Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy

• 556 Odpowiedzi
  • 143305 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ap0ph1s

• 46
Odp: Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 05, 2008, 13:59:36 »
a masz iphona i spaliłes tak, bo piszesz od rzeczy, nie czytaj tyle wiesci z internetu, bo to przypadki pojedyncze, jak i ta awaria Omni

*

Offline rat

• 6
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 05, 2008, 14:09:10 »
wiesz zakupiles telefon ktorym nie umiesz sie poslugiwa ja uzywam omni i900v  juz od czterech miechow i wszystko dziala jest to telefon dla ludzi z glowa i jest jednym z trzech najlepszych telefonow na swiecie obecnie a jesli byl zepsuty to miales pecha poprostu wymien na nowy .Ostatnio napisalem sobie program do niego ktory sluzy jako pilot do drzwi mojego samochodu i i nnych zeczy.jesli ci nie spasowala omnia to kup sobie aPhona jest dla przecientnych uzytkowniko i jest prosty w obsludze i nic z nim nie zrobisz .  pozdro dla ludzi ktorzy lubia sobie pogrzebac w systemach i cos napisac .
Napisane: Październik 05, 2008, 14:02:29
a jak chcesz miec pewnosc do wymiany jak zepsujesz to kupuj za granica to ci wymienia bez problemu

*

Offline CZOUK

• 38
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA 2 + MICRO 8GB
« Odpowiedź #122 dnia: Październik 05, 2008, 14:44:23 »
a masz iphona i spaliłes tak, bo piszesz od rzeczy, nie czytaj tyle wiesci z internetu, bo to przypadki pojedyncze, jak i ta awaria Omni

wez cwaniaku nic nie mow . sasiad juz 2 zjarał w ciagu 3 tygodni.. zeczywiscie pojedynczy przypadek.... poza tym  mam kolezanke ktora przywiozła "japko" ze stanow i tez zjarała jak zostawila na ładowaniu za dlugo....
prawda jest taka ze to zabawka z kiosku i szkoda gadac i tego forum.......

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #123 dnia: Październik 05, 2008, 15:00:12 »
do wszystkich  - proponuje ochlonac bo niektorzy moga zalowac potem swoich slow...
pozdrawiam
Jachu

*

Offline gatar

• 32
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 05, 2008, 15:20:58 »
Witam.
Domino67 ...odpowiadając na Twoje pytanie pozwolę sobie stwierdzić, że Omnia to nie badziew.
Miałeś pecha trafiając na taki egzemplarz. Jak już Ktoś pisał z HTC miał podobnie.
Osobiście za "badziew" uważam pomoc techniczną Samsunga.
Kilka razy pytałem (e-mail) o soft do Omni, jaki, kiedy, czy w ogóle i odpowiedź
zawsze była taka sama "Aktualizację softu może przeprowadzić lokalny serwis autoryzowany.
W przypadku aktualizacji 'na życzenie' klienta,
proces ten będzie odpłatny." , o czym już pisałem. Podobne odczucia miałem jak posiadałem
odtwarzacz dvd/sacd Samsunga. Próbowałem z Nich, telefonicznie "wycisnąć" nieco więcej niż
z błędnej instrukcji. Nie dało się.  :mad:
Z Omni zaś zadowolony jestem. Nie jest pozbawiona wad, ale to urządzenie, jak dla  b. dobre.

--------------------
pozdrawiam
Gatar

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 05, 2008, 15:42:01 »
z tą odpłatną wymianą softu na życzenie klienta to się nie zgodzę bo mi zrobili to za darmo w ramach gwarancji. Nie wiem gdzie piszecie, gdzie dzwonicie itd. ale wg. mnie najlepiej zawsze dobić się (dodzwonić) do serwisu (autoryzowanego, najlepiej głównego w danym mieście a nawet i kraju). Na infolinii Samsunga usłyszałem że nie ma żadnego nowego softu bo... jest to zwykłe call center, czyli ludzie którzy mają reklamować produkty i odsyłać do serwisu ewentualnie. W serwisie stykają się ze sprzętem na codzień i najlepiej wiedzą o zmianach softu wadach, problemach itp.

