problem z rysami na ekaranie dotykowym , nieostre zdjęcia i tylko 12h na baterii

• 12 Odpowiedzi
  • 3553 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline centerek

• 24
  • Sprzęt: samsung omnia , omnia 2
witam, jestem tutaj nowy , :D :D
  omnie posiadam od 2 miesiecy i mam kilka problemów :

1)mam rysy na ekraniku dotykowym na zew czesci (kontakt z podłożem na małej wysokości 15 cm)-ekran dziala be zarzutu ale mnie to starsznie denerwuje-i czy mozna wymienic przednia obudowe tzn czesc metalowa -tu tez mam rysy) plus przod ekranu , nie jestem w stanie namierzyc zadnego serwisu samsunga tel jaki oni podaja nie dziala , mieszkam w elblągu

2)bateria działa max kilkanaście godzin niezaleznie od zabawy wifi i połączeniami (wsz ustawienia tel są ustawione na max oszczędzanie energii)

3)aparat w każdych warunkach robi nieostre zdjęcia -niezaleznie czy swiatlo sztuczne czy natrnlne , dobre oswietlenie czy złe:bylo tak od poczatku , ja wykluczam upadek ...nie uszkodzil on aparatu

mam prosbe czy zmiana romu w autoryzowanym serwiesie jesli takowy istnieje i czy zrobia to na gwarancji roziąże moje problemy.oczywiście za wymiane panelu przedniego zapłace...prosze o odpowiedz  pozdrawiam

Co do rys, to miej do siebie pretensje. W zasadzie, nic z nimi nie zrobisz. Ekranów dotykowych sie nie powinno polerowac ... ale jezeli jestes odwazny, to poszukaj sobie pasty polerskiej np. displex i do dzieła ;) .... A tak poważnie, jak nakleisz folie to jest mozliwosc ze rysy nie beda widoczne na wyswietlaczu.

Co do baterii, to jest taka mozliwosc ze masz zwalony rom albo .... wlaczony GPS i o tym nie wiesz .... Na pewno powylaczales wszsytkie moduly takie jak BT, Wifi, GPS?

Co do aparatu, to tez jest mozliwe, ze masz cos z romem zwalone.... ale tylko mozliwe ... nikt Ci nie da tu 100% odpowiedzi. 

Paneli i obudów jeszzcze nie widzialem ... i pewnie przez jakis czas jeszcze bedzie z nimi ciezko ... dlaczego? To bardzo proste .... skoro telefon jest w sprzedazy od 2 miesiecy i kosztuje troche kasy, to malo kto zaklada, ze juz bedzie popyt na wymienne obudowy ....

A tak na przyszlosc, to do takich telefonow kupuje sie pokrowce i folie. Wtedy problemu nie ma.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
przede wszystkim to sprawdz jaka masz wersje ROM-u, w starszych byly problemy zarowno z bateria jak i z ostroscia zdjec, a nowe ROM-y te problemy rozwiazaly.
w autoryzowanym serwisie wgraja Ci najnowszy ROM za darmo (na gwarancji), mozesz tez sobie sam wgrac.
na forum sa linki do najnowszych ROM-ow zarowno w wersji PL jak i wersji angielsko-jezycznej
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
zobacz tez czy na szkielku aparatu nie masz rys ewentualnie jakiejs foli ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline centerek

• 24
niestey omnia wyleciała przy wyjmowaniu ze skorzanej kabury i nie zdążyłem jej złapac bo druga reke miałem zajeta ,szkiełko jest całe , wiec to tylko powierzchowne rysy?pasta moze chyba pardziej zaszkodzic niz pomoc
co do gpsu funkcja extra jest wyłaćzona podbnie jak bloototh , co do aparatu probowalem kombinowac z iso balans bieli w kolko to samo , wiec pewnie wina romu...jak namiezryc serwis samsunga do omni , bo tel info nie dziala ...
dzieki za pomoc pozdro

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
hmm nie baw sie pasta.. top zmudna praca a jak nie masz doswiadczenia na 90% zmatowisz ekran.

nie sadze zeby rom powodowal to ze fotki sa az tak nie ostre jak mowisz.. moze zrob zdjecie tekstu i pokaz jak to wyglada...?

*

Offline centerek

• 24
moja wersja to pda: i900SAHH6/CXHH6 ;tel I900XXHH4
Napisane: Listopad 06, 2008, 14:26:38
zmienilem ustawienie ostrosci aparatu  na matryca, fabrycznie byl srodek! :mad: i wyglada to tak  :grin::widze małe swiatełko w tunelu , choc omnia jest po postu niesamowita!!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b24abec24a2798d3.html

i drugie foto

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/401cdd2b71c3008a.html

jest lepiej , te sa bez zarzutu problem jest w plenerze ...
pozdro

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
wg mnie jest ok, a dales w scn zeby bylo text ?

z czym porownujesz fotki ze uwazasz je za malo ostre ? byc moze masz  jakis niezly aparat cyfrowy i wiadomo ze nie ma co porownywac a te fotk iktore dales no bez tragedi widac tam cos na nich nawet...

*

Offline centerek

• 24
pstryknąłem tak z  ręki , bez ustawień na text , a co do porównan porownoje cyfrówke sony z serii dsc z przed 5 lat tez ma rozdzielczoc 5Mpixa, nie ma optyki ceisa wiec chyba na miejscu... to porownanie .widze mała poprawe po przestawieniu z punkt  srodka na matryce.ale wsz z powrotem wraca do starych ustawien tak jak balans bieli na auto wiec z kazdym robieniem zdj. trzeb asie pobawic

*

Offline Of

• 39
  • Sprzęt: Omnia I / SGS II
Porównywanie możliwości aparatów w telefonach z samodzielnymi urządzeniami nie jest poprawne. W szczególności nie można jako kryterium brać pod uwagę ilości pikseli na matrycy, ponieważ liczy się tutaj m.in. rzeczywista wielkość matrycy. W tym przypadku współczesnym telefonom jeszcze trochę brakuję do "cyfrówek".

Moim zdaniem zdjęcia są w porządku. Popróbuj z różnymi ROM-ami może osiągniesz lepszą jakość.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
witam, jestem tutaj nowy , :D :D
  omnie posiadam od 2 miesiecy i mam kilka problemów :

1)mam rysy na ekraniku dotykowym na zew czesci (kontakt z podłożem na małej wysokości 15 cm)-ekran dziala be zarzutu ale mnie to starsznie denerwuje-i czy mozna wymienic przednia obudowe tzn czesc metalowa -tu tez mam rysy) plus przod ekranu , nie jestem w stanie namierzyc zadnego serwisu samsunga tel jaki oni podaja nie dziala , mieszkam w elblągu

2)bateria działa max kilkanaście godzin niezaleznie od zabawy wifi i połączeniami (wsz ustawienia tel są ustawione na max oszczędzanie energii)

3)aparat w każdych warunkach robi nieostre zdjęcia -niezaleznie czy swiatlo sztuczne czy natrnlne , dobre oswietlenie czy złe:bylo tak od poczatku , ja wykluczam upadek ...nie uszkodzil on aparatu

mam prosbe czy zmiana romu w autoryzowanym serwiesie jesli takowy istnieje i czy zrobia to na gwarancji roziąże moje problemy.oczywiście za wymiane panelu przedniego zapłace...prosze o odpowiedz  pozdrawiam
Duzo problemow poruszyles...
Obudowa - proponuje spokojnie poczekac, Omnia to jeszcze nowosc, ale niedlugo beda pewnie na Allegro dostepne obudowy do niej.
Wyswietlacz - male rysy moze znacznie zniwelowac dobra folia - proponuje Brando UC - dostepne na Allegro,
Bateria - no spory problem, u mnie tez dzialala kiepsko do czasu zmiany ROM-u - proponuje zmiane ROM-u na <...J1> - w pierwszych przyklejonych watkach masz "lopatologiczna" instrukcje jak to zrobic i to dziala !!! a efekt jest niesamowity - np teraz mam 40% stanu a ladowalem w poniedzialek wieczorem do zielonego swiatla, w tym czasie okolo 40min rozmow, z 15 sms-ow, kilka minut WIFI, pare razy GPRS i sciaganie aktualizacji pogody w Shel-u
Aparat - nie mam pomyslu - zobacz po zmianie ROM-u - cos czytalem na Forum, ze jest poprawa.
Pozdrawiam

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Co do rys na ekranie to wydaje mi się, że wyświetlacz jest ukryty pod warstwą osłaniając. Gdybyśmy wymienili górną część obudowy to będziemy mieli nową warstwę. Oczywiście są to przypuszczenia - mam nadzieje, że tak jest bo dzisiaj zrobiłem ryse, która jest wkurzająca. :)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
W jednym z watkow napisano : "w Wawie na ul.Tanecznej 18c, jeśli sprzęt na gwarancji, robią update na SAHJ1 w 1,5 godziny za darmo. "