problem z wyświetlaczem w zimie?

• 9 Odpowiedzi
  • 1096 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adamus83

• 34
problem z wyświetlaczem w zimie?
« dnia: Luty 26, 2009, 21:15:02 »
chciałem się dowiedzieć czy miał ktoś kłopoty z wyświetlaczem w temp ponizej 0 stopni, czy zachowuje sie jakoś dziwnie czy dziła bez zarzutu?
prosze o odp bo slyszalem ze troche świrują wyświetlacze w omni w niskiej temp. Czy to prawda? czy ktoś mial takie cos u siebie w omni?
chce kupic ten telefonik tylko nie wiem jak sie zachowuje ten dotykowy wyswietlacz :worried:

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: problem z wyświetlaczem w zimie?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2009, 21:46:15 »
żadnych kłopotow nie miałem w najwieksze mrozy tej zimy a bylo ok 4 dni tak ponizej -10 stopni a tym bardziej teraz przy zerowej temp.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2009, 01:21:51 »
o tych problemach z wyświetlaczem w omnii pewnie mówił Ci ktoś kto omnii nie ma. /pewnie ma iphona :)/

bzdury wielokrotnie dzwoniłem, klikałem przy dużych mrozach i działał tak samo jak w temp. pokojowej.
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2009, 08:02:28 »
ja również nie zauważyłam żadnej różnicy w użytkowaniu omni w pomieszczeniach i na zewnątrz ;)
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline torque8

• 12
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2009, 09:29:54 »
Jedynym problemem w mroźny dzień może być odmarzanie palców :D i to w sumie może być utrudnienie, a jeśli chodzi o reakcje ekranu, nie ma żadnej różnicy.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2009, 10:30:40 »
Podczas mrozów (-15 .. -10 st. C.) jakie były w styczniu nie zauważyłem różnicy w działaniu elementu dotykowego wyświetlacza ani zmian parametrów wyświetlacza np. kontrast.
Poza tym nie miałem szansy jeszcze sprawdzić swojej Omni w temperaturach wyższych czyli >30 st. C. Prawdopodobnie też nie ma większego wpływy, za kilka miesięcy się okaże  :grin:

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline adamus83

• 34
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2009, 16:57:54 »
Dzieki za wasze odpowiedzi, ciesze sie ze moje obway sie nie potwierdzily  :grin:

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2009, 22:43:42 »
Jedyne co zauważyłem po kilkugodzinnej jeździe na nartach to.... obraz wydawał mi się lekko żółty i tyle. Po powrocie do ciepełka wracało do normy. Czasy reakcji i precyzja na moje identyczne.
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2009, 23:06:27 »
obraz na omni jest zolty w porownaniu z bielą, wiec pewnie przez to ze dlugo na bialy snieg patrzyles twoje oczy dostrzegly ze na omni bialy jest zolty :) tylko 256k kolorow :) tak ze to raczej złudzenie.. tez czesto jak patrze na  niego zwlaszcza na biale i snieg jest na ziemi to mi sie wydaje ze to nie bialy kolor tylko zolty :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline BartiB

• 45
  • Sprzęt: Omnia
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 02, 2009, 08:22:52 »
Ja też po całym dniu na nartach nie zauważyłem najmniejszych uchybień. A co do fanbojstwa IPhonowców to mam kilku takich w szkole i szkoda gadać...