Przywaracanie po formacie??!!pilne !!!

• 3 Odpowiedzi
  • 851 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline suer2

• *
  • 62
  • Sprzęt: Regulamin - avatar !! Samsung Omnia i900 8gb
Przywaracanie po formacie??!!pilne !!!
« dnia: Maj 02, 2010, 15:57:40 »
wiec tak witam was wszystkich ...dziś niechcący zamiast przycisku anulujacy format w samsungu kliknołem na zla słuchawke i wiadomo co sie stało szybko wyciagnołęm baterie ale to nic nie dalo - wiadomo :( .... rzec na ktorej zazwyczaj wszystkim zalezy to są numery telefonów w moim przypadku to nie odbiega od normy wiec czy da sie je jakos odzyskać numery??!!!!!! ewentualnie wiadomosci rowniez !?dzieki z góry pozdrawiam i nie cierpliwie oczekuje odpowiedzi :E
regulamin!

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
Odp: Przywaracanie po formacie??!!pilne !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 02, 2010, 16:55:28 »
ludzi dzielimy na tych, którzy robią backupy, i takich którzy dopiero będą je robić  :E
po pierwsze: po co ten bold przez całego posta? w niczym nie pomaga.
po drugie - raczej nie odzyskasz. kiedyś miałem podobną sytuację, spróbowałem zwykłym programem do odzyskiwania danych - najpierw podłączając za pomocą WM5Storage PDA do komputera, używając pamięci wewnętrznej jako dysku wymiennego. ale nic nie dało się odzyskać - więc raczej u Ciebie też nie pomoże.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2010, 17:03:41 »
odzyskiwanie danych z nośników flash to bardzo skomplikowana sprawa, trzeba się dobrać do kontrolera pamięci. Niech będzie, że na domowe warunki odzyskanie danych jest nierealne (API surowego odczytu danych odczyta tylko to, co poda kontroler, czyli pustkę).

Też kiedyś musiałem "odzyskiwać dane", z tym wyjątkiem, że nie dopuściłem do formatowania, ale system był w stanie agonalnym. Wybootowałem go z ramdysku i wyekstraktowałem dane.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline suer2

• *
  • 62
  • Sprzęt: Regulamin - avatar !! Samsung Omnia i900 8gb
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2010, 19:36:37 »
dzięki wlanie jak wymieniał jeden użytkownik tak samo chciałem odzyskać dane ale to przecież wszystko jest na pamięci urządzenia wiec duuuuza lipa  a nie zapisywałem wcześniej bo nie miał nawet jak ... to był wyjątek bolesny ..... coś sprawdzę nowe Romy :E
regulamin!