Przenoszenie programow - problemy :(

• 8 Odpowiedzi
  • 1763 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
    • capzone.pl - fullcapy, snapbacki
  • Sprzęt: HTC One
Przenoszenie programow - problemy :(
« dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:38:32 »
Hej
Przegladalem watek na www.samsung-omnia.org na temat zwiększenia pamięci ROM i przenoszenia programów z np. Program Files na urządzeniu na kartę SD.
Zainstalowałem SKTools gdzie jest opcja Move Data.
Ale nie wiem jak przeniesc i czy da się w ogóle przeniesc zawartosc folderów z SPB Mobile Shell3 czy S2U2.
Jak przeniosłem S2U2 na kartę SD to przestało mi się uruchamiać :(
Czy ktoś z Was ma może doświadczenie może z przenoszeniem aplikacji na pamiec?

*

Offline axis

• **
  • 200
Odp: Przenoszenie programow - problemy :(
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2009, 19:28:27 »
witam
a nie lepiej przenieść z programów files na kartę poprzez activesync
pozdrawiam

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2009, 20:44:49 »
witam
a nie lepiej przenieść z programów files na kartę poprzez activesync
pozdrawiam
hmmm tylko czy przy takim przenoszeniu sa automatycznie zmieniane wpisy w rejestrze ?
bo z tego co sie orientuje to chyba nie ...
wiec jak przeniose programy przez AS w inne miejsce a wpisy w rejestrze pozostana stare to nieodpale programu...

*

tomwil

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2009, 21:41:30 »
duza część programów nie uruchomi się z karty gdyż docelowa jest dla niej pamięć urządzenia

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2009, 21:48:01 »
duza część programów nie uruchomi się z karty gdyż docelowa jest dla niej pamięć urządzenia
tomwil wiem o tym ale jezeli mnie pamiec nie myli czytalem na ktoryms zagranicznym forum ze ktos przenosil na moja pamiec bodajze wlasnie SPB Shell i pisal cos o jakis bledach pojawiajacych sie czasem ...
chcialbym jak najbardziej odchudzic ilosc softu w urzadzeniu tak zeby miec jak najwiecej ROM ;)

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2009, 22:25:36 »
SPB Shella trzeba zostawic w pamieci glownej.

co do reszty - http://www.samsung-omnia.org/how-to/save-device-memory-internal-memory-rom-32-steps/

poza tym; SKTools oraz Advanced Configuration Tool pozwalaja poprzenosisc sciezki dla katalogow typu cache, history z przegladarek na zewnetrzna pamiec. a takze przesunac niektore biblioteki (np. .net 3.5). jesli na omnii masz automape to mozna tez pozbyc sie jednego pliku i odzyskac okolo 6mb pamieci

i skasuj "\Windows\AppMgr"
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2009, 22:41:56 wysłana przez sdsi »

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2009, 23:18:47 »
SPB Shella trzeba zostawic w pamieci glownej.

co do reszty - http://www.samsung-omnia.org/how-to/save-device-memory-internal-memory-rom-32-steps/

poza tym; SKTools oraz Advanced Configuration Tool pozwalaja poprzenosisc sciezki dla katalogow typu cache, history z przegladarek na zewnetrzna pamiec. a takze przesunac niektore biblioteki (np. .net 3.5). jesli na omnii masz automape to mozna tez pozbyc sie jednego pliku i odzyskac okolo 6mb pamieci

i skasuj "\Windows\AppMgr"

HEHEH te 32 steps przegladalem ale nie wszystko stamtad moge zastosowac ;)
czasem niektorych katalogow czy wpisow w rejestrze po prostu nie mam ... :O
co do przesuwania biblotek .net 3.5 to instaluje mi sie to w urzadzeniu nawet jak podaje jako sciezke instalacyjna moja pamiec?;)

o jakim pliku pisales w odniesieniu do AM ?
czy w \Windows\AppMgr sa jakies pliki tymczasowe? ;)

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 24, 2009, 14:17:08 »
skasuj ten plik z foldeu w pamieci glownej Auomapa EU, a AM uruchamaiaj z analogicznego pliku na karcie pamieci, pozbawionego dwoch podkreslnikow na poczatku nazwy (popraw skrot AM dowiazujac go do tego pliku).

biblioteki .net 3.5 po zainstalowaniu w pamieci glownej mozna przesunac na moja pamiec za pomoca narzedzia SKTools (opcja MoveDLL)

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 25, 2009, 00:58:11 »
witam
tak jak pisałem ja np gry czy programy wszystkie przeniosłem na kartę i wszystkie uruchamiają sie
np,smartmovie,packetmusic,photo viewer pro,pro ton,rejestracje,spb backup i inne
gry np bubbles,zuma,the sims 3 i inne po prostu zainstalowałem je i skopiowalem z programów files
na kartę potem wykasowałem w opcji usuń programy i uruchamiam je z karty śmigają idealnie
a automape można wgrać bezpośrednio na kartę poprzez czytnik kart i masz ja wtenczas na karcie
pozdrawiam