*

Offline gatar

• 32
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 05, 2008, 18:27:55 »
z tą odpłatną wymianą softu na życzenie klienta to się nie zgodzę bo mi zrobili to za darmo w ramach gwarancji.
Witam.
Nie trzeba sie zgadzać, czy też nie. Ja napisałem, jakie odpowiedzi otrzymałem TRZY razy
wypełniając formularz kontaktowy na www.samsungmobile.com. Moim zdaniem o jakości serwisu/pomocy świadczą
WSZYSTKIE składowe tegoż: infolinia, telefon do serwisu centralnego/lokalnego/globalnego, formularz na ich stronie
czy też wizyta w serwisie. Jeśli któryś z elementów jest do kitu to, moim zdaniem cały serwis także.
--------------------
pozdrawiam
Gatar

« Odpowiedź #127 dnia: Październik 05, 2008, 18:49:27 »
wiesz zakupiles telefon ktorym nie umiesz sie poslugiwa ja uzywam omni i900v  juz od czterech miechow i wszystko dziala jest to telefon dla ludzi z glowa i jest jednym z trzech najlepszych telefonow na swiecie obecnie a jesli byl zepsuty to miales pecha poprostu wymien na nowy .Ostatnio napisalem sobie program do niego ktory sluzy jako pilot do drzwi mojego samochodu i i nnych zeczy.jesli ci nie spasowala omnia to kup sobie aPhona jest dla przecientnych uzytkowniko i jest prosty w obsludze i nic z nim nie zrobisz .  pozdro dla ludzi ktorzy lubia sobie pogrzebac w systemach i cos napisac .
Napisane: Październik 05, 2008, 14:02:29
a jak chcesz miec pewnosc do wymiany jak zepsujesz to kupuj za granica to ci wymienia bez problemu

Patrząc na twoją pisownię aż się boję twoich programów. Każdy może napisać program do kierowania czy też otwierania drzwi w samochodzie na baterie. Więc czym się chwalisz. Z czego wynika twoja pewność że jest to jeden z trzech najlepszych telefonów na świecie, bo ty masz wszystkie trzy? Jesteś też chamski w stosunku do właścicieli aPhona uważając ich za "przeciętnych". Znam takich co biją cię o głowę intelektualnie a mają aPhona. Radzę pogrzeb gdzie indziej sprawdzisz przy okazji prostatę. To było do gościa o niku Rat.

Nie pisałem tego postu by kogoś obrażać. A jest tu paru gości którzy nie potrafią inaczej, jeśli nie można merytorycznie to lepiej wcale nie odpowiadać. Oddałem do serwisu i mam nadzieję, że jeszcze telefon mnie zadowoli. Co do Media Markt przeszedłem się do serwisu i przeczytałem ich regulamin. Jest niesamowity. W pierwszej części piszą jak się zwraca towar a w drugiej co nie przyjmuje. Właściwie wszystko co sprzedają. Dobrzy są.

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
« Odpowiedź #128 dnia: Październik 05, 2008, 19:16:36 »
Domino powiem Ci że jeszcze nigdy nie miałem problemy z wymianą towaru w MM - nawet monitor który miał dwa bad pixele (pomimo że może mieć nawet i 3 obok siebie) to wymienili mi go od ręki.

A co do Twojego posta to po prostu większość z nas nie uważa, że jak ktoś kupił wadliwy telefon na dzień dobry to że cały SAMSUNG OMNIA jest badziewiem.

Najlepsze jest to, że 3/4 problemów na forum (nawet moich :P ) wynika z nieznajomości środowiska WM, a według mnie każdy kto kupuje jakiś produkt godzi się z jego zaletami i wadami - na rynku jest wiele różnych modeli telefonów.

Mnie rozśmieszył tekst gościa (który stał przede mną w kolejce w sklepie z akcesoriami do pda ) krzyczącego do sprzedawcy że to nie jest telefon, że to gów*o i że z tego korzystać nie można bo ciągle się wiesza... sprzedawca sprawdził tylko ilość programów chodzących w tle i roześmiał się - a ja razem z nim. Szanowny klient odpalił wszystko co możliwe i zamykał... czerwoną słuchawką. No dobra ale jaki morał jest tej historii... wiele osób kupuje omnie jako szpanerski gadżet (nie piszę o nikim konkretnie) i później narzeka że to zły telefon bo po prostu nie potrafią z niego korzystać.

