Czołem!
Może zadaję strasznie głupie pytanie, ale szukam już trochę i nie znajduję nic konkretnego (zadowalającego).
Jestem świeżym posiadaczem Omni - poprzednio były dwa klocki - Nokia 6300 i Mio P560.
Teraz: jak przenieść kontakty, SMSy, pozycje kalendarza i inne przydatne rzeczy, które mam w raczej dużej ilości w Nokii na moją nową Omnię?
Po googlaniu wyszło mi, że kontakty to najlepiej przez Outlooka, ale rozwiązanie to dość ułomne (tym bardziej, że mam tylko Outlook Expressa) - przejdą chyba najwyżej kontakty. Jeszcze nie próbowałem - wolałem zapytać Was zanim zacznę wyważać otwarte drzwi.
Istnieje jakiś skuteczny programik, który umożliwi mi w miarę bezbolesną migrację z Nokii na Omnię?
W wielu kontaktach z Nokii mam po kilka numerów telefonu, e-maile, adresy pocztowe itp. No i oczywiście zależy mi na zapisanych w Nokii SMSach i przypominajkach z kalendarza (Mio do tego nie używałem).
Byłoby super, gdyby się to dało prosto zrobić... Nie uśmiecha mi się przesiedzenie paru godzin i przeklepywanie wszystkiego...
Pozdrówka
Mat