Martwe piksele w Omini!!

• 36 Odpowiedzi
  • 5536 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Martwe piksele w Omini!!
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:29:41 »
u mnie tez czysto ale gps uzywam tyle co nic ..  wiec moze dlatego... ostatnio obczailem ze jak mocniej przejade paluchem po ekranie bedac  np. w menu wiadomosci (biale tlo) to widac przez chwile taka smugę :D jak by ten krysztal tam plywal, chyba mi szybka zmiekła albo ja za mocno napitalam po omni :D
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:59:53 »
Nie przejmuj sie Javman ja mam to samo jak mocniej przejade...a co do białej plamy to dziwne zeby od GPS bo on jest u góry urzadzenia...a skoro biała plama jest IDEALNIE w miejscu nagrzania to uwazam ze to od tego..wystarczy na zdrowy rozum sie zastanowic...a poza tym nie raz wiedziałem lepiej od fachowców a w szczególnosci podważam wiedzę fachowców z korporacji samsung...postawie jednak na przegrzanie LCD od procka.

*

Offline $ROGAL$

• **
  • 117
  • Sprzęt: Nexus 6p, Xiaomi RN4x
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 29, 2009, 10:00:01 »
Podobno powoduje to moduł GPS. I podobno co czwarta tak ma:
http://www.modaco.com/content/i9x0-omnia-http-omnia-modaco-com/279543/bright-spot-on-omnia-touchscreen/#entry961339
Ta "teoria" raczej odpada, bo u mnie tez jest ta plama (widoczna tylko na bialym tle), a GPS wlaczylem 2 razy na 5min i to juz po tym, jak zauwazylem plame :p

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 29, 2009, 10:14:47 »
Czy to jest mniej więcej na wysokości zewnętrznej karty pamięci?

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 29, 2009, 12:29:51 »
Tak
Napisane: Styczeń 29, 2009, 12:29:15
to jest od procka jak nic..od temperatury za wysokiej.Lub od jakiegos podzespołu który może wytwarzac jakies pole elektromagnetyczne lub cos w tym stylu ale NAPEWNO nie od GPS-u..poprostu nie jest to w tym miejscu.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:55:45 »
ale lcd chyba nie ma klopotow z polem elektromagnetycznym ?   moze od temp. ale ona nie jest znowu az takl wysoka, zrobi ktos fotke zeby to zademonstrowac ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 13:59:28 wysłana przez javman »
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:40:31 »
ale lcd chyba nie ma klopotow z polem elektromagnetycznym ?   moze od temp. ale ona nie jest znowu az takl wysoka, zrobi ktos fotke zeby to zademonstrowac ?

wczoraj ogladałem film bez konwersji czyli w wysokiej rozdzielczosci i musze powiedzieć z epo dotknieciu klapku ustami temperatura była na tyle wysoka zeby po 2 sekundach trzymannia zabrac szybko usta z uczuciem parzenia wiec co do tej temperatury to nie jestem pewien.Niezle grzeje ten proc..a trzeba wziasc poprawke na to ze to klapka..w srodku temperatura jest znacznie wyzsza.