podejrzewam, że ikonki sa za małe i w VGA robią sie nieczytelne.
@marsden - jak ci się obsługuje Doktopa w Omni? chodzi mi o wpisywanie znaków? Podejrzewam, że przez ten rysik, skończy się na pisaniu wyłaczonym długopisem

Ja uzywam doktopa na kaiserze - po przyzwyczajeniu się - daje radę (choć pacjenci nieprzyzwyczajeni dziwnie patrzą jak go rozkładam

), ale prawde mowiac najlepiej mi sie uzywalo doktopa i pisalo rysikiem na PalmOS gdzie pole wprowadzania znakow niczego nie zaslanialo.
Testowałem przez chwilę doktopa na Toshibie g900 (QVGA czyli podobnie jak Omnia tylko 4x więcej pixeli) - chodził bez problemu. Doktop używa zdaje się silnika IE i jeśli IE działa, to i doktop będzie.
Windowy doktop ma wkurzajacą właściwość, mianowicie jeśli się zawahasz na moment wprowadzając nazwę preparatu, to kolejny znak zaczyna wyszukiwanie od początku - nie wiem czy gdzieś się da to przestawić lub wyłączyć, parę razy prosiłem załogę MP o wsparcie, oczywiście bez skutku.
Co do słownika, to używam progamu Lingus i baz z PCetowego YDPdict, chetnie sprawdzę te darmowe, ale przydałby się czasem jakiś typowo medyczny.
Co do baz pacjentów na PPC, to jeśli nie zapomnę podeślę linka z domu do forum gdzie takie programiki są omawiane. w razie czego PM.