Problem z przyciskami w omni

• 10 Odpowiedzi
  • 2211 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z przyciskami w omni
« dnia: Październik 23, 2008, 21:02:38 »
Nie wiem co sie stało z moim telefonem. Przestały działać wszystkie przyciski zewnetrzne tzn. nie włącza sie bocznym przyciskiem menu, po uruchomieniu aparatu nie można włączyć zoom oraz zrobic zdjęcia, przyciski te nie wlączają również podgłaszania telefonu, przyciski ze słuchawkami również nie działają, nie można nimi rozpocząc połączenia oraz zakonczyć, słuchawką prawą nie da się zablokowac telefonu po dłuższym przytrzymaniu. Do wczoraj jeszcze wszystko działało ok. Nic nie przestawiałem w telefonie żadnych ustawień. Cała ta sytuacja powstała po tym jak sięgalem po telefon w kieszeni i przyciskałem na oslep wszystkie przyciski. Nie wiem czy przez przypadek nie zablokowałem telefonu w jakiś nie znany mi sposób. chce dodac że przyciski dotykowe na ekranie działają. Wszystkie opcje w telefonie przejżałem i je uruchamiałem i nic. Może trzeba przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie wiem jak to zrobic. Nie chce formatować telefonu ponieważ mam potrzebne mi aplkacje i nie chce ich utracić. Prosze o pomoc!!!

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
Odp: Problem z przyciskami w omni
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2008, 21:09:10 »
A robiłeś SR? Musisz wsadzić rysik w otwór koło przycisku włączanie PPC.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2008, 21:16:15 »
właśnie zrobiłem i nic z tego.

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2008, 21:50:14 »
Pozostaje zatem Hard reset, wcześniej nie zapomnij o kopii zapasowej danych - polecam PIM Backup do tych celów
i900DXIA2 by Taril

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2008, 22:18:27 »
Wysłane: Dzisiaj o 21:02:38Wysłany przez: czarek.z 
Umieść cytat
Nie wiem co sie stało z moim telefonem. Przestały działać wszystkie przyciski zewnetrzne tzn. nie włącza sie bocznym przyciskiem menu, po uruchomieniu aparatu nie można włączyć zoom oraz zrobic zdjęcia, przyciski te nie wlączają również podgłaszania telefonu, przyciski ze słuchawkami również nie działają, nie można nimi rozpocząc połączenia oraz zakonczyć, słuchawką prawą nie da się zablokowac telefonu po dłuższym przytrzymaniu. Do wczoraj jeszcze wszystko działało ok. Nic nie przestawiałem w telefonie żadnych ustawień. Cała ta sytuacja powstała po tym jak sięgalem po telefon w kieszeni i przyciskałem na oslep wszystkie przyciski. Nie wiem czy przez przypadek nie zablokowałem telefonu w jakiś nie znany mi sposób. chce dodac że przyciski dotykowe na ekranie działają. Wszystkie opcje w telefonie przejżałem i je uruchamiałem i nic. Może trzeba przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie wiem jak to zrobic. Nie chce formatować telefonu ponieważ mam potrzebne mi aplkacje i nie chce ich utracić. Prosze o pomoc!!!

mialem to samo po tym jak do mojej omni dostala sie woda !!! wez wylacz telefon wyjmij baterie i  susz telefon !!

czy twoja omnia nie miala kontaktu z woda ? wilgocia ?

ja suszylem na kaloryferze az zaczelo dzialac :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 23, 2008, 22:41:36 »
Skojarzylem to co napisałeś z tym, że  telefon swój przed ta sytuacją wyjełem na dworzu kiedy padał deszcz na kilka sekund. Na ekranie było niewiele kropli, przetarłem je i wlozylem tel. do kieszeni, ale tak jak mówisz to mogło przyczynic się do tego, wieć zaczynam suszyć - dzięki za radę. Zobaczymy co z tego wyniknie. 

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2008, 22:44:25 »
no moj tez niby mial tylko kilka kropel na sobie ale ja to  bylem calutki mokry bo trafilem na oberwanie chmury i w kieszenie tak zamokla ze pod bateria byla woda... :/ susz susz ja wiem ze omnia ozyje !!!

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 23, 2008, 22:46:35 »
Oj to chyba trzeba będzie jakiś parasol dla Omni kupić jak ona tak nie lubi wody. Kilka kropel wody i jakieś zwarcia. Masakra!

*

Offline Olik

• **
  • 142
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 24, 2008, 00:37:37 »
Ja bym jeszcze zafundowal telefonowi kompiel w wodzie destylowanej (nie przewodzi pradu) i wtedy poddac ja suszeniu... Pamietajcie ze telefon po zalaniu i cudownym odratowaniu jest juz uszkodzony i w 99% takich przypadkow telefony takie po roku laduja na smietniku, zaczyna sie to od niedzialajacego aparatu, niedziajace przyciski az wkoncu telefon sam sie wylancza albo nie dzila LCD a telefon dziala...

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 24, 2008, 00:53:13 »
telefon po zalaniu

moj mial kilka kropel pod bateria wody ale nie moge powiedziec ze byl zalany...

czarek.z takze nie powiedzial ze zalany i nawet by nie wiedzial ze to moze byc przez wilgoc... gdybym mu nie napisal o mojej przypadlosci...

zobaczymy czy wstanie bo byc moze to co innego spowodowalo u niego blokade klawiszy...

a z tym ze zalany po roku padnie to no.. pokluce sie..  woda raczej nie podeszla pod uklady scalone bo tel. caly czas mogl dzialac mial tylko zblokowane klawisze a z tego wynika ze tylko ich styki byly zwarte wiec nie sadze ze to moze miec jakis wplyw  na dalsze uzytkowanie.. woda odparowala i  byc moze zostal jakis osad ale on raczej  wiele nie zrobi takim guziczkom..  jestem optymista i wychodze z zalozenia ze omnia nie kaktus pic musi :D

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 24, 2008, 15:04:36 »
Sprawa sie rozwiązała. Przed suszeniem telefonu spróbowałem  jeszcze sformatować telefon. Po tej czynności telefon się naprawil. Wszystkie przyciski działają, więc to nie byla wina kropli deszczu, tylko coś sie przestawilo w telefonie i wymagal formatowania. Dziekuje za wszystkie porady i Pozdrawiam.