Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Brak wolnego portu COM dla ActiveSync problem
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Samsung
SGH-i900 (Omnia)
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
3 Odpowiedzi
1434 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gba
8
«
dnia:
Listopad 25, 2008, 10:03:24 »
Dzien dobry,
Program ActiveSync wymaga portu COM o numerze mniejszym od 20. A u mnie pierwszy wolny port ma numer 34. Na komputerze byly przegrywane dane dla wielu urzadzen a obecnie jest podlaczona Nokia N73 przez PCSuite.
Nie wiem jak zwolnic jakis uzywany wczesniej port. Wyrzucenie modemu telefoniii stacjonarnej, odinstalowywanie portow nic nie dalo. Serwisant jest bezradny i proponuje mi reinstalacje Windows.
Pozdrowienia,
Grzegorz
elku87
171
Sprzęt: Nokia LUMIA 800
Odp: Brak wolnego portu COM dla ActiveSync problem
«
Odpowiedź #1 dnia:
Listopad 25, 2008, 17:59:16 »
mialem kiedys takie problem na xp (teraz vista) nie pamietam dokladnie ale sprobuj :moj komupter wlasciwosci,menazdzer urzadzen,porty com i lpt, zaznacz port, ustawienie portu, zawansowane i sprobuj ustawic na port1 zapisz ustawianie... nie wiem czy to cos Ci pomoze bo nie pamietam czy to dokladnie robilem... no ale moze akurat pozdrawiam
szybki
75
«
Odpowiedź #2 dnia:
Listopad 25, 2008, 19:52:26 »
PPM na Mój Komputer ==> Zakładka "Sprzęt" ==> Menadżer urządzeń == > Porty (COM i LPT ) ==> Rozwiń drzewo i na porcie który jest CI potrzebny PPM --> Właściwości -->Zakładka "Ustawienia Portu " na dole opcja Zaawansowane i z listy rozwijanej możesz wybrać numer portu który Cie interesuje , przed zabiegiem odinstaluj niepotrzebny i nieużywany port który mieści się w zakresie którego potrzebujesz dokładnie jak wyżej do momentu Rozwijania drzewa z portami i na tym niepotrzebnym PPM --> odinstaluj .
Pozdrawiam.
P.S.
Powyższe czynności wykonuj najlepiej z trybu awaryjnego systemu
«
Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 21:31:14 wysłana przez szybki
»
gba
8
«
Odpowiedź #3 dnia:
Listopad 26, 2008, 11:10:30 »
Probowalem tricku ze zmiana nazwy portu. Nie wychodzi. Dlaczego do licha ten program musi miec port o numerze nizszym od 20...
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »