Problem z Omnia-wyłącza się sama ;|

• 5 Odpowiedzi
  • 5012 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Omnia-wyłącza się sama ;|
« dnia: Styczeń 20, 2009, 22:05:00 »
Witam mam problem z OMNIĄ a dokładnie z tel mojej siostry bo z moją OMNIĄ wszystko dobrze, ale mniejsza o to pytanie : Dlaczego OMNIA wyłącza się sama kiedy chce ?? czy to jest kwestia wady fabrycznej ? może bateri ?? to może przez jakiś program? mieliście już kiedyć tak ?? Proszę o pomoc i przepraszam jeśli powtórzyłem wątek.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Odp: Problem z Omnia-wyłącza się sama ;|
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2009, 22:10:40 »
Mialem tak. Przeczyscilem styki w baterii i od tej pory nigdy mi sie nie zdarzylo.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2009, 22:15:26 »
dzięki, dziś to wyczyszcze a jutro dam znać czy pomogło :)

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2009, 23:09:05 »
mam to samo, z tym że u mnie to prawdopodobnie S2U ale cos za cos

pozdrawiam

*

Offline josespontana

• *
  • 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2009, 10:51:41 »
Miałem to samo, ale pewnego dnia moje kłopoty skończyły się ! Sposób na rozwiązanie tego problemu jest w miarę prosty. Wystarczy kartka w kratkę i (ewentualnie) nożyczki. Należy w lewą rękę chwycić kartkę, w prawą nożyczki (lub odwrotnie) i wprawnym ruchem wyciąć prostokącik o wymiarach ok 6x4cm. Mając już tak wyciętą kartkę składamy ją na pół wzdłuż boku o długości 6cm. Następnie znów składamy ale tym razem wzdłuż drugiego boku. W ten sposób otrzymamy element kształtu prostokątnego o wymiarach ok 3x2cm. Umieszczamy go następnie między baterią a pokrywą dolną telefonu i zamykamy pokrywę. I tym oto prostym sposobem pozbyliśmy się problemu samoczynnego wyłączania telefonu Samsung i-900  :)
pozdrawiam

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2009, 13:41:24 »
Miałem to samo, ale pewnego dnia moje kłopoty skończyły się ! Sposób na rozwiązanie tego problemu jest w miarę prosty. Wystarczy kartka w kratkę i (ewentualnie) nożyczki. Należy w lewą rękę chwycić kartkę, w prawą nożyczki (lub odwrotnie) i wprawnym ruchem wyciąć prostokącik o wymiarach ok 6x4cm. Mając już tak wyciętą kartkę składamy ją na pół wzdłuż boku o długości 6cm. Następnie znów składamy ale tym razem wzdłuż drugiego boku. W ten sposób otrzymamy element kształtu prostokątnego o wymiarach ok 3x2cm. Umieszczamy go następnie między baterią a pokrywą dolną telefonu i zamykamy pokrywę. I tym oto prostym sposobem pozbyliśmy się problemu samoczynnego wyłączania telefonu Samsung i-900  :)
pozdrawiam

chciałem dodać, że przedmiotowa kartka w kratkę jest elementem zeszytu w kratkę, który można np. zakupić na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item531377109_zeszyt_32k_kratka_spiderman_okazja.html :)
Jest to wyjątkowa okazja, bo za jedyne 2,20zł można naprawić conajmniej 32 Omnie.