drugi dzień trafił do serwisu. Za żadne skarby nie udało mi się uruchomić samego telefonu, można korzystać z innych funkcji jak radio, aparat, wi-fi ale cały czas jest komunikat telefon jest wyłączony. Próbowałem inne karty sim innych operatorów i nic. Wydałem 1799pln i teraz muszę czekać aż naprawią lub wymienią. Jestem rozczarowany tą firmą i nawet jeśli będzie działać to niesmak zostanie. Mam nadzieję, że przeczyta to chętny na kupno lub dystrybutor i sumienie go ruszy. Pozdr. Domino67 

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #105 dnia: Październik 05, 2008, 12:00:19 »
Cóż, miałaś pecha. Czy to znaczy, że Omnia to badziew?

*

Offline igor_wsc

• **
  • 190
  • Sprzęt: Hp 614c
« Odpowiedź #106 dnia: Październik 05, 2008, 12:00:37 »
zdaza sie najlepszym, przeciez wszedzie zdarzaja sie sie fabrycznie uszkodzone, wiec  ja raczej bym nie wypowiadal sie na temat ogolu...
Regulamin !!!

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #107 dnia: Październik 05, 2008, 12:01:33 »
Tak Omnia to badziew...  :E A teraz juz Panu dziękujemy za jakże trafną i zmuszającą do refleksji opini na temat w/w telefonu. Pozdrawiam.
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

« Odpowiedź #108 dnia: Październik 05, 2008, 12:03:06 »
Człowieku, i czego oczekujesz od tego forum? Zrobimy ci zrzute na nowy telefon? Co to w ogóle znaczy, że dystrybutora ma "sumienie ruszyć"?
Jak widzisz większość osób na tym forum nie ma problemów z Omnia, więc trafiłeś na felerny egzemplarz.
Ja również kupiłem Omnię 2 tygodnie temu w MM i wszystko chodzi bez jakichkolwiek problemów.

« Odpowiedź #109 dnia: Październik 05, 2008, 12:17:37 »
Człowieku, i czego oczekujesz od tego forum? Zrobimy ci zrzute na nowy telefon? Co to w ogóle znaczy, że dystrybutora ma "sumienie ruszyć"?
Jak widzisz większość osób na tym forum nie ma problemów z Omnia, więc trafiłeś na felerny egzemplarz.
Ja również kupiłem Omnię 2 tygodnie temu w MM i wszystko chodzi bez jakichkolwiek problemów.

Jeśli cię stać to czemu nie. A gdyby nie problemy z tym telefonem to tego forum by poprostu nie było. Czego widocznie nie dostrzegasz. A że twoja chodzi bez problemów może masz szczęście. Do Kojotka nie ty będziesz mi dziękować za refleksje.

*

Offline martino130

• 45
  • Hmmm.......
  • Sprzęt: HTC Touch Dual
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 05, 2008, 12:22:36 »
Domino67, "A gdyby nie problemy z tym telefonem to tego forum by poprostu nie było".
Pierdoły gadasz,poczytaj forum i zobacz ile tematów dotyczy awarii,a ile innych spraw (softu,romów,modyfikacji itp.)
Mój pierwszy HTC też był zwalony fabrycznie,teraz już mam dwa następne po nim....

Nie napiszę że twoje refleksje są hmmmm..... warte.

« Odpowiedź #111 dnia: Październik 05, 2008, 12:41:12 »
No przykra sprawa, że twoja omnia nie działa. Audi też zdarza się nie działać mimo że wiele z ich aut kosztuje równowartość 400 i więcej omni, ale co to zmienia?

Jesteś pierwszą osoba która zgłosiła problem z tym że moduł telefonu nie chce działać, a jak pewnie widzisz jest tu dużo użytkowników omni i nikt takiego problemu nie miał. To prowadzi do wniosku że trafił Ci się felerny egzemplarz, który zostanie wymieniony na gwarancji.

Więc w czym problem, przecież Cię nie okradli, naprawią i będzie działać?

Forum z założenia ma na celu pomagać. Większość pytań odnosi się do ustawienia czegoś w omni, np. nazwy urządzenia Bluetooth.
Omnia jest na WM więc użytkownicy którzy pierwszy raz spotykają się z tym systemem mogą mieć problemy z jego obsługą (WM można dużo zarzucić, ale na pewno nie to że jest super intuicyjny, ale to pewnie też kwestia wprawy), Dlatego jest to forum żeby pomagać mniej zaznajomionym z WM a jednocześnie pomagać bardziej doświadczonym użytkownikom w wykorzystaniu wszystkich możliwości tego PDA

Ewentualnie jeśli chcesz usłyszeć litanie na temat tego jaki to Samsung jest zły to załóż ten topic na forum onetu, tam na pewno Cię poprą.

