problem z odpaleniem OMNI

• 10 Odpowiedzi
  • 1160 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z odpaleniem OMNI
« dnia: Październik 21, 2008, 16:11:02 »
Witam! Może, ktoś spotkał się z tego rodzaju problemem i będzie porafił mi pomóc. Otóż zrobiłem HR i chce odpalić sytem a tu mi wyskauje okienko. że samsung widget nie ma zamiaru chodzić z innym elemetami na pulpicie (chodzi pewnie o to, że miałem wcześniej zaznaczone samsung today1 albo 2 i zaptaszkowaną AM i organizator) po czym telefon się resetuje wyskakuje mi okno do wyrównywania z krzyżykami i już moge sobie je tylko przeganiać po ekranie. próbowałem jeszcze pare razy HR i wyjmować baterie i nowy soft i ciąle bez efektu.....Pomocy! pozdr

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: problem z odpaleniem OMNI
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2008, 16:52:14 »
Spróbuj jeszcze zrobić format pamięci - tej 8GB lub 16GB(ewentualnie jeżeli masz AM na karcie pamięci to po prostu wyjmij kartę i sprawdź wtedy).

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 21, 2008, 17:34:44 »
Nie przeganiaj krzyzykow po ekranie, tylko naciskaj rysikiem w miejscu krzyzyka, bez przesuwania rysika po ekranie. To jest kalibracja ekranu i jak prawidlowo ja zrobisz, to pojdziesz dalej. Komunikat o bledzie widgeta to normalne w Omnii po HR. Po prawidlowej kalibracji bedzie ok.

X.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2008, 17:37:02 wysłana przez Xanth »

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2008, 19:15:27 »
@pephi100
AM mam zainstalowaną w mojej pamięci i nie mogę jej teraz odinstalowć za pomocą programu z CD a activesync jej nie widzi. co rozumiesz w tym momencie przez format pamięci?
@Xanth
przez przeganianie:) miałem na myśli właśie to o czym piszesz tyle, że proces kalibracji zaczyna się zaraz po zakończeniu od nowa. Jeżeli piszesz, że komunikat o bledzie widgeta to normalne w Omnii po HR a mi sie dzieje taki bzdet to już jestem w zupełnej kropce.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 21, 2008, 19:38:23 »
no tak taki komunikat jest normalny ale sam znika i po kalibracji juz wszystko smiga.. ale skoro miales juz  omnie na chodzie to domniemam ze wiesz ajk sie kalibruje ja i to mnie dziwi.. ale i tak dodam klikaj dokladnie w srodek krzyzyka az zrobi runde wogol ekranu i powiedz co potem sie stanie ? ale nie paluchem tylk owez rysik i idealnie w srodek trafiaj... hard reset robiles poprzez przytryzmanie klawiszy sluchawek + power ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2008, 19:55:48 »
dokładnie tak robiłem HR. kalibrowałem wcześniej  rysikiem i raz też na szybko paluchem i wszystko śmigało. moż to kwestia foli pet. raczej chdziło dobrze, ale nigdy z nia nie kalibrowałem. trudno zrywam i sprawdzam.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 21, 2008, 20:06:56 »
moze ale folia raczej nie ma na to wplywu chyba ze cos sie popsulo bo uzywasz zlej folii ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 21, 2008, 21:13:39 »
folia w koszu, a ja dalej bawie się w kóło i krzyżyk :mad:, na folie nikt nie nażekał. ja miałem problemy przy zaznaczaniu więc właśnie zrobiłem HR. może to ma związek z tym, że teraz nie moge skalibrować (?). problem zostawiam do jutra. może gdzieś złapie języka. dzięki. pozdr
Napisane: 21 Październik 2008, 20:18:40
posiedziałem nad tym jeszcze troche i już widze gdzie jest problem. udało sie co prawda ale przy nie centralnym przyciskaniu krzyżyków, a na kolejnych kartach aby coś zaznaczyć albo wcisnąć polecenie musze przyłożyć rysik powyżej frazy (masakra) zdażało sie coś  takiego wcześniej i stąd właśnie był HR. a co ciekaw jak czas temu zaladowałem nowego softa wszystko chodziło ok a ta dziwna przypadłośc przyszła z czasem i dotyczy nie wszystkich widgetow.

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 21, 2008, 23:44:32 »
Prawdopodobnie masz trzepniety sterownik ekranu, dlatego sa problemy ze skalibrowaniem. Sprobuj przeinstalowac rom.
Bo jesli to nie wina sterownika, tylko samego ekranu, to serwis :(

X.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 07, 2008, 11:33:43 »
niestety przeinstalowałem ponownie na polski i na angielski i problem się powtaża. czuje więc, że jadnak serwis :worried:, a tak nie chce się rozstawać sie z telefonikiem
Napisane: 22 Październik 2008, 08:51:47
ups, sorry za byka. mimo wszystko gdyby ktoś miał jakiś pomysł na nie serwisowe wyjście to proszę dać znać. pozdr
Napisane: Październik 22, 2008, 10:01:42
Tak dla potomnych i zamknięcia tematu. Telefon niestety wylądował w serwisie, za to teraz mam nowiutki wyświetlacz :D

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 07, 2008, 12:16:34 »
nie dubluj postów.

zamykam.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...