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 05, 2008, 19:50:09 »
O gustach się nie dyskutuje - tyle mówi przysłowie.
O gustach trudno się dyskutuje - tyle widać z forum.
Są tacy co im się iphone podoba - wolno im.
Też są tacy co się im podoba Omnia - święte prawo.
Wyrazić oburzenie z powodu pecha jakim jest trafienie na felerny sprzęt - każdy może, również na forum o ile nie łamie to regulaminu.

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 05, 2008, 20:29:43 »
6 tyg używania i900 to jeszcze trochę mało na bardzo mocne opinie o nim z mojej strony, ale sobie myślę, że Omnia to świetny hardware z kiepskim software (i tu jest potwierdzenie w postaci całego tego szaleństwa z wypuszczanymi co chwila romami). Wygląda to na taki sprzęt 'wpół drogi'. Omnia byłaby niemal idealna, gdyby nie Windows 6 lub gdyby Samsung wykonał wyjątkowo głęboko idącą ingerencję w Windowsa pozwalającą na bezproblemową, prostą i logiczną obsługę paluchem. Bo w sumie powierzchowny kontakt z Omnią jest super - TouchWiz, Touch Player, aparat, parę innych samsungowych gadżetów robi dobre wrażenie, niestety prędzej czy później wejdziemy w szarą rzeczywistość WM6 i tu jest już gorzej, a jak już zestawimy to z egzotyczną rozdzielczością i problemami z niektórymi progsami to niestety obraz ten szarzeje jeszcze bardziej. Ja na prywatny użytek wymyśliłem sobie, że Omnia to taka przedwczesna premiera w stosunku do WM7, który ma być ponoć znacznie bardziej przyjazny dotykaczom. Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś tam WM7 rozwiąże te kłopoty...

Generalnie Omnia spełniła wszystkie moje oczekiwania i mam dokładnie to czego mi potrzeba.
Poniżej oczekiwań jest ekran dotykowy, który w wydaniu samsunga jednak klawiatury hardware nie zastąpi i tego mi brak najbardziej - nadal pisanie nawet krótkich sms i notatek, wprowadzanie danych w małe windowsowe okienka jest dla mnie sporym problemem. Jako osobę korzystającą z TomToma rozczarowuje też jego brak współpracy z GPS. Także 'moduł GSM' (jak tu niektórzy nazywają telefon :smile: ), kontakty, zarządzanie wiadomościami w moim starym Wizardzie z WM5 były o niebo dla mnie wygodniejsze i sensowniejsze niż w Omnii (tu jednak uczciwie muszę przyznać, że zasięg i jakość rozmów, w tym trybu głośnomówiącego jest sporo lepsza niż w HTC - więc znów świetny sprzęt z kulejącym softem). Brak mi też jeszcze jednego hardwareowego przycisku, pod który mógłbym sobie jeszcze z 2 funkcje przypisać do natychmiastowego dostępu bez patrzenia na ekran.
Na duży plus, z wygody którego niejednokrotnie przyszło mi już korzystać to i900 jako pamięć masowa usb - 16GB pendrive to jest coś! Fajne są też wszystkie te umilacze - TouchPlayer, Radio, znów razem ze sporą pamięcią czyni to z Omni przyzwoity mp3 player, pozwala na pokazanie filmu w przyzwoitej jakości. Powyżej przeciętnej aparat foto to też duży plus. No i design oraz rozmiary - wreszcie PDA nie obrywa mi kieszeni.
Omnia ani razu mi się nie zawiesiła, nie zawiodła w trakcie nawigacji, niczego mi nie skasowała, nie przerwała rozmowy, nie zapomniała mnie ani razu obudzić rano, nie wymaga ładowania częściej niż 2-3 x w tygodniu. Więc w sumie to niezawodny sprzęt, choć na kolana rzucony nie jestem, a bez instrukcji obsługi pod ręką, google i lektury forum pdaclub z Omnią ani rusz, niestety.
Bilans w moim osobistym odczuciu wychodzi na 0 - robi to co powinna, warta wydanych pieniędzy, ale bardzo daleko jej do ideału.

To tyle.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 06, 2008, 13:43:36 »
Co do tematu poruszonego przez Domino67, właśnie znalazłem na www.telix.pl taki artykuł:

Nie mniej niż 8 proc. telefonów komórkowych w okresie gwarancji trafia do serwisu

Statystyka ta odnosi się do telefonów komórkowych i wydaje mi się, że wartość ta jest większa dla palmtopo-telefonów ze względu na złożoność oraz większą ilość wbudowanych urządzeń  :proud:. Niestety każdemu może się trafić wadliwy produkt, wada może pojawić się na samym początku (pierwsze uruchomienie  :mad:) jak i później w trakcie użytkowania  :mad: - pierwszy i drugi przypadek tak samo "boli". Życze Wam oby Wasze zabawki były niezawodne przez cały okres swojego życia.