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
« Odpowiedź #112 dnia: Październik 05, 2008, 12:48:12 »
buhehe :) dobry temat :) człowieku a może po prostu coś pokręciłeś w ustawieniach?? Np. wyłączyłeś radio :P ja mam omnię i jestem zadowolony, szczególnie po zmianie softu gdzie po 28 godzinach nadal mam 100% naładowania (mam nadzieję że za chwilę nie zrobi mi się nagle "bateria rozładowana" ;) ). Nie wiem czemu ale ludzie ciągle żyją stereotypami że Fiat to gówno, że samsung to gówno itd. itd. a wcale prawdą to nie jest. Zależy jak się trafi i jak się dba o sprzęt.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 05, 2008, 12:53:39 »
Domino67
Skoro stwierdziles od razu usterke to dlaczego nie wymieniales telefonu na nowy tylko oddales na gwarancji? MM daje chyba tydzien na wymiane.

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 05, 2008, 12:57:10 »
wymienić można w 10 dni o ile dobrze pamiętam :P

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 05, 2008, 13:01:43 »
Jak to czemu nie wymienił na nowy?
Bo wtedy nie mógłby narzekać;D

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 05, 2008, 13:07:28 »
bo mial o 4 dni wiecej na zabawe a teraz odda do serwisu i bedzie liczyl na zwrot kasy :E

co do omni to hmmm,generalnie samsung sie nie sprawdza w telefonach a tym bardziej w PDA ...
ciekawe kiedy daewoo wypusci swojego pocketa na rynek :E
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

« Odpowiedź #117 dnia: Październik 05, 2008, 13:28:24 »
Jak to czemu nie wymienił na nowy?
Bo wtedy nie mógłby narzekać;D
No widzisz człowieku, jesteś jedny z tych co dużo "gada" a sprawy nie "kuma". Od razu poleciałem do MM po wymianę bo naprawa mnie nie interesuje. Od razu podbili gwarancję i odbili piłkę od siebie. W serwisie samsunga powiedzieli to samo powinni wymienić . Powiedzieli też że samsung "testuje" na klientach.  Napisałem skargę do MM i co odpisali:
 Witam

Rozumiemy Pana zdenerwowanie z racji kłopotu, który się Panu przytrafił, niemniej jednak wszystko w Pana przypadku odbyło się zgodnie z obowiązującą w naszym sklepie procedurą. Ze względu na specyficzny charakter towaru jakim jest telefon komórkowy, zakres gwarancji producenta oraz złożoność technologiczną produktu, telefony komórkowe nie podlegają wymianie u sprzedawcy. Problemy techniczne powinny być zgłaszane od razu w specjalistycznym serwisie. Taj też stało się w Przypadku. Niestety wielką nieprofesjonalnością popisał się tu serwis Samsunga, który podał Panu nie prawdziwe informacje. Jest to tym bardziej nie zrozumiałe, że serwis jako punkt czysto techniczny, nie mający nic wspólnego ze sprzedażą, wypowiada się w sprawach na które nie ma żadnego wpływu.

Będąc w POK Media Markt  w Szczecinie, będzie mógł się zapoznać z regulaminem, który potwierdza przedstawione tu informacje.

Przykro nam, że mam Pan problem z produktem zakupionym u nas, jednak musi Pan zrozumieć, że zakres gwarancji producenta w pewnych przypadkach jest „sztywny” i wyklucza pomoc sklepu w takich jak Pana przypadkach.

Z poważaniem,

Przemysław Kamiński

Z-ca Kierownika Serwisu

Media Markt Polska Sp. z o.o.

Szczecin Spółka Komandytowa

Siedziba Spółki: ul. Al. Jerozolimskie 179; 02-222 Warszawa

Adres marketu: ul. Mieszka I 73; 71-011 Szczecin

tel: +48 91 4814160, mobile: +48 503 185 896

fax: +48 91 4814162

e-mail: kaminski@media-saturn.com

Myślę, że "gadułom" twierdzącym że znalazłem sobie forum do narzekania wyjaśniłem mój problem.

*

Offline CZOUK

• 38
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA 2 + MICRO 8GB
« Odpowiedź #118 dnia: Październik 05, 2008, 13:36:09 »

co do omni to hmmm,generalnie samsung sie nie sprawdza w telefonach a tym bardziej w PDA ...

sprawdza sie.............  ajfon sie nie sprawdza. podlacz ta zabawke do ładowarki i zapomnij o niej to se obudowe spalisz  :E

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #119 dnia: Październik 05, 2008, 13:36:22 »
w ktorym todayu ? bo w kazdym mi inaczej pokazuje a ja uzywam samsung today 2  i za chiny sie nie chce zmienic.. a region mam ten i ustawienia daty tez sa ok

uzywam tylko i wylacznie elementu samsung today 2  i nic pozatym.
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2008, 14:11:45 wysłana przez javman »
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™