Może masz ten sam problem co ja, zwyczajnie przestała Ci działać regulacja natężenia światła.
Ja z tym walczę już od 3 dni i coś tam wywalczyłem. Na tą chwilę wiem, że HR pomógł połowicznie,
bo wróciła mi możliwość regulacji, ale jest błąd gdzieś, objawy szzerzej opisywałem w tym wątku
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111991.msg789587#msg789587w każdym razie po HR działa, ale z małym mykiem, jeśli mam wygaszony wyświetlacz i podłączę
ładowanie czy USB, to mi się wybudza i już jest brak regulacji, na moment wyciągam i włączam wtyk
i regulacja wraca, ale mam wyłączoną opcję wygaszania/wyłączania podczas zasilania zewnętrzn.
Inaczej jak się wygasi i włączę guzikiem, znowu regulacji brak. Trzeba na moment wyjąć wtyk
i powraca. Sam już nie wiem, czy to jest jedyna w europie taka sztuka, czy to poprostu błąd softowy,
który nastąpił po instalacjach czegoś tam, bo trochę o tym pisałem i niby wyczaiłem, że to soft dodatk.
ale nie do końca jak widać, bo po HR trochę zmieniła się sytuacja, niby regulacja jest, ale coś powoduje,
że czasem jej nie ma, trzeba zrobić mały trik, żeby była, ot taka zabawa w kotka i omnię

W każdym razie nawiązując do tego, o czym piszesz, że w dzień porażka, to ja mam inne zdanie,
jeśli działa regulacja podświetlenia, dasz w auto i zadziała, to w słoneczny dzień ja widzę genialnie,
porównałem z iPhonem i nie jest źle, 10-15% słabiej, ale nie drastycznie gorzej, a to już jest atut.