źródło:
http://www.telix.pl/artykul/co-12-13-telefon-komorkowy-trafia-do-naprawy-gwarancyjnej-3,24646.html

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 06, 2008, 13:52:24 »
A tak na marginesie to wg praw konsumenta sklep w którym kupiłeś telefon ma obowiązek wymienić go na nowy w 100% sprawny ponieważ Ty nie kupiłeś go w Samsung Polska tylko w MM... Jeśli rzecz którą kupiłeś była niesprawna od samego początku to MM nie wywiązało się z jakiejś tam umowy (dokładnie nie pamiętam ale wystarczy wpisać zapytanie do google i jakieś wyniki napewno będą). W sklepach typu MM czy Saturn wystarczy że przytoczysz im dosłownie kilka paragrafów, zarządasz rozmowy z szefem serwisu po czym ponownie przytoczysz konkretne artykuły praw konsumenta i jest po sprawie... :) Poza tym jeśli spełniłeś warunki wymiany na inny (cała zawartość pudełka oraz w/w opakowanie w idealnym stanie) to sprzęt wymieniają bez żadnego problemu. Sam ostatnio wymieniłem Lustrzankę na identyczną bo w pierwszym zakupie nie podobała mi się jakość zdjęć. Wydaje mi się natomiast że chciałeś wywołać gorącą dyskusję co Ci się zdecydowanie udało (tzw prowokacja). :)
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline deeper

• 23
    • http://d3s.pl
  • Sprzęt: Samsung Omnia, Omnia 2
« Odpowiedź #133 dnia: Październik 06, 2008, 14:31:38 »
Ale macie problem...

To jest forum, raczej publiczne, kazdy moze wyrazac poglady i przedstawiac swoj punkt widzenia.
Wiec po co te wzajemne nagonki?

Ktos napisal, ze mial taki, a nie inny przypadek, chcial sie  wyzalic i tyle.
Moze niezbyt trafnie podsumowal cale zdarzenie ale to nie jest powod do obrazania sie na wzajem.

Zreszta co to za porownywanie Omnia vs iPhone ?? Przeciez to sa zupelnie inne urzadzenia,
Apple idzie inna droga niz Samsung. Jakos nie widze zwiazku IQ z dokonanym wyborem Apple/Samsung

Co z tego ze na iPhone nie mozna wielu rzeczy robic? takie bylo zalozenie,
przeciez to tak na prawde jest iPod z funkcja telefonu, Omnia to PDA z funkacja telefonu.

« Odpowiedź #134 dnia: Październik 06, 2008, 17:24:21 »
7. Jak wyłączam aplikacje albo wychodze z nich to się nie wyłączaja tylko minimalizuja, trzeba je pozniej wyłączać przez menager. W związku z tym moje pytanko. Jak wyłączacie aplikacje zeby sie całkowicie wyłączały??

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 06, 2008, 17:52:00 »
Domino67, nie mów o dyskusji merytorycznej, kiedy zaczynasz posta od zdania zawierającego słowo badziew.
Miałeś po prostu pecha, i tyle. Poczytaj co napisał kojotek, i skończ mękolić.
(generalnie idąc Twoim tokiem rozumowania mogę stwierdzić, że MM to za przeproszeniem kijowy sklep,
bo sprzęt w nim kupiony się psuje -> vide sytuacja Twoja, jak i kojotka; jasne, rozumiem że możesz być
zawiedziony, itd, ale to nie powód, żeby jechać po wszystkim z góry na dół)

Do wszystkich odnośnie abstrakcyjnej rozdzielczości ekranu, polecam dział o Toshibie G900.
Jest wątek o zmianie rozdzielczości... Tak, wiem, do i900 jeszcze nie ma, ale wystarczy napisać
do autora, żeby dodał opcję dla i900.

