Problem z wyświetlaczem

• 14 Odpowiedzi
  • 1812 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wyświetlaczem
« dnia: Październik 19, 2008, 14:59:01 »
Witam,

Mam problem z wyświetlaczem omni, mianowicie jeśli jestem w pomieszczeniu nie ma żadnego problemu i wszystko widać jak należy, jednak gdy wyjdzie się na dwór widoczności czegokolwiek na wyświetlaczu jest fatalna. Dla porównania na iphone 3g nie ma żadnego problemu. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem ??

Odp: Problem z wyświetlaczem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2008, 15:55:45 »
To raczej normalne.

Jest to niestety jedna z niewielu wad omnii, Iphone pod wzgledem widocznosci ekranu w sloncu jest chyba bezkonkurancyjny.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2008, 16:03:13 »
Tyle że jest to dosyć poważny mankament ponieważ nawet przy bezsłonecznej pogodzie ledwo co widać na wyświetlaczu, a przekonałem się o tym dobitnie kiedy dzisiaj (brak słońca) próbowałem zrobić zdjęcie :(

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 19, 2008, 16:15:49 »
moze ustaw jasnosc podswietlenia ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Marjo

• 32
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 19, 2008, 21:19:52 »
Nie wiem jak WY ale ja nie mam z tym zadnych problemow.

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2008, 11:54:03 »
Może masz ten sam problem co ja, zwyczajnie przestała Ci działać regulacja natężenia światła.
Ja z tym walczę już od 3 dni i coś tam wywalczyłem. Na tą chwilę wiem, że HR pomógł połowicznie,
bo wróciła mi możliwość regulacji, ale jest błąd gdzieś, objawy szzerzej opisywałem w tym wątku
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111991.msg789587#msg789587
w każdym razie po HR działa, ale z małym mykiem, jeśli mam wygaszony wyświetlacz i podłączę
ładowanie czy USB, to mi się wybudza i już jest brak regulacji, na moment wyciągam i włączam wtyk
i regulacja wraca, ale mam wyłączoną opcję wygaszania/wyłączania podczas zasilania zewnętrzn.
Inaczej jak się wygasi i włączę guzikiem, znowu regulacji brak. Trzeba na moment wyjąć wtyk
i powraca. Sam już nie wiem, czy to jest jedyna w europie taka sztuka, czy to poprostu błąd softowy,
który nastąpił po instalacjach czegoś tam, bo trochę o tym pisałem i niby wyczaiłem, że to soft dodatk.
ale nie do końca jak widać, bo po HR trochę zmieniła się sytuacja, niby regulacja jest, ale coś powoduje,
że czasem jej nie ma, trzeba zrobić mały trik, żeby była, ot taka zabawa w kotka i omnię :)

W każdym razie nawiązując do tego, o czym piszesz, że w dzień porażka, to ja mam inne zdanie,
jeśli działa regulacja podświetlenia, dasz w auto i zadziała, to w słoneczny dzień ja widzę genialnie,
porównałem z iPhonem i nie jest źle, 10-15% słabiej, ale nie drastycznie gorzej, a to już jest atut.
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 20, 2008, 12:06:53 »
no u mnie dziala regulacja jak nalezy i powiem ze faktycznie jak ustawie recznie na minimum to w dzien jest porazka.. poprosty szary ekran ale jak dam automatycznie to juz jest cymes... ladnie wszystko widac :)

aha moze sobie przetestuj czujke swiatla.. wpisywalo sie  *#0*# i wlaczy sie test kamerek  wibry i czujki ktora jest kolo kamerki vga.  no i lcd

jak klikniesz jakis test to aby wyjs naciskasz d-pad.

