Pulpit zdalny czyli sterowanie za pomoca Omnii

• 12 Odpowiedzi
  • 4061 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jochen

• 40
  • Sprzęt: Samsung Omnia
Pulpit zdalny czyli sterowanie za pomoca Omnii
« dnia: Styczeń 17, 2009, 23:36:02 »
Witam!

Pulpit zdalny, no właśnie czy jest możliwe sterowanie za pomocą PDA naszym komputerem odległym od nas setki kilometrów? Czytałem, o programach które korzystają z skrzynek pocztowych, do zdalnego dostępu. A może ktoś zna jakieś programy, które oferują bardziej zaawansowany sposób przedstawiania połączenia np. graficzny?

*

Offline barthek

• 265
Odp: Pulpit zdalny czyli sterowanie za pomoca Omnii
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 09:26:10 »
jochen, chyba się za dużo Discovery Science naoglądałeś :P, takie technologie to chyba jeszcze nie z omią :)
Na razie musisz się zadowolić programem teleport.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2009, 10:01:12 »
część PDA ma funkcję zdalnego pulpitu standardowo. Omnia - przynajmniej z moim ROMem - takowej nie posiada. Trzeba wyszperać, czy nie da się doinstalować takiego gadżetu a później już tylko podłączać.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2009, 10:18:10 »
Przeciez jest klient VNC dla WM. Nie uzywalem go, ale mysle ze powinien dzialac :)

*

Offline jochen

• 40
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2009, 10:18:57 »

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2009, 10:43:45 »
Mocha VNC  i inne, jest tego pełno.
REGULAMIN !!

*

Offline jochen

• 40

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2009, 14:30:56 »
Dla zainteresowanych polecam artykuł http://www.modaco.com/content/i9x0-omnia-http-omnia-modaco-com/273858/using-windows-remote-desktop-mobile-with-win-xp/#entry955148

U mnie działa :)

a jest cos darmowego bo z tym nie moge se poradzic! poza tym mam zwyklego xp i tej opcji nie posiadam w swoim systemie! Testowalem RDM+ jest super ale troche drogi moze podacie jakies inne nazwy programow cos jak RDM+ moze znajde cos tanszego a moze darmowego!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 16:02:17 wysłana przez gtc1982 »

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:08:53 »
Darmowa aplikacja WM6 Remote Desktop: http://rapidshare.com/files/95720333/WM6_RemoteDesktop.cab
W XP wlaczamy dostep do pulpitu zdalnego: moj komputer -> prawy key -> wlasciwosci -> zdalny -> zezwalaj uzytkownikom na zdalne laczenie...

I juz ;)

X.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 19, 2009, 07:59:54 »
tak tyle ze w moim xp nie ma tej opcji bo mam XP Home Edition jedynie w opcji zdalny mam tylko z9zezwalaj na wysylanie xaproszen pomocy zdalnej  z tego koputera! i jestem w kropce

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 19, 2009, 12:03:02 »
tak tyle ze w moim xp nie ma tej opcji bo mam XP Home Edition jedynie w opcji zdalny mam tylko z9zezwalaj na wysylanie xaproszen pomocy zdalnej  z tego koputera! i jestem w kropce

Przeciez dostales odpowiedz na swoje pytanie. VNC.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 19, 2009, 21:17:55 »
Potwierdzam VNC dziala na Omni. VNC Serwer mozesz  instalowac na PC z dowolna wersją WIN, bez wzgledu na obsluge zdalnego pulpitu M$. No i do zalet nie jest konieczne tworzenie dodatkowego konta. dziala szybko nawet calkiem znosnie przez GPRS.

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 15, 2009, 18:48:08 »
To ja sie podłączę do tematu i zapytam o taką rzecz:
Ze swojego laptopa łączę się z firmowym serwerem poprzez VPN.
Pamiętam, że i VPN i Logowanie do konta na zdalnym pulpicie wymagało wielu haseł i parametrów, które należało wstukać.
Teraz na swoim laptopie mam 2 ikonki: jedna uruchamia połączenie VPN a druga loguje mnie na serwer i na ekranie dostaję widok naszego serwera, który jest oddalony o "setki kilometrów" :-) Dzięki temu mam wgląd do wszelkich plików zapisanych na serwerze oraz możliwość zdalnego korzystania z wielu aplikacji (CRM, system fakturowania, system magazynowy).
Jakiego programu powinienem użyć, żeby dostać tą samą możliwość? Dodam, że nie istnieje absolutnie żadna możliwość zainstalowania czegokolwiek na serwerze z którym chciałbym się łączyć (dysponuję jedynie hasłami).
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)