Implementacja GPSu niestety jest równie abstrakcyjna jak w i780, ale GpsProxy/GpsGate usuwa problem.

tomek.jaworski, sporo wizyt palmtopów w serwisach jest spowodowanych po prostu kretynizmem użytkowników.
Palmtop NIE jest telefonem komórkowym. Jak deeper słusznie stwierdził, to PocketPC z DODATKOWĄ funkcją
w postaci telefonu.

marsden, niestety każdy mój PPC wymagał dość sporego grzebania w oprogramowaniu, duuużej ilości
eksperymentów i zabaw... Rada: nie wgrywaj koniecznie najnowszego, najbardziej wypasionego ROMu.
Po prostu pousuwaj błędy z tego, który Ci najbardziej podszedł :)

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung i900 Omnia (NL)
« Odpowiedź #136 dnia: Październik 06, 2008, 18:27:39 »
Przez managera :ok:
Samsung Omnia:
PDA: i900XKHH8/XKHH4
TELEFON: i900XXHH9

« Odpowiedź #137 dnia: Październik 06, 2008, 18:41:31 »
witam jestem nowym posiadaczem omnii i od razu nasunely mi sie dwa problemy i  jedno pyt z ktorymi nie umiem sobie poradzic
1) problem z raportami wiem ze byl juz poruszany na forum ale nic mi to nie dalo gdy daje menu w wiadomosciach to pisze tylko opcje MMS i jka zaznaczam ptaszkiem dana funkcje od raportow to nic to nie daje do smsow, nie wiem co z tym robic
2) problem polega na ikonie od kontaktow ktora znajduje sie na glownym menu sa tam cztery miejsca dla najwazniejszych osob :) za pierwszym razem ustawilem tam te cztery osoby i bylo wszystko ok ale po wylaczeniu sie omni zniklo wszystko i moge dodac tylko 2 osoby a pozostale 2 okienka nie reaguja :(
3) to juz nie problem ale pytanie czy z poczatku trzeba formatowac baterie ??

z gory dziekuje za odpowiedzi mam nadzieje ze dobrze opisalem problemy ktore mnie trapia :)

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #138 dnia: Październik 06, 2008, 19:29:46 »
A nie prościej zainstalować program typu WkTask? Od razu można się łatwo przerzucać między programami...

*

Offline gatar

• 32
« Odpowiedź #139 dnia: Październik 06, 2008, 19:37:53 »

3) to juz nie problem ale pytanie czy z poczatku trzeba formatowac baterie ??

Witam.

Baterii, a właściwie akumulatora się nie formatuje (to dotyczy np. dysku twardego),
akumulator się formuje. Ponoć tego typu co w Omni (litowo/jonowy ?) nie trzeba, ale z doświadczenia
swojego i innych warto ze trzy razy na początku naładować na maxa i rozładować do zera.
Akumulator jest  ... jakby "pełniejszy" i dłużej trzyma.
--------------------
pozdrawiam
Gatar

*

Offline budyn78

• *
  • 90
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 06, 2008, 19:51:03 »
witam jestem nowym posiadaczem omnii i od razu nasunely mi sie dwa problemy i  jedno pyt z ktorymi nie umiem sobie poradzic
1) problem z raportami wiem ze byl juz poruszany na forum ale nic mi to nie dalo gdy daje menu w wiadomosciach to pisze tylko opcje MMS i jka

Menu Start -> Obsługa wiadomości -> Menu -> Opcje -> wybierasz konto "Wiadomości" i zaznaczasz "Żądaj powiadomień o dostarczeniu" luzak

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 06, 2008, 19:52:48 »
TBTB - no to masz pecha, że tyle musiałeś w tych swoich PPC grzebać; ja w Wizardzie przejechałem na jednym i tym samym romie od początku po jego kres po  3 latach; a hard resety mogłem na palcach jednej ręki policzyć; co ciekawe jak na razie mam też w omnii ten sam rom od początku - ale mam to szczęście, że nie jest to rom PL, poza tym to nie kto inny a sam producent wypuszcza co chwilę update, a to chyba nie świadczy najlepiej o dopracowaniu softu :) ; jeśli zmienię rom to za jakiś czas jak już rom-maniacy wszystkie przetestują i ogłoszą zwycięzcę  :P
od rewolucji i eksperymentów wolę ewolucję i uczenie się na błędach tych co eksperymentują :)

sens mojego posta był zupełnie, zupełnie inny - widocznie nie potrafię wystarczająco jasno przelać tego na ekran, no cóż.  :(
między innym chciałem nim odciągnąć dyskusję od osobistych wycieczk a skierować ją na drogę wymiany merytorycznych opinii i dowiedzenie na faktach, że i900 to: ... no właśnie, co?

