Problem z telefonem

• 4 Odpowiedzi
  • 1125 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aner

• 28
Problem z telefonem
« dnia: Wrzesień 19, 2008, 23:32:53 »
Mam problem jeśli chodzi o tel.Za każdym razem kiedy wkładam kartę sim do Omni na samym początku pozkazuje się komunikat wysyłanie wiadomości za co pobiera mi 1zł chociaż ja nic nie wysyłałem.Następnie to samo się dzieje kiedy przełożę kartę sim do drugiego telefonu.NIgdy czegoś takiego nie miałem przy przekładaniu karty więc to musi być wina Omni.Proszę o pomoc

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem z telefonem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 22:20:29 »
Jeśli to samo się dzieje na drugim telefonie to czemu sądziz, że to wina Omni ? Napisz od jakiego operatoa masz SIM (podejrzewam PLAY)? Używasz przejściówki na obejście SIMlocka ? Na razie nikt nie sygnalizował takich problemow.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline aner

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2008, 23:46:59 »
Nie wiem nigdy czegoś takiego nie miałem więc nie mam pojęcia.Trafiłeś idealnie mam włożonę kartę play.A telefon kupiłem w USA i bez simlocka

*

Offline chrzanek

• 21
  • Sprzęt: SGH-I900 Omnia
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 21, 2008, 00:33:57 »
Nie wiem nigdy czegoś takiego nie miałem więc nie mam pojęcia.Trafiłeś idealnie mam włożonę kartę play.A telefon kupiłem w USA i bez simlocka

a próbowałeś z inna kartą sim ??
może to karta jest "trafiona" i świruje.
Może też być zainstalowane jakieś oprogramowanie zabezpieczające przed kradzieżą i wtedy wysyła jakiegoś sms'a z powiadomieniem o obcej karcie SIM, ale wtedy nie robił by tego inny telefon.
Obstawiam uszkodzoną kartę.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2008, 01:06:59 »
Oj przepraszam zly post :p
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 01:11:11 wysłana przez Dybolski »
REGULAMIN