Przesyłanie danych

• 5 Odpowiedzi
  • 1232 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline myszaxp

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB
Przesyłanie danych
« dnia: Październik 13, 2008, 20:42:00 »
Witam,
próbuje wgrać automape z mapami około 2 GB. Wraz z postępem instalacji transfer się zmniejsza. Dlaczego? Jak wrzucacie większe pliki do pamięci telefonu?? Macie stabilny transfer?. Czy u was też występuje efekt spadku transferu? Mi spada do 32 kb/s. Myślałem że aktualizacja romu pomoże nadal kiszka
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2008, 21:07:45 wysłana przez myszaxp »

*

Offline MariuszNM

• 29
  • Sprzęt: Newton ->  Psion Series3 -> Psion Series 5 -> Zaurus -> Simpad -> Mio P550 -> Mio A701 -> SGH I900 Omnia
Odp: Przesyłanie danych
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2008, 22:29:19 »
To znany problem ActiveSync - spróbuj instalować w trybie pamięci masowej. A w AM przy wyborze urządzenia wybierz wtedy "Czytnik kart".

*

forester

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2008, 23:50:52 »
Witam,
próbuje wgrać automape z mapami około 2 GB. Wraz z postępem instalacji transfer się zmniejsza. Dlaczego? Jak wrzucacie większe pliki do pamięci telefonu?? Macie stabilny transfer?. Czy u was też występuje efekt spadku transferu? Mi spada do 32 kb/s. Myślałem że aktualizacja romu pomoże nadal kiszka
Witaj chyba nigdy nie instalowałeś nawigacji w pda ponieważ plik instalacyjny do AM jest wielkości ok. 35 Mb i idzie bardzo szybko a mapy dogrywasz na kartę pamięci przez pamięć masową.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2008, 22:54:06 »
witajcie !
od 3h mam wymarzoną omnie.. i chciałem sobie przegrac jakies mp3 na karte wbudowaną w komofona .. i tu pojawia sie problem .. przeszukałem całe forum na temat oni i nie wiem .. jak przegrać muzykę na karte i jak ją zobaczyć w telefonie w odtwarzaczu ..
pomocy

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2008, 09:58:30 »
W ustawieniach poszukaj zmiany trybu USB i ustaw pamięć masowa

*

Offline myszaxp

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2008, 11:01:04 »
Faktycznie poszło znacznie szybciej. Dzisiaj dla Odmiany spróbowałem przeżucić film 700mb z mojej pamięci na karte pamięci i efekt jest ten sam spadek trasferu :( na początku jest około 1200 kb/s a po 25% przeżucania było około 400 i dalej spadało :( Macie jakąs rade na to ?