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2008, 13:11:44 »
Przetestowałem wszystko, sprzęt sprawny w 100%, a to co mój boli to tylko wina softowa,
bo jeśli czujnik światła działa, jeśli full opcja natężenia światła działa, tylko ma fixy w pewnych
sytuacjach, to tylko wskazuje na soft, albo WM, albo firmware albo cholera wie co jeszcze ;)

Póki co, daje się z tym żyć, jedyne czego nie mogę zapomnieć, by ustrzec się przed HR,
to przed włączeniem zasilania muszę pamiętać, by wybudzić fona, oraz całkowicie wyłączyć
opcję gaszenia światła czy wyłączania fona podczas zasilania zewnętrznego. Na baterii
nie ma tego problemu. To mi akurat nie przeszkadza, nawet w samochodzie, może sobie
świecić, w "auto" ściemnia się w sam raz i siedzi sobie w uchwycie odpalona pod ładowarką.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 20, 2008, 13:19:54 »
wiesz co a moze ustaw w ustawieniach bateri dla zasilania bateryjnego aby wylaczal urzadzenie po 1 minucie a przygaszal po 10 sekundach... i wlaczal po nacisnieciu guzikow i dla zasilania zewnetrznego tak samo i daj znac.. ja tak mam i wszystko gra jak nalezy, bo skoro czujka reaguje to musi byc cos z softem nie ma bicza :)

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 20, 2008, 14:47:50 »
Żadna zmiana nie daje nic. Mam taką przypadłość jak wyżej. W skrócie - przy wygaszonym włączenie zasilania
powoduje zablokowanie regulacji. Podczas zasilania jeśli się wygasi, a potem wyłączy po ustawionym czasie,
po naciśnięciu klawisza wybudzając, regulacja zablokowana. Trzeba na sek. wypiąć i wpiąć zasilanie
i ustawienia regulacji powracają. Ważne jest, że już nie trzeba robić HR, bo przez to chyba nie ma lepszego
ode mnie, w najszybszym ustawianiu omni i WM6.1 kozaka w europie :D Po 20 HR nauczyłem się z zamkniętymi
oczami ustawiać po swojemu każdą opcję, z wgrywaniem swojego softu włącznie ;)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 20, 2008, 15:32:11 »
hahaha no nie wiem nie wiem :D kiedys zrobimy zawody :D kto szybszy :D 

w takim razie jak mowiszz e to nic nie daje to bez sensu sprawa... ty robiles upload na sahj1  a z jakiego softu ? na tamtym bylo ok ? u mnie na obydwu jest ok a wczesniej mialem sahh6 wiec moze niego wgraj

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 20, 2008, 15:54:40 »
Ja kupiłem z sahh6, było jeszcze gorzej, bo po HR działała regulacja, do pierwszego wygaszenia,
potem nic jej nie naprawiło, tylko HR. Upgradowałem do sahj1 i jest jak jest, tak jak już opisywałem.
Wczoraj w nocy zabawiłem się tym najnowszym, było to samo więc doszedłem do wniosku, że jak
mam mieć tak, to wolę w pl langu i zrobiłem downgrade.
Poczekam na najnowszy w pl i wtedy zrobię upgrade, może coś da. A jeśli nie da, to mogę z tym żyć,
jeśli np. bateria poprawi swoją wydajność, to i tak warto będzie się skusić na flasha na nowszy.

PS.
A ma ktoś może linka, do PL SAHH6? może wrócę i jeszcze potestuję? choć nie wiem czy to ma sens.
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2008, 15:57:09 wysłana przez Shrek.pl »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 20, 2008, 16:14:45 »
sahh6 to jest wlasnie polski... oznaczenie kodowe to jest wiec jak znalazles jakis sahh6 to na 1000% jest po polsku

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 20, 2008, 16:58:25 »
tez mialem taki problem (na dworze nic prawie nie bylo widac) - oddalem do serwisu - wrocil naprawiony

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 20, 2008, 17:00:07 »
No przecież wiem, że Polski, z takim kupiłem, tylko nie mogę znaleźć paczki z tym softem,
żeby wrócić do niego. Może ktoś ma ten plik kompletny, linka do niego, to zassam.