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 06, 2008, 20:15:42 »
Dobra panowie, skończcie tą dyskusję - IMHO marna prowokacja do wojny forumowej. Powinienem napisać wątek "Czy ipaq hx4700 to badziew" bo kupiłem go z drugiej ręki i digitizer miał porysowany...

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 06, 2008, 20:47:58 »
Przywróciłem konto głównie po to, żeby odpowiedzieć wam w tym dziale.

Staram się raczej unikać kontaktu z WM. Nie lubię go. Ale to, co zastałem w Omni całkowicie przekroczyło moje wyobrażenia. Toporne, wolne, a te całe programy od Samsunga to o kant dupy rozbić.
Nie będę się rozpisywał. Dla mnie to po prostu jakieś kolejne chińskie gówno, które ma WM tylko po to, żeby kupili je użytkownicy. A, no i zapomniałem o logo Samsunga, ono jest chyba tylko po to, żeby ten sprzęt jakoś wyglądał.

Gdzie to ma 624MHz? Gdzie to ma 624MHz? k*rwa, może i ma, ale zamula tak, jakby miał góra 300!
Ten GPS cały. Trzy godziny z kitorem z apache'm kombinowaliśmy jak go skonfigurować. Kitor podsumował "jebnij nim o ziemię" po czym wsiadł do autobusu, bo nie mógł już na to gówno patrzeć. Ja po kilku godzinach doszedłem do tego jak to skonfigurować. Niby działa, odbiornik wysyła dane do AM, ale w ciągu 30 minut leżenia na balkonie (a mam ogromny balkon) znalazł AŻ dwie satelity!
Co za moron wymyślił że moduł GSM musi być włączony żeby GPS działał tak nawiasem.

BEZ wyjścia słuchawkowego. BEZ otworu na rysik. Żeby włożyć kartę pamięci, trzeba zdjąć tylną klapkę. Co to, kurczę, N-Gage?!?

Nie popisali się. Wręcz przeciwnie.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #144 dnia: Październik 06, 2008, 21:01:11 »
Przywróciłem konto głównie po to, żeby odpowiedzieć wam w tym dziale.

Staram się raczej unikać kontaktu z WM. Nie lubię go. Ale to, co zastałem w Omni całkowicie przekroczyło moje wyobrażenia. Toporne, wolne, a te całe programy od Samsunga to o kant dupy rozbić.
Nie będę się rozpisywał. Dla mnie to po prostu jakieś kolejne chińskie gówno, które ma WM tylko po to, żeby kupili je użytkownicy. A, no i zapomniałem o logo Samsunga, ono jest chyba tylko po to, żeby ten sprzęt jakoś wyglądał.

Gdzie to ma 624MHz? Gdzie to ma 624MHz? k*rwa, może i ma, ale zamula tak, jakby miał góra 300!
Ten GPS cały. Trzy godziny z kitorem z apache'm kombinowaliśmy jak go skonfigurować. Kitor podsumował "jebnij nim o ziemię" po czym wsiadł do autobusu, bo nie mógł już na to gówno patrzeć. Ja po kilku godzinach doszedłem do tego jak to skonfigurować. Niby działa, odbiornik wysyła dane do AM, ale w ciągu 30 minut leżenia na balkonie (a mam ogromny balkon) znalazł AŻ dwie satelity!
Co za moron wymyślił że moduł GSM musi być włączony żeby GPS działał tak nawiasem.

BEZ wyjścia słuchawkowego. BEZ otworu na rysik. Żeby włożyć kartę pamięci, trzeba zdjąć tylną klapkę. Co to, kurczę, N-Gage?!?

Nie popisali się. Wręcz przeciwnie.

odpisze ladnie i delikatnie "dac chlopu kalamarz to atrament wypije".. i cos Ci jeszcze poradze, trzymaj sie dalej tego co napisales na poczatku i raczej unikaj kontaktu z WM..
a i jeszcze jedno poducz sie geografii :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

• 6211
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 06, 2008, 21:15:54 »
A ja proponuję nie cytować całych postów, do tego będącym bezpośrednio nad postem.

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 06, 2008, 21:16:42 »
Toporne, wolne,

a te całe programy od Samsunga to o kant dupy rozbić.

BEZ wyjścia słuchawkowego.
BEZ otworu na rysik.

Toporny to ty jesteś bo korzystam z kilku programów naraz i ani razu muła nie miałem(nio chyba że w Pl dupiaste sztuki dostaliście)

A Samsung dołączył jakieś programy?

GPS - jak nie umiesz to nie dotykaj.Zresztą co trzeba konfigurować?Wgrałem AM 5.0.5 nic nie robiłem z GPS ani z Am i w ciągu 3 sek złapał koło 20 satelit i fix'a.Może na zadupiu mieszkasz gdzie sygnał z satelity nie dochodzi.

Wyjście słuchawkowe na oryginalne słuchawki Samsunga jest - tam gdzie podłączas ładowarke.

Rysik przyczepiasz do obudowy (jakbys nie wiedział srebrne uszko do rysika).

To się nazywa właśnie "Polak potrafi".Chyba spier***ić.
Samsung Omnia:

*

• 6211
« Odpowiedź #147 dnia: Październik 06, 2008, 21:20:21 »
Toporny to ty jesteś bo korzystam z kilku programów naraz i ani razu muła nie miałem(nio chyba że w Pl dupiaste sztuki dostaliście)

Zapraszam na hx4700...

A Samsung dołączył jakieś programy?

Zapytał user omni...

GPS - jak nie umiesz to nie dotykaj.Zresztą co trzeba konfigurować?Wgrałem AM 5.0.5 nic nie robiłem z GPS ani z Am i w ciągu 3 sek złapał koło 20 satelit i fix'a.Może na zadupiu mieszkasz gdzie sygnał z satelity nie dochodzi.

Tak, tyle że w środku wrocławia pod gołym niebem nie widział  nic, AM nie wykryła automatycznie (też 5.0.5)

Wyjście słuchawkowe na oryginalne słuchawki Samsunga jest - tam gdzie podłączas ładowarke.

Wyjście słuchawkowe to mały lub mini jack... to jest atrapa.

Rysik przyczepiasz do obudowy (jakbys nie wiedział srebrne uszko do rysika).

Tyle że a) on go nie dostał (łOmnia nie jego), b) co to za poroniony pomysł - rysik na wierzchu? Pierwsze co może zdecydować o być albo nie być ekranu w momencie uderzenia w kieszeń.

Staram się być bezstronny, ale w wypadku Omni mi to niestety nie wychodzi. Compaq iPaq h3850 z wm2003 i 206mhz procesorem chodził szybciej.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 21:22:03 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 06, 2008, 21:22:09 »
2. Wrzuc plik certyfikat.cer gdzies do pamieci (chocby do "My Documents"), odpal managera plikow i kliknij na plik z certyfikatem. Zainstaluje sie automatycznie i jesli certyfikat jest prawidlowy, to po polaczeniu wi-fi po okolo 20-30 sekundach od polaczenia powinien wyskoczyc monit o usera i haslo (i domene jesli jest w uzyciu). U mnie tak wlasnie dziala.

X.

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 06, 2008, 21:26:50 »
Cytat: Kajetan Krykwiński link=topic=110998.msg777583#msg777583 date=122332082.
Tak, tyle że w środku wrocławia pod gołym niebem nie widział  nic, AM nie wykryła automatycznie (też 5.0.5)

Tyle że a) on go nie dostał (łOmnia nie jego), b) co to za poroniony pomysł - rysik na wierzchu? Pierwsze co może zdecydować o być albo nie być ekranu w momencie uderzenia w kieszeń.

Staram się być bezstronny, ale w wypadku Omni mi to niestety nie wychodzi. Compaq iPaq h3850 z wm2003 i 206mhz procesorem chodził szybciej.

A włączyłes żeby ci GPS włączał sie razem a programem do nawi?Bo tutaj wiekszość miała odznaczone.

Jak nie dostał rysika to sie niech nie wypowiada.A co do rysijka na zewnatrz.W oeyginalnym futerale do Omni dołączonym do zestawu jets drugi rysik chowany w pokrowcy.
Ja Omnie noszę bez pokrowca z przypiętym rysikiem a poruszam sie w sytuacjacch ekstremalnych i ani jednej ryski nie mam.Zreszta kumpel tak samo.A uderzenia w ekran testowałem osobiście i nic ekranikowi nie było :)
Samsung Omnia: