Zepsuta Omnia POMOCY!!! "płyta główna"

• 15 Odpowiedzi
  • 5652 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zepsuta Omnia POMOCY!!! "płyta główna"
« dnia: Luty 15, 2010, 19:04:26 »
Witam

Mam problem z moim Samsungiem SGHi900 Omnia , Mianowicie zauwarzyłem że po pewnym czasie urzytku przestawał działać głośnik
, raz działał raz nie , po zresterowaniu telefonu znów działał . Potem było jeszcze gorzej i wogóle nie grał ale kiedy robiłem zdjęcia to dzwięk migawki był , po wyłączeniu aparatu klikając klawisz wydawał dzwięk przez ok. 20 sek . Ta usterka naprawiła się po jakimś czasie sama  Ale niestety zaczoł się psuć ekran. Telefon nie uruchamia się z kartą sim lecz bez ,właczał się bez probilemu dzwięk działa cały czas ale po wygaszeniu ekranu wyłącza się ekran na dobre i potrzebny jest reset... Inaczej nie działał ekran. HELP HELP HELP !!! naprawde niewiem co z tym zrobić zmieniałem juz Soft 5 razy i cały czas na inne.  To nic nie daje. tel. dalej jest popsuty i nikt kto się zna niechce podjąć się naprawy tego tel . Więc co mam zrobić ???     :( :( :( :(

Proszę o bezwłoczną odpowiedz

Z góry dziękuję wszystkim którzy chociaż przeczytali ten temat . :mrgreen:

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Zepsuta Omnia POMOCY!!! "płyta główna"
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2010, 20:01:06 »
ja bym wgral firmowyy rom samsunga i oddal na gwarancje.. a  jak nie masz   o i tak czeka cie serwis, najlepiej autoryzowany i popytaj ile to moze kosztowac, powiedzmy ze do 200 zl oplaci sie naprawiac.. i tak powiedz ze tyle mozsz wydac...
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2010, 21:01:41 »
Niestety ale przez głupote wywaliłem fakture z allegro i w Salonie ORANGE bez dowodu kupna nie przyjmuja na reklamacje , Jednego gościa zapytałem w servisie czy robi telefony , zapytał się mnie a jaki masz telefon , A Omnie . A to nie ja nie robie ... a na stole miał chyba z 6 sony-ericssonów.  Nadal nie wiem co mam zrobić z tym fantem ;/     :( :( :( :( :( :( :( :(

Niewiem nawet co wymienić czy tasmy czy płyte główna czy dotyk ?? 

Proszę o dalszą POMOC może ktoś wie o co chodzi w tej złomni  :( :( :(  :S :S

*

Offline COBRA218

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2010, 07:16:14 »
Ja doradze ci poprostu nastepnym razem nie pic za duzo i nie rzucac telefone opisane problemy to poprostu winna urzytkownika bo jak by siadlo cos w omnii to bys mial cegle a nie tele ktory sie co jakic czas wlacza do zycia

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2010, 22:17:08 »
Ja doradze ci poprostu nastepnym razem nie pic za duzo i nie rzucac telefone opisane problemy to poprostu winna urzytkownika bo jak by siadlo cos w omnii to bys mial cegle a nie tele ktory sie co jakic czas wlacza do zycia

TO FORUM MA POMAGAĆ !!! a ty się cwaniakujesz, Tak jest jak się zielonego pojęcia nie ma i pisze głupoty bele post był !!!
Ja wyraźnie prosze o pomoc a nie o wytykanie " co mam robić ,a czego nie " Proste jak niewiesz o co chodzi to ryj w kieszeń. !!!!!!

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2010, 22:56:13 »
wgraj porządnie jakis oryginalny ROM, sprawdź w ustawieniach w wersji czy na pewno wszystko się wgrało, wyczyść całą pamięć w telefonie, zrób HR, a najpierw się opanuj, poćwicz ortografię i pisanie na komputerze, bo coś ci niezbyt to wychodzi
pozdro
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2010, 17:52:51 »
Jeżeli nie pomoże wgranie ROM, to spróbuj rozkręcić Omnię i sprawdzić, czy płyta nie jest gdzieś nadpalona, czy wszystko styka. Wygląda na to, że Omnia umiera powoli i w męczarniach. Nie sądzę, żeby ta usterka powstała sama z siebie, chociaż czytałem o przypadkach, w których Omnia zaliczała zgon po zostawieniu jej w aucie w ciepły, letni dzień.

OT:
@folekkutno
Jak wrażenia po przesiadce z i780? Różnica w ekranie znacząca? Zastanawiam się nad zamianą Omnii właśnie na i780.
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2010, 22:49:43 »
@kozunio12
nie wiem czy dostałeś PW bo coś forum wariowało to troche tez poofftopuje  :E
omnia ma dużo bardziej czuły dotyk i o wiele czytelniejszy ekran, zwłaszcza w słońcu
nadal tęsknie za klawiaturą z i780, pisanie paluchem na dotyku to po prostu masakra w porównaniu z klawiaturą z i780
ogólnie omnie traktuje jako gadżet, i780 jako narzędzie komunikacji chyba lepiej się sprawdzał, przynajmniej w moim przypadku gdzie sporo smsowałem

edit:
aha, jednak dostałeś, jakieś dziwne rzeczy się dzieją, nie wyświetlało mi, że mam jakieś nowe wiadomości na PW
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 22:52:33 wysłana przez folekkutno »
i8000+i600=i8600 :D

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 06, 2010, 11:22:40 »
Główną usterką w mojej omni jest to że gdy wygaszam ekran przyciskiem u góry fona ekran sięwyłacza i nie włacza sięjuz wcale  ;/;/;/

*

Offline kozunio12

• 318
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2010, 13:22:02 »
Tzn urządzenie się zawiesza, czy ekran się nie włącza? Po starcie ekran działa?

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 06, 2010, 13:24:20 »
A robiłeś chociaż HR?
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

Odp: Zepsuta Omnia POMOCY!!! \"płyta główna\"
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 06, 2010, 15:30:55 »
Tzn urządzenie się zawiesza, czy ekran się nie włącza? Po starcie ekran działa?
Znaczy się w sumie 3 usterki . 1 - po wygaszeniu ekran wyłacza sięi juz wogóle nie włącza , dopiero po RESET działa. 2 - aparat niechce sie właczyć , pisze ładowanie i nic z tego ;/ . i 3 czasem przy właczaniu telefonu gra muzyka jak by się właczał a ekran czarny i nic . Aha i jeszcze jest taki mały mankament ze włacza się tylko pod ładowarką a potem chodzi juz bez .

Połączone: Marzec 06, 2010, 15:34:07
A robiłeś chociaż HR?
Tak oczywiście robiłem  Hard Reset , to nie pomogło postanowiłem zmienic sofcik na 6.1 z plusa. To także było daremne. Prosze o dalsze wskazówki lub o konkretną pomoc . mam juz powoli dosydź tego szajsu ;/. Z góry dzięki.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 15:34:07 wysłana przez adamrz18 »

*

Offline kozunio12

• 318
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 06, 2010, 15:55:43 »
Wgraj sobie WM 6.5 b21876 od Ryrzego. Chodzi najstabilniej jak do tej pory. Opisywane problemy z aparatem i wygaszeniem ekranu miałem na innym buildzie. Zmiana ROM pomogła. Natomiast ten 2 problem to problem czysto harware`owy. Stawiam na uwaloną baterię/uszkodzoną płytę główną.

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 06, 2010, 16:23:24 »
Wgraj sobie WM 6.5 b21876 od Ryrzego. Chodzi najstabilniej jak do tej pory. Opisywane problemy z aparatem i wygaszeniem ekranu miałem na innym buildzie. Zmiana ROM pomogła. Natomiast ten 2 problem to problem czysto harware`owy. Stawiam na uwaloną baterię/uszkodzoną płytę główną.
    kurde ;/ dzięki za pomoc , ale od początku wiedziałem ze to coś z płyta główna . ;/ Dzięki Dzięki. a słuchaj Gdybyś miał namiary na nową płytkę główna to pisz gg - 16153580.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 16:25:06 wysłana przez adamrz18 »

*

Offline kozunio12

• 318
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 06, 2010, 19:02:46 »
Nową płytę będzie ciężko. Pozostaje oddanie do serwisu w celu diagnozy/naprawy, albo szukanie uszkodzonej Omnii jako dawcy części. Załóż jeszcze wątek w dziale Serwisowanie, może tam ci coś innego doradzą, na co ja nie wpadłem.

Odp: Zepsuta Omnia POMOCY!!! \"płyta główna\"
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 07, 2010, 00:04:45 »
Spoko Spoko juz dostałem namiary na servis od pewnego kolegi na tym Forum , servis jest we wrocławiu także zobacze co da się zrobić i zawioze do naprawy , . Po naprawie pochwale się wam co dokładnie się zrąbało.  :mrgreen:

Połączone: [time]Marzec 07, 2010, 12:07:40[/time]
UWAGA UWAGA   Informuję iż ta jebnięta Omnia sama się naprawiła xD. hahahah .  Dzisiaj podłaczyłem jado ładowania i właczyłem wszystko działa ;p...

[admin]warn - słownictwo (marcinl)[/admin]
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2010, 16:00:20 wysłana przez marcinl »