Kilka pytan odnośnie Samsunga Omnii - POMOC

• 5 Odpowiedzi
  • 1289 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytan odnośnie Samsunga Omnii - POMOC
« dnia: Październik 04, 2008, 23:06:05 »
Cześć.

Szukałem odpowiedzi na moje pytania, ale nie wszystkie znalazłem.

1. Jak włączyć video-rozmowy w Omnii?
2. Jeszcze nie miałem możliwości zaobserwowania, czy w Omnii bateria się rozładowuje normalnie czy tak jak w Nokii, gdzie zejdzie jedna kreska a potem szybko wszystkie?
3. Czy da się zmienić ikonę zainstalowanego programu? Np. nie podoba mi się ikona programu PocketXPDF. Pamiętam, że przy aplikacjach java, otwierało się archiwum w rarze i zmieniało icon.png na inny edytowany przez siebie, przynajmniej ja tak robiłem.
4. Jakie aplikacje warto zainstalować na Omnii? Mam aktualnie AutoMape 5.0.5, PocketXPDF i Mobilne Gadu.
5. Czy można zmienić nazwy folderów np. My Documents na Moje dokumenty lub np. Moja pamięć na cokolwiek innego?
6. Jaką folię na LCD kupić? Kupiłem folię poliwęglanową i nie wiem czy dobrze zrobiłem.  :worried:
7. Czy są futerały na Omnię typu takiej skarpetki jak np. na iphone lub ipoda?
8. Czy Omnia to w końcu PocketPC czy Smartphone?  :P

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Kilka pytan odnośnie Samsunga Omnii - POMOC
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2008, 00:34:11 »
Ad. 8. Omnia to PocketPC dodatkowo z modułem GSM. Smartphone to urządzenie z Windows Mobile ale bez dotykowego ekranu.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2008, 07:08:41 »
Bateria w Omnii rozladowuje sie normalnie, tzn stosunkowo dlugo trzyma 100 % a potem wzglednie liniowo schodzi.
Nie ma jakiego nadzwyczajnego skoku w dol.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2008, 10:06:43 »
wg mnie wszystkie rzeczy o ktorych piszesz da sei zrobic..  nie wiem jak ale da sie  bo widzialem juz naprawde niezle mody na omni lacznie ze zmiana tla menu itp.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2008, 11:05:50 »
Tak tylko ja nie chcę się bawić w jakieś mody i przeróbki.  :-|

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2008, 12:51:34 »
Cześć.

Szukałem odpowiedzi na moje pytania, ale nie wszystkie znalazłem.

1. Jak włączyć video-rozmowy w Omnii?
2. Jeszcze nie miałem możliwości zaobserwowania, czy w Omnii bateria się rozładowuje normalnie czy tak jak w Nokii, gdzie zejdzie jedna kreska a potem szybko wszystkie?
3. Czy da się zmienić ikonę zainstalowanego programu? Np. nie podoba mi się ikona programu PocketXPDF. Pamiętam, że przy aplikacjach java, otwierało się archiwum w rarze i zmieniało icon.png na inny edytowany przez siebie, przynajmniej ja tak robiłem.
4. Jakie aplikacje warto zainstalować na Omnii? Mam aktualnie AutoMape 5.0.5, PocketXPDF i Mobilne Gadu.
5. Czy można zmienić nazwy folderów np. My Documents na Moje dokumenty lub np. Moja pamięć na cokolwiek innego?
6. Jaką folię na LCD kupić? Kupiłem folię poliwęglanową i nie wiem czy dobrze zrobiłem.  :worried:
7. Czy są futerały na Omnię typu takiej skarpetki jak np. na iphone lub ipoda?
8. Czy Omnia to w końcu PocketPC czy Smartphone?  :P

1. musisz być w zasięgu 3g i Twój rozmówca też, musisz mieć uruchomione 3g przede wszystkim.
2.bateria w Omni "pada" liniowo tak jak już wcześniej wspomniano. (jeżeli trafisz na soft SAHH5 to od razu zmień go :) )
3. czy wygląd ikonki ma tak duże znaczenie? przecież ważne żeby program działał!
4. każdy instaluje co mu potrzebne. Jedni zainstalują 10 programów do nawigacji a inni 10 playerów... co kto lubi.
6. ja osobiście kupuję folię brando, nie jakiś poliwęglan.
7. wejdz na allegro i masz duuuużo gratów.
8. Omnia to PPC z modułem telefonu.