Migracja z Nokii 6300 na Omnię --> jak najlepiej, najprościej?

• 3 Odpowiedzi
  • 996 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LARES

• 30
Czołem!

Może zadaję strasznie głupie pytanie, ale szukam już trochę i nie znajduję nic konkretnego (zadowalającego).

Jestem świeżym posiadaczem Omni - poprzednio były dwa klocki - Nokia 6300 i Mio P560.

Teraz: jak przenieść kontakty, SMSy, pozycje kalendarza i inne przydatne rzeczy, które mam w raczej dużej ilości w Nokii na moją nową Omnię?

Po googlaniu wyszło mi, że kontakty to najlepiej przez Outlooka, ale rozwiązanie to dość ułomne (tym bardziej, że mam tylko Outlook Expressa) - przejdą chyba najwyżej kontakty. Jeszcze nie próbowałem - wolałem zapytać Was zanim zacznę wyważać otwarte drzwi.

Istnieje jakiś skuteczny programik, który umożliwi mi w miarę bezbolesną migrację z Nokii na Omnię?

W wielu kontaktach z Nokii mam po kilka numerów telefonu, e-maile, adresy pocztowe itp. No i oczywiście zależy mi na zapisanych w Nokii SMSach i przypominajkach z kalendarza (Mio do tego nie używałem).

Byłoby super, gdyby się to dało prosto zrobić... Nie uśmiecha mi się przesiedzenie paru godzin i przeklepywanie wszystkiego...

Pozdrówka

Mat

Odp: Migracja z Nokii 6300 na Omnię --> jak najlepiej, najprościej?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2009, 18:45:06 »
Masz rację, najlepsze rozwiązanie to Outlook.
Czyli - Nokia poprzez PC Suite do Outlook i stąd poprzez Active Sync do Omnii. Ja właśnie na Omnię przesiadłem się z E65 i żadnych problemów. Poprzednio też "łączyłem" kontakty i kalendarz w ten sposób pomiędzy Nokią i Aximem.
Tutaj http://office.microsoft.com/pl-pl/suites/default.aspx możesz pobrać wersję trial office'a z Outlookiem.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 18:47:45 wysłana przez maad11 »

*

Offline LARES

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2009, 00:33:08 »
No dobra - zwalczyłem kontakty i zdarzenia kalendarza, ale zapisanych na Nokii SMSów jakoś nie mogę przenieść...

Nigdy nie używałem Outlooka, więc może cosik źle robię, ale nie udało mi się.

Jak przenieść SMSy z całą strukturą katalogów, która była na Nokii?

Pozdrowienia

Mat

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 23, 2009, 09:38:09 »
Niestety, Outlook nie ma oryginalnie wbudowanej funkcji zarządzania i synchronizacji SMS-ów. Nigdy tego nie robiłem, ale może spróbuj jakieś dodatki do Outlooka, np: PocketExport http://pocketexport.mobitnt-com.qarchive.org/

Pozdrawiam