1. Cab jest jest wm, jar dla javy. U mnie siedzi to w "moja pamiec" i to, i to instaluje się bez problemu. Wybierasz, gdzie chcesz to zainstalować (karta pamieci, 8/16gb dysk czy pamiec wew. (jak kolwiek innaczej to można nazwać)).
2. Co do tych raportów to nie wiem, nie używam omni jako telefonu, ale pamiętam, że coś takiego było... Zaraz po włączeniu system musi "dojść do siebie", jak używany windows (

). Mi na org. romie od plusa nie działały (w ogole) np. notatki.
3. Jak już wspominałem, nie mam w niej karty sim, ale zauważyłem, że jak wejdziesz w wiadomości, nacisniesz na menu i wybierzesz narzędzia/opcje to masz konta (u mnie są to: "Wiadomosci", "Poczta Outlook" i "Nowe konto..."), jak daję na wiadomości to wymaga karty sim, ale może tam coś znajdziesz...
4. Jeżeli program masz wylaczony, to nie powinnien sam się włączyć. Czyli, jeżeli masz wyłaczone mgg (może tylko czuwać, nie być podlaczonym ze serwerem) to inny komunikator z obslugą gg powinnien się podłaczyć do niego. Tak samo, masz na windowsie: siedzisz na pececie, przesiadasz sie na lapka, na pc jestes podlaczony, na lapku chcesz sie podlaczyc to odlacza te gg z pc i podlacza się to z lapka

Myślę więc, że powinno wszystko działać, jeżeli wszystko będzie dobrze ustawione (konto wap i samo gg plus)
5. Nie wiem, aczkolwiek zawsze w wm miałem tak, że jak chciałem ustawić dzwonek to kopiowałem dwie mp3 do tego my documents. Przecież to do 10 mb, a masz (ja bynajmniej) 165 mb o.O Jak instalujesz wszystko na pamieci wew. to sie nie dziw, ze nie brakuje Ci miejsca. Wsio na ten dyscior!
6. Spb pocket plus, tylko na org. plusowskim romie po zainstalowaniu go, nie działał mi dotyk.
7. Tego to już nie wiem... Widget od samusnga to jest, wg. badziew, który tylko zajmuje miejsce. Najprosciej manile/touch flo wgrać lub jak lubisz burdel, ale wszystko na pulpicie to w spb pocket plus sobie wszystko ustawisz i sie wtedy przydaje pocket clock np.
Podsumuję: Plusowski rom jest shitem, ja go zmienilem na saic3 (oficjalny, najnowszy samsunga) i po 3 tygodniach już sie sypał w moim przypadku, teraz mam od ryrzego wersje lite i nie jestem z niego zadowolony (wywalil 3/4 potrzebnych rzeczy, a system i tak chodzi bardzo podobnie, jak na org. romie od samsunga). Zmien rom i radio najlepiej.