Przestawiona godzina

• 4 Odpowiedzi
  • 2031 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
Przestawiona godzina
« dnia: Wrzesień 10, 2009, 08:24:43 »
Witam,
tego jeszcze nie miałem, rano włączyłem omnię, żeby sprawdzić godzinę - była 6:10, chociaż w rzeczywistości była już 7:00.
Wieczorem, jak ostatnio patrzyłem czas był ok.
Nie synchronizowałem telefonu z komputerem już od pół roku, więc to nie ta przyczyna. Mógłbym się jeszcze domyślać przyczyny, gdyby różnica była równo godzinę, ale 50 minut?
Normalnie strach mnie obleciał - nie cierpię nosić zegarka na rękę, ale widzę, że muszę sobie sprawić jakiś backup.

ssn

*

Offline avid.pl

• **
  • 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
Odp: Przestawiona godzina
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2009, 08:39:51 »
Miałem to samo. jakieś dwa dni temu. nie wiem co się stało. podłączałem omnie do komputera w trybie pamięci masowej.
Nokia E71

*

Offline ArchieX

• 37
  • Sprzęt: Omnia SAHJ1
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2009, 11:13:30 »
Jaki ROM?
Ja na Romie RyLite4 co jakiś czas (zwykle w okolicach uruchamiania AutoMapy, choć nie po każdym) mam wywrót godziny i daty - godzina ucieka na losowo wybraną, data natomiast najczęściej ...do stycznia 2036 roku.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 10, 2009, 11:31:45 »
Mam stary, dobry SAHH7 :), to pierwsza taka sytuacja, data była ok...
Jestem na urlopie, telefonu używam w tej chwili tylko jako zegarka i budzika... nic nie uruchamiam, nie synchronizuję... bez WIFI, bez BT... na wszelki wypadek dzisiaj wyłączyłem automatyczne aktualizowanie godziny (zresztą tez włączone od nowości). I właśnie niedawno (10:20) dostałem monit, czy chcę zaktualizować godzinę. Oczywiście po zajściu szybko sobie sam zaktualizowałem ręcznie. Ale kliknąłem tak. Na razie OK. Mam nadzieję, że się nie powtórzy, ale wolę mieć pewność niż nadzieję.

*

Offline darecki77

• 13
  • Sprzęt: Omnia w Orange
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2009, 20:35:11 »
Witam,

na moim pomarańczowym Romie taka sytuacja pojawiła się przy podłączeniu telefonu do pamięci masowej (karta). Data przestawiła się na styczeń 2007 a godzina około 2h do tyłu.

pozdrawiam

darecki_77
Darecki_77